Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný thriller, kterému se umně podařilo zkombinovat právnický souboj, krimi-zápletku i vyostřené romantické drama. Největším a nejtrvalejším pozitivem, díky němuž se snímek vyplatí zhlédnout třeba i dvakrát, je ústřední dvojice Jeffa Bridgese a Glenn Close, jejichž vztah je zajímavý od začátku do konce. Nic proti výkonu Roberta Loggii, ale dle mého názoru by si oscarovou nominaci nejvíce zasloužila právě Glenn Close. Potěšil mě i závěr filmu, čekal jsem ještě jeden zvrat, ale bez něj je film o dost čistší a logičtější. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla mockrát a musím se ohradit proti tvrzení, že není třeba ho vidět víckrát, protože při dalším shlédnutí nemůže nic poskytnout. A kolik detektivek může? Pro mě už je radost sledovat Glenn Close a Jeffa Bridgese ......... to je herecký koncert a v rámci žánru skoro nadstandartní, ale tím je i skvělý scénář a režie, která nechá děj fantasticky gradovat a i když je dlouho jasné, kdo je kdo, udržuje do poslední chvíle v příjemném napětí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších trhrilerů 80. let, bezchybně kombinující soudní drama, romantickou rovinu a do konce napětí, zda Bridges je nebo není vrah. Samotné soudní přelíčení je dramatické, přináší několik zvratů a dokáže připoutat k obrazovce, finále je tak akorát akční ale ne přehnané, Bridges, Closeová, Coyote, Loggia hrají skvěle, navíc film ani na chvíli nenudí - tak co chtít více? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní soudní thriller s milostnou zápletkou a předvídatelně >nečekaným< vyvrcholením, který však díky hereckým výkonům a uměřené řežijní práci úspěšně vyhnul se nějakým provařeným žánrovým klišé a i přes všechnu tu (v dobrém smyslu slova) rutinu nakonec i díky detailům a drobnostem v ději (třeba starý sprosťák a liška podšitá vyšetřovatel ve výslužbě, pomáhající obhajobě) působí i docela neotřele. Tži a půl hvězdičky tedy za film jako takový, za výborný herecký výkon J.B. (doslova >hrajícího si< na neviňátko tak, že uvěřit mu může jen zamilovaná ženská s profesionální deformací, že... ;-) pak z nutnosti zaokrouhleno nahoru. - - - - - (viděno v minulosti několikrát v tv, komentář přidán po zhlédnutí na dvd s původním zvukem a formátem obrazu 11.3.2008) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po smrti manzelky Jacka (Jeff Bridges) se on stava hlavnim podezrelym a za pomoci presvedcive obkajkyne, ktera mu veri, se snazi ziskat soud na svoji stranu. Film u ktereho divak musi davat dobry pozor na deni na platne a nesmi nechat zvyklat dobrymi herci ve svych rolick, protoze pravda je jenom jedna. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno