Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dospívající Josh se se svým kámošem Billym poflakuje po ulici, hraje basket, kouká učitelce pod tričko, a tak - to co dospívající kluci obvykle dělají. Ale když se zamiluje do své spolužačky a (jak už to tak bývá) zjistí, že ta chodí s o několik let starším borcem (protože ten už má káru), netouží po ničem jiném, než co nejrychlejc dospět. Náhodou se dostane na pouť, kde v rohu stojí starý nepoužívaný (to by mě zajimálo proč :) automat na lidská přání. Hoďte čtvrťák, přejte si a ráno je hotovo. Místo třináctiletého kluka tu stojí dospělej chlap (ehm, Tom Hanks). Najednou zjišťuje, že to není tak jednoduché a tak za pomoci Billyho se snaží najít cestu zpátky do dětství (aby měl z čeho žít, udělá revoluci v hračkářském průmyslu - kdo jinej rozumí hračkám líp než samo dítě)... Dneska již provařená rodinná komedie, která udělal z Toma Hankse hvězdu první třídy. Jeho vyjukanej kukuč je k nezapomenutí, stejně tak jako některé hlášky. Skoro bych řekl, že v době natáčení ještě Hanks nebyl tak úplně dospělej. Film se sice dočkal několika napodobenin, ale žádná jej ani zdaleka nepřekonala... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 18 miliónov $ | Tržby: 151,7 miliónov $ | Príjemný rozprávkový film z detstva, ktorý má jednu dobrú myšlienku, ktorú potom omiela behom celej stopáže. Ako dieťa ma to okúzlilo, malo to niečo magické do seba, ale dnes je to medzi filmami Toma Haksa asi najslabší kus - čo skvelo reflektuje aký skvelý zoznam účinkovaní má... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mě mlátí, když se mě bojí?" Já si tedy myslím, že každý kluk by se měl přibližně ve dvanácti letech stát viceprezidentem, aby si mohl do sytosti užít trampolíny v pokoji, zaboxovat si s tyranosaurem, zaskákat si s šéfem na obřím pianu nebo alespoň štvát kariéristy svým pracovním postupem. Mně se to kdysi nepovedlo, protože tento snímek v mé době ještě neexistoval a já jsem o té možnosti nevěděl. Jinak bych to samozřejmě dokázal. Takhle mi nezbývá než se občas pobavit s Joshem, protože ten kluk ve mně pořád odmítá dospět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Tom Hanks mě tu tak bavil, že prostě musím hodnotit hodně vysoko. Ale není to jen tím, jak byl skvělý, je to i tím, jak je celý příběh zaměřený, jak dovede propojit dětský a dospělý svět a jak ukazuje, že ta krása je v tom dětském. Je, akorát my se musíme naučit žít s tím, že děti prostě už nikdy nebudeme, ať chceme, jak moc chceme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hanks za mlada pochopitelně nedostával role jako má nyní. A podle toho tento film o malém chlapečkovi, který toužil být dospělý tak moc, až se mu to jednoho rána opravdu podařilo, vypadá. Není to sice nudné, ale spíše ve stylu "vtipe vylez". Klady: nějaké nápady se najdou. Zápory: působilo to na mě dětinsky, skoro žádný obstojný gag, nepříliš zajímavě zpracované, odhadnutelný závěr, podobný námět není ojedinělý, pro mě blbina na jedno zhlédnutí, ke které se už nevrátím. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Pro MacMillanovu (Robert Loggia) společnost na výrobu hraček byly použity kanceláře reklamní společnosti se sídlem na 23. ulici v obvodu Chelsea v New Yorku. (HellFire)
  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama