Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po útoku na pancierový express, prevážajúci cenné papiere, ostali len mŕtvi strážnici. Rozsiahle vyšetrovanie privádza policajného dôstojníka Vincenta Hannu na stopu profesionálnych lupičov vedených rozvážnym a samotárskym Patrickom McLarenom. Hanna vo svojom sokovi vidí sám seba: muža ochotného pre úspech a dobre vykonanú prácu, hodiť za hlavu osobný život v priebehu pár sekúnd. Policajné oddelenie tlačí čas, pretože McLaren sa chystá na svoju poslednú a najväčšiu lúpež, po ktorej sa chystá opustiť mesto. Obom ide o jediné: zastaviť toho druhého aj za cenu ľudských životov. (D.I.G)

(více)

Recenze (22)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Michael Mann je talent, stejně jako třeba Spielberg. Kdybych srovnával Duel a L.A. Takedown, tak Mann vítězí na celé čáře. I když oba uměli skvěle prezentovat své trademarky, Mann pracuje se skvělým scénářem, který si napsal sám. Postava Vincenta je boží tady skoro stejně jako v Heatu, protože Plank je typově velice podobný Pacinovi. Ve srovnání s penězi a herci nabušenějším Heatem sice původní film podle starší verze scénáře nevyhrává, ale je to sakra skvělá jízda navzdory formátu, budgetu a horším hercům. Kultovní dialogy zazáří v ústech horších herců ještě více a kamera s hudbou a načančanou fazónou všech postav strhává celkovým osmdesátkovým feelingem stejně jako devadesátkový Heat. Tenhle film bych do Top 20 dal hned. BTW monolog v komentáři píše srance. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Bar, terasa, postel. Čtyři a půl minuty, tři hudební motivy. Mann je opravdu geniální v tom, jak moc dokáže jednotlivé scény pozvednout skrze rytmiku a elipsy. Tu nahradí větu upřeným pohledem, tady zase trochu zpomalí a nakonec dialog podtrhne zvýrazněním barev hlasů. Jeho filmy bývají častokráte (a oprávněně) velebeny za dokumentární preciznost a využití hudby, ona je to ve výsledku ale spíše práce s postavami a uvěřitelná civilnost jednotlivých scén, jež jej bez výhrad činí zmíněným „architektem mezi zedníky“. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

L.A. Takedown má v podstatě stejné kvality jako slavnější nástupce Heat, jen s viditelně menším rozpočtem. Tohle je taková lepší TV produkce nad Heat vynikající snad jen svým sympaticky civilnějším a uvěřitelnějším pojetím. Heat má zase propracovanější scénář a zabývá se podrobněji více postavami. Taky k němu měl Mann k dispozici téměř dvojnásobnou délku... Dobří herci v hlavních rolích. Zvláště Plank podal vynikající výkon. Ani bych se nedivil kdyby Mann Pacinovi ukazoval jak toho poldu hrál právě Plank a chtěl po něm totéž. Jeho herecký výkon v Heat je téměř identický s tím Plankovým v L.A. Takedown. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je na tom hodně znát, že je to pouze narychlo spíchnutý televizní film s nedokonalou vizuální stránkou a druhořadými herci (zejména naprosto nevýrazní hlavní představitelé to stahují dolů) a že ambice Michaela Manna s tímto námětem byly někde úplně jinde. O to větší má tento snímek přínos právě tím, že si na něm Mann mohl pocvičit, co ve scénáři bude a nebude fungovat, aby naplno svou vizi rozvinul a vybrousil o šest let později v remaku Nelítostný souboj. Přepadení v L.A. mu k tomu aspoň postavilo pevné základy. ()

Zajímavosti (10)

  • Pre porovnanie: Neľútostný súboj (1995) bol 6 mesiacov v preprodukcii a natáčal sa 117 dní. Tento bol v preprodukcii 10 dní a natáčal sa 19 dní. Mann túto skutočnosť neskôr porovnal so slovami, že jedno je mrazená sušená káva a druhé je kvalitná káva Jamaican Blue Mountain. (Real Tom Hardy)
  • Mann bol eventuálne veľmi rád, že natočil tento TV film. Ten mu poslúžil ako prototyp pre jeho neskorší opus Neľútostný súboj (1995). Tu sa naučil, čo v scenári fungovalo a čo nie a natočenie mu umožnilo viac scenár zdokonaliť a ísť s ním do hĺbky. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama