Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Klasika z dob, kdy byla v komediích notná dávka sentimentu povinností. Dnes jsou komedie tvrdší, cyničtější...prostě jiné a navíc se jich v posledních letech nijak moc neurodilo(dobrých), takže pokud jsou tyto starší kousky servírovány v umírněném množství, je to takové milé... . Nemá cenu nimrat se v kvalitách scénáře, nebo režie, protože komedie devadesátých let...to je žánr sám o sobě. Co by jste vlastně chtěli, když je zápletka ve stylu: bohatá kráva ztratí paměť, chlápek ji namluví, že je jeho manželka...kráva dostane lekci, pak chlápek dostane lekci a všichni okolo dostanou lekci a nakonec... . Přesto to ve své čiré primitivnosti funguje a náladu to nepokazí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vydařená romantická komedie, která se mi velice dlouho vyhýbala a kterou jsem poprvé viděl až 22 let po jejím vzniku. Ale ač už od natočení tohoto filmu uplynul takový dlouhý čas (film byl vlastně natočen v roce, kdy jsem se narodil), tak přesto mi připadá velice dobře natočený a rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze na poli romantických komedií vidět. Přitom celé to vlastně začíná úžasně jednoduše, kdy se tesař chce pomstít namyšlené dámičce, a tak poté, co právě tato žena ztratí paměť, jí přivede k sobě domů a namluví jí, že je jeho ženou a matkou jeho čtyř synů. To je prostě úžasný začátek celého filmu a rozhodně musím konstatovat, že z námětu se povedlo vytřískat maximum a film snad ani nemohl být lepší. Samozřejmě s kýčovitým koncem jsem počítal, a skutečně jsem nebyl zklamán, ale jinak je to vtipná a originální romantická komedie, která si rozhodně zaslouží pozornost. V hlavních rolích excelují Kurt Russell a Goldie Hawn a dost dobře jim přizvukují sympatičtí představitelé dětských rolí. A velice zaujal i filmový manžel Goldie Hawn, který jí nechal v blázinci a užíval si s krásnými ženami, to byla docela sranda. Takže já jsem spokojený a uděluji filmu nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Poněkud nezáživný začátek, ale postupně příběh nabývá na tempu, které kupodivu vydrží až do konce. Klasická komedie s troškou romantiky ale hlavně velkou dávkou vtipných scén a hlášek. Málo lidí dokáže posoudit to, jak je obtížné bavit diváky nejen vtipnými slovy, ale i samotným vystupováním a gestukalací. A myslím, že Goldie Hawn je na toto skutečnou odbornicí. Málokterá hollywoodská herečka si dokázala vybudovat svou kariéru téměř výlučně díky svému komediálnímu talentu. A toho má Goldie Hawn na rozdávání. Díky svému střeštěnému projevu spojenému s neobyčejným výrazem a mimikou se zapsala hluboko do podvědomí diváků. Je velká škoda, že se svou kariérou už pomalu skončila. V jejím zatím posledním filmu Rockerky (2002) je totiž vidět, že stále má co nabídnout. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh romantického filmu, jehož vývoj a konec lze odhadnout po prvních dvaceti minutách. Arogantní, krajně povýšená postava je vystavena zásadní životní zkoušce, díky které projde osobnostní proměnou a začne si vážit lásky, pokory a svých bližních. Spolehlivý narativní vzorec, použitý nesčetněkrát před tím i po tom. Jenže kdo by se zlobil, když kormidlo třímá spolehlivý režisér a scénář je přeplněn spoustou vtipných situací? Nesmírně charismatická dvojka Kurt Russell a Goldie Hawn, pak tuhle pohádku se šťastným koncem dotahuje téměř k dokonalosti. Ideální relaxační biják. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedená a příjemná romantická komedie, kde to mezi Goldie a Kurtem pěkně jiskří. Člověk si jejich postavy s postupem děje oblíbí a začne si říkat: "Ať se jí ta paměť už nikdy nevrátí!". Humoru je tu dost, romantika se tu také najde, ale v přijatelné míře, a celý film ubíhá v příjemné pohodě. Bohužel celou tu pohodu filmu v závěru kazí to klišovité a přehnané finále na moři. Přišlo mi, jako kdyby tam to finále bylo vložené z nějakého laciného romanťáku od Rosamunde Pilcherové... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama