Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (167)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné a po většinu i málo romantické - chemie mezi hlavními postavami se taky nekonala (což mohl být možná záměr, ale kdo se na to má dívat). Navíc mi byla postava Michelle Pfeiffer dost nesympatická, ač šlo možná její chování pochopit. A ani Michelle samotná se mi moc nezdála - ne že by nebyla hezká (když se namaluje :), ale něco mě na ní nesedí. Takže to celé oddřel Al Pacino, který má naštěstí šarmu na rozdávání. Celkově spíše zklamání. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kde postavy mají normální práci, uvěřitelný dialogy a prostě se chovaj tak nějak všedně. V dnešní době hypervyumělkovaných romantických komedií to působí až neuvěřitelně. On vůbec skoro padesátiletej Al Pacino opravdu není tradiční hlavní představitel do role svůdníka. Herecky mě tam nadchla Michelle Pfeiffer. Nikdy jsem jí nijak extra nemusel, ale tato role jí sedla. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Přenádherný film o lásce. Al Pacino je prostě dokonalej. Takovej nápadník jakým byl doléhavej Johnny kuchař se neodmítá. Parádní hudba, výkony a nesmím zapomenout na humor, bez kterého by to nebylo ono a díky kterému musím přidat 5*, ale to, že je to ze života. Skoro každej se setká s odmítavostí, ale né každej dolíhá a ještě k tomu uspěje. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Desítky, snad tisíce (možná přeháním:) filmů obsahují obvyklá vztahová schémata setkání dvou lidí, kteří se zamilují a v průběhu děje řeší svůj vztah. Průměrná, hezká, ale zároveň také očekávaná linie. Podobnou romantiku tak dokáže ze stálých vod často "vylovit" dokonale k sobě pasující ústřední herecká dvojice, která svou silnou osobností a uměním excelentně zastíní všechny ostatní nedostatky a slabiny. V případě tohoto filmu není setkání Frankie a Johnnyho ničím výjimečné, stejně jako jejich charaktery. To, co jim dodává na přitažlivosti a vyzvedává jinak obyčejný děj do výšek, je skvělá herecká dvojka v podání Ala a Michelle. Úžasně jim to spolu pasuje a chemie mezi nimi taktéž zdatně pracuje. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Frankie and Johnny som doteraz poznal iba ako pieseň spievanú Elvisom Presleym. Michelle Pfeifer príliš nepoznám, ale Al Pacino tróni v mojej hereckej top ten. O romantických filmoch som už viackrát napísal, že buď ma chytia alebo ma nechajú ľahostajným. V oboch prípadoch nie je vôbec rozhodujúce, ako film zapôsobil na väčšinu divákov, dokonca ani to nie, ako na mojich obľúbených užívateľov. Tento film ma trochu sklamal. Nerozumel som dialógom a správaniu sa ústrednej dvojice, ktoré mi bolo cudzie a málo pochopiteľné. Nepočul som originál, ale hlas Veroniky Žilkovej sa mi k Michelle Pfeiffer nehodil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • Michelle Pfeiffer již podruhé hraje Al Pacinovi partnerku. Poprvé to bylo ve filmu Zjizvená tvář (1983). (Duke90)
  • V jedné z počátečních scén čte Frankie během jízdy autobusem časopis. Na úvodní straně je fotka sestry režiséra Garryho Marshalla, Penny. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama