Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Kvalitní britská minisérie s výbornými představiteli obou hlavních rolí, která dokáže diváka napnout i několikrát překvapit i znejistět možnostmi zvratů, jež v americké produkci zkrátka nebývají. Jen škoda, že v samotném závěru scénář kompromituje uvěřitelnost v rámci úhledného dovysvětlení úplně všeho. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečná 6.dílná pecka! Richard Madden, který předvádí mimořádný herecký výkon a hlavně profesionalitu nejhlubšího zrna má za úkol dělat bodyguarda Ministriňi Londýndské vlády, na kterou se plánují teroristické atentáty. Skvělé tempo, perfektně vygradované scény, prohnilá, zkorumpovaná vláda a velmi zábavné politikaření a intriky. Nečekal jsem, že zrovna politikaření mě bude bavit na seriálu nejvíc. Tohle se povedlo. Keeley Hawes v roli Ministryně výborná. 90% ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 85 %. Až do posledních dvaceti minut absolutní dokonalost, která naplno využívá potenciálu Netflixu co se týče udržení tempa - pokud by Madden běhal po Londýně s týdenními odstupy, fungovalo by to daleko méně než jako šestihodinový film na dva, tři dny. Atraktivní téma současného terorismu a brilantní herecké výkony všech zúčastněných tak na kolena sráží jen série závěrečných zvratů vzbuzujících dojem, že tvůrci sami nevěděli kudy kam a tak ve spěchu losovali mezi hlavními protagonisty, aby rozhodli, kdo nakonec bude strůjcem všeho zla. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal fádní seriál o bodyguardovi britské ministryně vnitra, který hrdinně zabrání teroristickému útoku džihádistky, prožije romanci s hlídanou osobou a bude ji před těmi islamisty chránit. jenže do tohodle tvůrci v polovině hodí vidle a rozjedou strhující permanentně paranoidní sice víc psychologický než akční špionážní, politický thriller, který je opravdu něco jiného než běžná tv produkce. Richard Madden jako špičkový profesionální bodyguard s temnou stranou psychicky narušeného veterána z Afganistánu naprosto famózní. Kdyby v prvním díle nebyly vyloženě naivní věci okolo zásahu proti sebevražedné atentátnici a kdyby si tvůrci víc vyhráli s posledním dílem tak dám pět hvězd. PS: Jestli se mi tento film vryje do paměti tak zkrácenou výslovností anglického slovíčka madame, což zazní v každém díle asi padesátkrát a zní to jako by každá žena byla oslovována mami. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Ježiš, tohle bylo tak dobrý. Ideální počet dílů. Když teda opominu dokonalýho nikdy-se-neusměju Maddena s jeho ostrou čelistí a skotským přízvukem, tak to byl i tak hroznej nářez. Výborný akční scény a zajímavá politická zápletka (a ty mě většinou nebavěj). Už první scéna vás prostě musí nalákat... Má to všechno: intriky, zvraty, sex, prostředí Londýna a spoustu chlapů v oblecích. Moje vaječníky křičely blahem. (trochu oplzlá recenze, dala jsem si víno) ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama