Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (586)

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální (vykrádání) pohádkové pojednání, co útočí na pokoření pohádkových trvalek. Živočišně vyhlížející princezna Natalia Germani se den co den budí do stejného dne, načež je k ní povolán Marek Lambora coby sličný princ a odborník na zevní ženský genitál, aby vyřešil záhadu časové smyčky a za pomocí zázračného laserového depilátoru zbavil princeznu nežádoucího ochlupení. Zda uzříme hladké princeznino podpaží, co má vydržet dle propagačního letáku až tři týdny, je opravdu značně nejisté, ovšem v rámci pohádkové (atmo)sféry se před diváky rozprostírá poměrně ojediněle koncipovaná záležitost. Časová smyčka je v českých pohádkách něco nezvyklého, což skýtá pro tvůrce nové neotřelé obzory, zároveň to klade i jisté nároky v oblasti kreativity. A právě v tomto ohledu mně tento počin přišel slabší. Petr Kubík se profiluje coby novátorský režisér, to rozhodně, alespoň v rámci české filmové tvorby, ovšem má rezervy v gradaci dějství, potažmo vývojovém spektru postav. Zářný sexuální objev ze slovenských análních strání jménem Natalia Germani se opravdu povedl. Tahle holka film jednoznačně táhne. Horší je to s takovou Eliškou Křenkovou, která dobrodružnou výpravu za vysvobozením princezny doprovází, ta hrála a tvářila se fakt otřesně. Snést se dal i Lambora. Potíže vyvstaly i se ztvárněním postavy alchymisty Romanem Zachem, nevadil král Jana Révaie, velkým plusem byla čarodějnice Simony Zmrzlé, iniciátorka dávné kletby. Žádné pořádné pohádkové dobrodružství se neobejde bez příslušné trikové složky a technického zázemí. V tomto směru se mohlo určitě zapracovat na výrazovosti technické stránky. Místy se totiž nebylo možné zbavit faktu, že triková stránka je poměrně proměnlivá a ráz trikové složky má až amatérský nádech. Výpravně se film relativně činí, takže opuštěním hradu, kde se princezna ocitne s celým místním osazenstvem v časové pasti, snímek relativně nestrádá. Hrad Bouzov je návštěvám filmových štábů stále nakloněn, že. Je rozhodně znát, že se v žádném případě nejedná o levnou pohádku. Štáb se chtěl vytáhnout a zajistit si diváky pro avizované pokračování. Nové, respektive dříve nepoužívané, prvky jsou v českých pohádkách vždy vítané zboží, takže je třeba ocenit, že vzniklo v podstatě nové pohádkové odvětví, co zastíní případnou snahu konkurence a je natočeno na úrovni. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jelikož se díky zkušenostem z posledních let novodobým českým i slovenským filmům obloukem vyhýbám, bylo pro mě obrovským překvapením, ohodnotit takto lichotivě právě pohádku, na něž se také dívám jen sporadicky. Tento film je osvěžující pohádkou s motivem časové smyčky a kvalitou bych ji přirovnal skoro až k některým českým klasikám. Kvalita, tedy až na ty chabé herecké výkony. A to hlavně protože jsem z podobně zaměřených filmů nadšený jen málokdy. Jednalo se o velice zábavné a milé fantasy, celé to dávalo dost dobrý smysl a hrálo zde mnoho sympatických postav jako například Eliška Křenková, což byl asi nejlepší a nejzajímavější herec celého filmu. Jediné co bych vytknul byly slabší herecké výkony trapných seriálových herců jako například prince a na mém hodnocení se to podepsalo ztrátou jendé hvězdy. Finální souboj mě už jen utvrdil v mém pozitivním názoru a určitě se nebráním toto dílo v budoucnu pustit znovu. 79% ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oh, tak tohle bylo nečekané. Velmi nečekané. A velmi dobré! Kéž by někdo zfilmoval moje knihy. Nechcete prosím zfilmovat mooje knihy? Protože poprvé mám naději, že by to šlo. I v českých zemích. Tak především je to pohádka..nebo spíš fantasy, které se nepitvoří. Žádní uřvaní, hloupí a debilní účastníci karikaturního představení. Zadruhé - vynikající kostýmy, lokace a kupodivu i efekty. Zatřetí. V zásadě předvídatelný příběh, který ale umí překvapit! A tam, kde je očividný vývoj, tak funguje skvěle a uspokojivě. Za čtvrté. Vynikající, ale skutečně vynikající záporačka! Paní čarodějnice je důstojná, tajemná, krásná, budí respek a je uvěřitelná. Jaká slast pro mou duši proti všem těm uřvaným komickým karikaturám. A na závěr je vynikající i herecké obsazení. A pak ta hudba!!! Ach ta hudba. tomhule mohli dát špatné hodnocení jen nějací ubozí "znalci", protože na české poměry je to nevídaná špica. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem tvrdil, že naše země je z filmařského hlediska stvořená pro to, aby v ní vznikaly nádherné pohádky, popřípadě fantasy. Vždyť tyto dva žánry se nemají problém propojit. Máme tu členitou krajinu, šikovné řemeslníky a filmaře, kteří by nějaký námět mohli převést do reálného světa a to je vlastně i jeden z důvodů, proč se rok co rok těším na vánoční svátky - až se zase budu moci vpravit do těchto fantastických světů a přijít na jiné myšlenky. Navíc sem tam se to tvůrcům i podaří a udělají mi radost nějakým pěkným filmovým zážitkem. Aktuálně mám ale v hlavě Princeznu zakletou v čase. Nádherná víc fantasy, než pohádka, která pracuje s klasickým tématem časové smyčky, do toho nabízí neotřelá herecká jména, totálně ultra boží hudební podklad a efekty, za které by se nestyděl kdejaký fantasy trhák. Paráda! Tohle jsem si prostě musel užít. A myslím si, že jakmile bude příležitost, rád si tuto pohádku užiju znova! ()

helianto 

všechny recenze uživatele

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • Když se princ Jan (Marek Lambora) loučí se svým otcem (Milan Hroch) a vydává se na hrad Trojříčí, má na hlavě korunu. Když jede na koni přes louky tak také. Když však prochází přes nádvoří hradu Trojříčí, tak už korunu na hlavě nemá a v momentě, kdy vstupuje před krále Roberta VIII., korunu na hlavě opět má. Tuto chybu okomentoval Lukáš Daniel Pařík slovy: „Prince ta koruna na hlavě tlačila, tak si ji sundal, a když šel ke králi, zase si ji vzal.“ (Krocka)
  • Když Archivald (Roman Zach) hledá v knize informace o Oživlých skalách, otevře ji přesně na straně s obrazem tesaných úst. Následně otočí jednu stranu, ale jakmile přistoupí princezna Elena (Natalia Germáni), kniha je otevřená opět na straně s vyobrazením tesaných úst. (Jarek572)
  • Runa, kterou Amélie (Eliška Křenková) nakreslila na vodní hladinu jako runu pro slovo cesta, se podle staršího germánského futharku jmenuje raidho a i ve skutečnosti je symbolem pro cestu (či vůz nebo jízdu). (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama