Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

yVANs 

všechny recenze uživatele

Film je to veru hodne spatny, ale i ja patrim k tem co v mladi hrali hokej a tenhle film jsem uplne zboznoval. Ono jich ani moc neni a tento pusobi trochu jako "mezi slepymi, jednooky kral". Co je hodne smutne, ze hlavni hrdina neumi ani poradne bruslit a tak jsem mu tu roli neveril ani na chvilicku. paralely s rockym jsou usmevne :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny a hodne podpriemerny film so Swayzem - Ztracenci, Bod Zlomu 1991 - z 80. rokov. Reziser Markle odviedol len rutinu, zrucnu, to jo, ale stale len rutinu a Rob Lowe je dnes uz skrachovanech a nema nic. Nuda vladne hlavne v strede, koniec je nedokonceny a odbity a to je skoda, film ma na zaciatku cim zaujat : 40 % ()

Reklama

eagles22 

všechny recenze uživatele

...jedna z mých sportovních (hokejových) srdcovek :) PS: Popis obsahu filmu je do značné míry chybný. Hlavní hrdina neodjede domů, protože ho Racki pošle nemilosrdně k zemi. Racki pošle brutálně k zemi a zraní jeho kamaráda a spoluhráče, jménem Derek Sutton, kterého hraje Swayze. A nepošlou ho domů, odejde sám. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních velkých filmových rolí dnešní seriálové hvězdy Roba Lowea. A tak podle mého názoru je Youngblood sportovní drama, které patří ve své kategorii k těm nejlepším co byly natočeny, společně s Hokejovým zázrakem na téma hokej. Film není vůbec špatný, navíc je povedené i to, že do děje zasahuje i romantická dějová linka a že to celé není pouze o jednom talentovaném hokejistovi. Tento druh filmu mám velice rád a tak možná nejsem dostatečně objektivní a lecos mu odpustím a proto se při jeho hodnocení budu řídit pouze vlastními pocity ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těch 30% je jen proto, že mám hokej rád a hokejových filmů je zatraceně málo. Jedná se totiž o pitomoučkou hovadinu s klišovitým schématem, kdy to nejdřív jde, pak to nejde a přijde krize a po krizi návrat, kdy to jde úplně nejvíc. A samozřejmě je tu trochu té povinné lásky. Někoho nalákají známější jména, ale tohle není film, který by si dal kdokoliv z nich za rámeček. Záběry ze zápasů, na které se většina fandů těší, stojí za starou belu a hraje se tu nejspíš ten nejpomalejší i nejpříšernější hokej v dějinách filmu. Celkovou bídu dokresluje trénink ve stylu "Bitkařem snadno a rychle." a závěrečná bitka, kdy hlavní hrdina tluče ústředního padoucha do žaludku, což je u hokejových bitek inovativní prvek. Takže takhle ne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Peter Zezel a Steve Thomas, představitelé spoluhráčů hlavních protagonistů, byly v době natáčení profesionální hráči NHL. Ve filmu hrají za smyšlený tým Hamilton Mustangs, ve skutečnosti však hájili barvy Philadelphie Flyers a Toronta Maple Leafs. (Monco)
  • Eric Nesterenko, který ztvárnil otce Deana Youngblood (Rob Lowe), je bývalým profesionálním hokejistou, který strávil většinu své kariéry v týmu Chicago Blackhawks. (Monco)
  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)

Reklama

Reklama