Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Netflix mám od Silvestra a toto bylo první, na co jsme se koukali. Seriál si celých deset dílů drží neuvěřitelnou kvalitu. Super vyprávěcí styl. Prolínání dějových linek bylo sice v prvním díle trochu složité na sledování, ale pak už to nijak nevadilo a v tom posledním se vše dokonale spojilo a zapadlo do sebe. Většina scén, která měla být strašidelná, byla dokonalá. Některé lekačky se fakt skvěle povedly a stejně tak byly dobře napsané postavy. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si tento snímek vyhlídl, že se na něj podívám, tak jsem byl vcelku natěšený, že se budu bát a schovávat se pod peřinu jako malej Jarda. Místo toho mě čekal dramatický a životopisný snímek jedné sympatické americké rodiny, která měla smůlu a přistěhovala se na krátkou dobu do jednoho domu s pochybnou minulostí. On totiž jejich fotřík tu barabiznu chtěl dát do pucu a pak jako správnej americkej kapitalista jí chtěl prodat za nemalé peníze na realitním dobytčím trhu. Ale to fakt neměl dělat, protože tento dům si vždy žil a bude žít vlastním životem a taktéž navždy změnil osudy všech členů této rodinky, ale i všech předchozích nájemníků. Vidíme zde dvě časové linie. Ta první linie se odehrává v přítomném čase, kdy jsou děti ze strašidelného domu už dospělé a ta druhá linie nás zavede pomocí velkého množství flashbacků do doby, kdy se tato do té doby šťastná rodinka stěhuje na jedno léto do tohoto prokletého domku na kopci. Hned od začátku mě zaujala úvodní hudební znělka a pokračovalo to příjemnýmí hereckými výkony poměrně neznámých herců a taktéž vhodně vybranou lokalitou a to myslím jak exteriéry, ale i interiéry již zmiňovaného domu. Taktéž jsem byl zaujat mysteriózním a tajemným pozadím tohoto příběhu, které se vznášelo v každé epizodě nad osudy členů této prokleté rodiny. Taktéž mě bavily poměrně detailně vytvořené profily všech členů rodiny, kteří si své břímě nesli odmalička a každý se s ním snažil vypořádat po svém. Akorát mě trochu mrzí, že těch hororových prvků tam z mého pohledu bylo vcelku málo a takových těch lekacích momentů jsem si moc neužil. Ale jako celek to fungovalo a musím konstatovat, že spokojenost je na místě a že co nejdřív pouštím druhou sérii o které doufám, že bude minimálně stejně kvalitní jako tato série, která mě dost bavila a které dávám zasloužených 90%. ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla hodně povedená, trochu děsivá, trochu lekavá a hodně emotivní. Ze začátku se člověk trochu ztrácí, ale rychle se zase najde a pochopit děj není složité. Dokonce bych řekla, že trochu předvídatelné. Ale i tak je to trochu mimo. V průběhu jste zvědaví na další díl, až se jednou dostanete k tomu poslednímu, který by se svou pointou dal shrnout do deseti minut a úplně by to stačilo. Celek ale působí hodně vyváženě, je to chytlavé a s postavami se lehce sžijete. Dokonce jsem si zamilovala nošení rukavic - velmi elegantní. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Horor je v Hill House až na druhé koleji, on jde totiž hlavně po emocích a dobrém příběhu s postavami, o které se budete zajímat. Podle mě ani desetidílný seriál nejde natočit tak, aby měl tak propracovaný příběh a strašilo se v něm o mnoho víc. Fantastické herecké výkony vrcholí v pátem díle, který utkví v hlavě na dlouho. No a k tomu hororu - když už je, tak taky hodně dobrej. Lekačky, hutná atmosféra a duchové, kteří sice za dne sice jen nenápadně někde stojí, ale když si jich všimnete, je to síla. Trochu škoda jen toho finále, které přeci jen dojede spíše na neutrál a zbyde pár věcí, které by mě zajímaly trochu více do hloubky. A třeba děvčátko Abigail určitě mohlo být vidět častěji. Každopádně pět hvězd, které mi na druhé zhlédnutí vychází, zaslouženě. Při prvním zhlédnutí spíše na čtyři, protože jsem se v přeskakování ve dvou časových liních ztrácel. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvele rozprávaný duchársko-hororový príbeh v ktorom sa prelína niekoľko časových a dejových línií. 9 skvelých častí z trochu uplakaným filozofickým koncom, ktorý neuspokojil hororového fanúšika, čo neznamená, že som tam potreboval vidieť tony krvi a vyvraždenie všetkých prítomných. Jednoducho ma to úplne nenaplnilo. Zato príbeh úžasný a aj preto bez váhania odporúčam a dávam 95% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama