Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Krásný herecký koncert Juliette Lewis a Giovanniho Ribisiho. Juliette použila podobné grimasy už v Mysu hrůzy. Tam mě tenkrát poprvé zaujala. Opět konečně film, který je poutavý. Děj je zajímavý. Postupuje stále kupředu. A i když je film dlouhý 129 min, nemá žádná hluchá místa a není únavný. Je třeba takovýchto filmů. Je spíše pro - jak bylo dříve na ČT 2, vhodný do KND. Kdo neví - Klub náročného diváka. Jsou to filmy, u kterých je třeba trochu přemýšlet. I když vlastně není klasický do KND. Jestli mi rozumíte...Možná spíš než na přemýšlení během filmu, na zamyšlení po jeho konci. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jiná láska v podstatě nepřináší nic převratně nového, ale Juliette Lewis a Giovanni Ribisi jsou důvodem, proč se na tenhle film podívat. Způsob, jakým oba zahráli mentálně zaostalé, je skutečně obdivuhodný. Jejich mimika, pohyby a mluva jsou absolutně přesvědčivé a tím zároveň na mě působili nefalšovaně roztomile. Díky jejich výkonům dávám za čtyři. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předně: zajímavé a pěkné téma. Se zpracováním a některými scénami je to již imho horší. Nechci se příliš zabývat tím, nakolik byly herecké výkony hlavních protagonistů trefné a reálné; mě neoslovily. Pokud je tento snímek pro někoho nemravokárný, pak já mám zcela opačný dojem. Na sílu mi pasíroval určité myšlenky a... nebylo mi to milé (viz například rozhovor Carly a její matky na golfovišti). Stejně tak mně zaskočily některé scény. Za všechny například ta ze zásnubního večírku. Studený pot, který mně oblel byl dílem právě probíhajícího trapasu... ale z největší části zpracováním této scény + přehráváním. Shrnuto a podtrženo: Co se Vám tu snažím říct? Mně tento snímek prostě nedostal. Nebyl špatný, ale nebyl taky extra dobrý. Průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tuhle netradiční romanci chtěl vidět, a tak je na úvod třeba podotknout, že jde nejspíš o poslední nadprůměrný projekt Garryho Marshalla. Komedie o plnění snů, o poznávání vlastních možností, je nekonvenční, na hollywoodské poměry nezvyklá (retardovaná milenecká dvojice, homosexualita) a herecky bravurně zvládnutá. Chytlavé songy, citlivé dialogy, spolehlivá režie, protahovaný happy-end a povinný prvek Hector Elizondo. ()

Cearomana 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšlený film, o dvou mentálně zaostalejších studentech, kteří usilují o život mezi normálními lidmi a bojují za svou lásku. Juliette a Giovanni byli ti praví herci pro ztvárnění dvou hlavních postav. Jediný co mě štvalo byl ten dabing, takže příště se na to radši budu dívat s originálním zvukem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Během titulků zazní píseň „Come Rain or Come Shine“, kterou přímo pro film přezpívala Juliette Lewis. (jezurka42)

Reklama

Reklama