Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som bol veľmi zvedavý, ako je možné, že moderná rozprávka má nad 80%. A nakoniec som prišiel na to, že čiastočne aj právom. Zakomponovanie časovej slučky, vtipnosť deja, atraktívne a sympatické postavy. To všetko dali tušiť zaujímavý dej. Len smerom ku koncu mi to už prišlo také príliš hrané na efekt, začalo sa tlačiť do fantasy, najmä po objavení sa zlej čarodejnice. Podľa mňa v tomto bola zbytočnosť, stačilo to uhrať našim domácim tradičným spôsobom, nemusíme do toho nátlakovo vkladať západnú fantazijnosť, tá nám zjavne nejde. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

60. Zlín film festival - KINO - předpremiéra 8.9. s tvůrčí a hereckou delegací/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// PLUS: především hudba, ta je světová, efekty, které nemají na českou tvorbu obdoby, neokoukané tváře, poutavý námět, dospělé vyprávění MÍNUS: Simona Zmrzlá, respektive její záporná postava mohla dostat více prostoru (připomínala mi Helu /Cate Blanchett/ z filmu Thor: Ragnarock)/// Shrnutí: Dlouho očekávaná pohádka splnila moje vysoká očekávání. Tohle je příběh, který bych chtěl vidět znovu a znovu. Tvůrcům se podařilo vytvořit snímek, který může s přehledem konkurovat světové produkci ve všech možných směrech. Navíc Lukáš Daniel Pařík je pro mě objev desetiletí, jestli tohle nebyla náhoda, tak se nám zrodil skladatel světové úrovně. Při předpremiéře bylo milé se s většinou tvůrců "vidět" naživo a dozvědět se něco víc o tvorbě filmu. V pohádce se mi velice líbila neokoukaná hlavní dvojice, herci v nezvyklých rolích a hláškující Eliška Křenková. Rozhodně doporučuji vidět v kině, atmosféra je neuvěřitelná./// Celkem 93%/// ()

Reklama

helianto 

všechny recenze uživatele

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Princezna Zakletá V Čase" v jadre síce nemá originálny koncept, a miestami s tým nerobí niečo iné, čo by sme už nevideli v iných filmoch, ale na druhú stranu musím povedať, že ma to bavilo sledovať. Možno preto, že mi tento koncept vo filmoch sedí. Má to celkom dobré postavy, niekoľko zaujímavých zvratov, natočené je to schopne a film vyzerá dosť dobre. To musím uznať. Časti v skalách, kde máme nájsť ústa, ucho a oči sú podľa mňa super. Film vie byť vtipný, má dobré nápady a zloduch filmu v podaní Simony Zmrzlej je spracovaný kvalitne a pôsobí ako reálne veľké nebezpečenstvo. Takže film dokázal predsa len urobiť veľkú dávku elementov správne. Plus ma miestami nechal aj hádať ako budú môcť niektoré momenty dopadnúť, snaha využiť to čo sme sa naučili v predošlom súboji a podobne. Všetko dobré elementy. Ako som povedal, jediné čo filmu je treba vytknúť je fakt, že originality si moc nepobral. Ale vo svete českých rozprávok ide v mojich očiach predsa len o lepší počin, než mnohé iné ktoré posledné roky vyšli. Je to správne moderné, vtipné a dobré časti sú naozaj dobré. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Teda na pomery modernej českej rozprávky, ktorá je od deväťdesiatok pre mňa synonymom drastického úpadku zlatého žánru dôb dávno minulých. Princezná zakliata v čase pôsobí, akoby Kubík vôbec neriešil, ako byť lepší než tony priemerných a podpriemerných rozprávok za posledných tridsať rokov a asi to ani neriešil a točil si po svojom. Herci sú super, len tá chémia medzi ústredným párom proste chýba. Problém je tak trochu aj v tom, že oná repetetívnosť scén je občas únavná a finále je také, aké dovolilo rozpočet. Škoda, pretože som bol dlho nastavený ísť na štyri hviezdy. 70%. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • „Chtěli jsme udělat pohádku, která se bude opírat o tradiční české pohádky, ale zároveň bude jiná. Proto diváci uvidí prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Zářící runu na ruce princezny nebo magii při střetu čarodějnice s alchymisty. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, ale prioritou je pro nás kvalitní příběh,“ řekl režisér filmu Petr Kubík. (ČSFD)
  • Jera je název runy, jenž Amélie (Eliška Křenková) použila pro zapálení ohně v oživlých skalách. Ve skutečnosti však tato runa nesymbolizuje oheň, nýbrž rok (případně sklizeň). Je to tedy jedna z run, jejíž význam byl pro potřeby pohádky změněn, avšak její vizuální podoba zůstala zachována. Runa, symbolizující ve starším germánském futharku oheň, resp. pochodeň, se jmenuje kenaz (či kaunaz). 
    (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama