Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela nejisté, ale postupně čím dál lepší. Sice bych pár věcí ještě doladil (holt Hvězdný prach to není), ale jinak fantastická pohádka, která umí pracovat s hudbou - naposledy to dovedl Lotrando a Zubejda. Hudba fakt velkolepá. Dále bych pochválil herecké výkony a scénář, který dává smysl, dialogy jsou vtipně sakrastické. S vyšším rozpočtem, preciznější režií to mohla být úplná bomba. Takhle je to sice jen malá bombička, ale já jsem za ní nesmírně rád, proto přimhouřím oko, ucho i pusu a dám za plný počet. :-) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Těžko se připojím k jásání, že jde o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Polepšování (Pyšné) princezny už tady bylo, opisujeme (i ze zahraničí) ale mnohem mnohem víc. Temná kletba (čarodějnice Murien), která může zničit celé království, se má projevit v den dvacátých narozenin princezny Elleny. Jenže jakmile se má kletba konečně naplnit, znovu je tu narozeninový den. A ten se opakuje stále dokola. Nikdo kromě ní si nic nepamatuje. A vlastně ani já už si toho moc nepamatuju. Snad jen přepálenou délku, drhnoucí scény, rozhodně bych přidal i (aspoň nějaký) humor a nápaditost. Tradičně potěšila Eliška Křenková, povedla se sexy čarodějnice Simony Zmrzlé, Brambora ať raději zůstane na televizní obrazovce. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Českému divákovi stačí málo. Princezna zakletá v čase rozhodně nedosahuje kvalit aktuálního hodnocení (86%), byť je to povedený počin. Princezna je zakletá primárně v dlouhé stopáži a v nepovedeným československém dabingu. Pro cílovou skupinu to bude fajn strávený čas, pro zbytek hledání chyb. Nemůžu se zbavit toho, že z filmu šlo vytěžit mnohem více. Mimochodem, Křenková neumí mluvit? ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)
  • Pro scény, kdy Eliška Křenková (Amélie) jezdí na koni, byla použita dublérka. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama