Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Insider je slušný film o hodně závažném tématu a zejména v druhé polovině byl velice zajímavý. První půlku bych kapku prostříhal, čímž by se to zkrátilo a bylo by to ještě lepší. I když Alovi stačil průměrný výkon, stálo to za podívání. Na úplnou špičku to ale nemá. Taková slabší čtyřhvězdičkovka... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak daleko dokážeme zajít při prokazování pravdy? A co všechno jsme v boji za ni ochotni ztratit, když víme, že proti nám jsou silnější nepřátelé? Mann je tentokrát téměř nerozpoznatelný a tím pádem i selhávající. S daným tématem jsem od něj totiž čekal bombu a dostal novinářské drama s vražednou stopáží, atmosferickým soundtrackem a nepřekvapivě přesvědčivým Crowem a dokonalým Pacinem. Snad kdyby mě alespoň jeden moment opravdu překvapil, mohlo být lépe. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Je to dlouhé, je to velice dlouhé, ale: nenudil jsem se ani minutu, děj mě absolutně strhnul, výkon Al Pacina mě položil na lopatky, režie geniální....a hlavně HUDBA: Lisa Gerrard & Pieter Bourke - jednoznačně výtečně zkomponované a vybrané skladby, hlavně píseň Sacrifice z alba Duality je naprosto úchvatná (měl jsem to štěstí slyšet ji přímo v podání Lisy v Praze). Ve filmu je použita i kytarová skladba od Gustava Santaolally, která později výborně posloužila i v Bábelu. Jeden z nejlepších soundtracků!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Insider mě moc neoslovil, abych pravdu řekl, tak jsem se občas i nudil. Přišlo mi že se film pořád jen vleče a nic moc neřiká a nic moc se neděje. nakonec se začne přece jenom něco dít, ale všechno to je tak divně zkomplikovaný, že se to pořád nějak neblíží ke konci, i když by už dávno měl běžet další film v tv. Sice se to všechno nakonec zdařile ukončí a tvaří se to jako skvělý propracovaný drama, ale po týdnu jsem zapoměl, že to vůbec dávali. Jediný plus na tomhle příběhu je fakt, že to je podle skutečný události, ale to muj pocit z filmu rozhodně nevylepší, ale i tak za kvalitní výkony Crowea a Pacina to je za 4* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Herecky spolehlivý Al Pacino je snad to jediné, co je na tomto dramatu pamětihodné. Jednak mně zpracované téma z prostředí tabákového průmyslu příliš nezaujalo, jednak Russel Crowe si svoji oscarovou nominaci zasloužil jenom svojí výraznou fyzickou přeměnou, jeho herecký projev zde je poměrně mdlý. Ve výsledku jde o nepříliš vzrušující , lehce zdlouhavý a emocionálně nevýrazný film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (33)

  • Zbraň, kterou má Jeffrey Wigand během toho, co se jde podívat ven kvůli podivnému hluku, je revolver Smith and Wesson .357 Magnum. (becki_tu)
  • Keď v úvode snímky Jeffrey Wigand (Russell Crowe) prechádza vestibulom tabakovej spoločnosti, v ktorej dostal vyhadzov, jeho chôdza je náhle spomalená blížiac sa k otáčavým dverám. Pred jeho odchodom z budovy (inside) je urobený strih. Význam scény sa objasní až v úplnom závere, kedy Lowell Bergman (Al Pacino), odchádzajúc po prepustení zo stanice CBS, tentoraz prejde cez otáčavé dvere a potom sa záber opäť spomalí, keď je už mimo budovy (outside). Je to paralela na vzťah medzi dvoma postavami, ktoré prišli o prácu, lebo sa rozhodli povedať pravdu – sú insidermi, no stali sa z nich outsideri. (Biopler)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. října 1999 v Beverly Hills (Kalifornie, USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama