Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě Langmajer svým výkonem takhle nestrhnul. V našich končinách je často nebetyčný problém natočit sympatickou soudobou komedii, která se za každou cenu divákovi nepodbízí svou laciností. Petr Kolečko je zcela určitě jeden z mála našich tvůrců, jejichž tvorbu je dobré pozorněji sledovat. Škoda závěrečného volejbalového turnaje, který mírně sráží výsledný dojem. Holky ač předvádějí sympatické herecké výkony, tak ty sportovní jsou velmi slabé. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kolečka mám rád hlavně díky jeho seriálové tvorbě a jak u Okresního přeboru,Čtvrté hvězdy,Mostu!,ale třeba i u Vyšehradu sem se skvěle bavil.Pak je tu ovšem Kolečkova odvrácená strana v podobě třeba Marty a Věry,Padesátky nebo Bajkerů a tam to bylo veskrze velký špatný.Přes prsty je pak někde na pomezí mezi těmito dvěma Kolečkovými světy.Tu a tam se tu podaří nějaký ten humor,Langmajer občas slušně zahláškuje,ale pak přijde úsek,kdy jsem marně přemýšlel kdo z ústřední trojice je větší kretén.Evidentně tu nepomohlo,že si Kolečko ke scénáři přibral i režii se kterou nemá zkušenosti a na filmu je to vidět.Dost možná jeho scénář vypadal na papíře opravdu vtipně a v rukou zkušenějšího tvůrce (třeba Prušinovského) mohl být výsledek úplně jiný.Takhle je to jen občas trochu vtipná komedie na jedno podívání...40% ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem nevěděla o co kráčí, kdo co napsal či režíroval ani neviděla zdejší hodnocení. Podpořena vodkou s colou jsem se parádně pobavila u tohoto tucťáku. Jirka sekal jeden fórek za druhým s medvědím ksichtíkem a Petra mu skvěle sekundovala. Prostě mi to sedlo. Takže 4 zdejší filmový vyznavači ,,opravdového umění "- dejte si vodku s colou. :) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem viděl Román o pokročilé, si už dám velkej pozor, než o nějakým filmu prohlásím, že je sexistickej. Jinak by to totiž rozhodně platilo i o Přes prsty, kde je Langmajer naprosto ukázkovej šovinistickej macho. A s takovou vizáží bezdomovce se prostě nechce věřit, že by tak snadno sbalil holky typu Hřebíčkové nebo Nesvačilové. Ale to se dostáváme k hlavnímu problému: a tím je scénář. Budu jen papouškovat, co už tu bylo řečeno, ale právě na tomto filmu bylo strašně vidět, jak Kolečkovi chybí Prušinovský (nebo jiná autorita ještě nad Kolečkem, která by jeho sepsané vlhké sny kočírovala). Scénář je tak moc plný klišé, že mě po zhlédnutí filmu bolelo za krkem, jak jsem nevěřícně kroutil hlavou. A stejná klišé obsahují i režijní prvky: Kolečko prostě něco viděl v televizi, takže nabyl dojmu, že určité scény "tak točit má". No, nemá, co zafunguje jednou dvakrát, už napodesáté nebo posté prostě nefunguje. A taky - a to mě zrovna u Kolečka překvapilo nejvíc - nefunguje humor. Aspoň to jsem myslel, že tenhle úchyláček má zmáknutý, a až teď se ukazuje, že za humor můžou spíš další tvůrci než samotný Kolečko. Takže pokusy o hlášky, které hercům ani herečkám prostě nejdou přes pusu, nejsou vtipný - jo, natočit komedii se správným timingem vůbec není lehký, naopak. Když se v kině Lngmajerovým sexistickým vtípkům chichotá jen herečka na plátně, zatímco publikum je zticha, něco je blbě. Naštěstí se film pomalu, ale jistě rozjíždí. První polovina je fakt špatná a nic se v ní neděje, což se v druhé půli přece jenom zlepší, jakkoli je rozuzlení jasné na míle dopředu. A taky - a to už na sexistickou vlnu najedu taky - se na Hřebíčkovou i Nesvačilovou hrozně pěkně kouká. Takže abych to zkrátil jedním slovem: zklamání. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Z počátku se to jevila jako zajímavá sportovní komedie. Ve výsledku, ale dlouhá sonda do spletitých vztahů. Sportu je tu minimum a naopak se pouze ocitáme v kruhu vztahů a složité minulosti. Jirka je prostě super i v téhle roli. Zatímco v o rok mladším Po čem muži touží, kde hrál šovinistu, tak zde perfektní sympaťák do nepohody. Navíc vždy řekne co má na jazyku. Za mě vlastně podprůměrný film, který mnoho nenabídne. Zbytečně moc překombinované. (40 %) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Když po párty v baru nasedají Jíra (Jiří Langmajer) a Linda (Petra Hřebíčková) do taxíku, je vidět na volantu palubka a volant patřící Volkswagenu, ale poté odjíždí taxi značky Opel, konkrétně model Zafira Tourer. (Sup92)
  • Scény z tréninků a šaten (Purkrabka) se odehrávaji na beachvolejbalových kurtech v Čelákovicích. (boss68)
  • Aby beachvolejbalové scény vypadaly věrohodně, působil u filmu jako konzultant beachvolejbalista Jan Chalupa. Ten trénoval Denisu Nesvačilovou a Petru Hřebíčkovou. Začali trénovat 3–4 měsíce před natáčením. Tréninky byly 2x týdně. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno