Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Yardie 

všechny recenze uživatele

60% a celkem zklamání. Slušný rozjezd - tajemno, chladná a mrazivá atmosféra, tajemství někde v dáli, zvědavost. Vše šlapalo. Ale u šestého dílu mě to nějak přestalo bavit a nabyl jsem dojmu, že je to prostě nastavovaná kaše, nic se neděje a není žádný posun. Můj zájem tím opadl a nebýt toho, že mě zajímalo, oč jde, asi bych to vypustil. Ale zvědavost mi nedala a dokoukal jsem. A dočkal se velkého zklamání, co se týká rozuzlení. Sice bylo celkem překvapivé, ale tak.... Mini spoiler - čekal jsem celou dobu nějaké finální peklo a dostal takovou pohádku. Závěr mě už tedy odrovnal totálně. Kdyby zhustili děj do 7-8 epizod, chytne to úplně jiný drive. A ten závěr - jiný. Zklamání prostě. Ty tři hvězdy tedy v podstatě za první 4 epizody a celkový námět, který se dal zpracovat lépe. Howgh! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám za schopnost vystrašit diváka bez jump scares. Flanagan nás děsí postupně budovaným napětím (kde skoro vždy na konci napjatého okamžiku čeká bubák), tím, co číhá v pozadí scény - a ano, občas i něco děsivého na naše hrdiny vyskočí... A hrdinové jsou to skvěle napsaní. Pět sourozenců, kteří si do dospělosti odnesli obrovská traumata z doby strávené v děsivém domě na kopci. Každý je jiný, každému je věnovaná samostatná epizoda, kde se dozvíme, co se jim stalo jako dětem a jak jim to ničí dospělý život. Svým způsobem je tohle na seriálu nejděsivější - jak prožité zážitky dokáží lidi strašit ještě za dvacet let. Nejsilnější je rozhodně pátá epizoda s nejmladší dcerou Nell - smutná, tragická, šokující. Ale šokující v dobrém slova smyslu. Všechno se postupně složí do smutného, mrazivého obrázku, kde se vyprávění vrací do výchozího bodu - roztříštěné rodiny, která k sobě musí najít cestu, aby alespoň na některé z hrdinů čekal happy end. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podařený a výborně natočený seriál, který je ve výsledku daleko méně hororem než by se mohlo na první pohled zdát. Pokud k seriálu přistoupíte, jako k další variaci na V zajetí démonů, můžete být brzy zklamaní. Pokud Vás ale zaujmou všichni členové té zvláštní rodinky a budou Vás zajímat jejich osudy, celý seriál Vás příjemně pobaví i s tím občasným mrazením v zádech. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně těžko se mi tento seriál hodnotí...po filmařské stránce není co vytknout a jde o kvalitně odvedenou práci, na druhou stranu až příliš často jsem se nudil a nebavilo mne to. Tak co s tím?? Těšil jsem se na hororovou podívanou, ale z mého pohledu šlo spíše o psychologické drama jedné rozbité rodiny, kdy se po celou dobu, na pozadí strašidelného domu, odehrávaly menší rodinné šarvátky, vyjasňovaly křivdy apod. Samotnému mi ani moc nesedlo, že každý díl obsahoval minimálně tři časové linky i když přechody mezi nimi byly ve většině případů zvládnuty mistrně. Absolutorium za mne patří C. Gugino, která svou roli zahrála skvělé...jak tu láskyplnou mámu, tak tu druhou šílenou tvář a pak i O. Jackson-Cohen, kterému jsem to feťáctví úplně věřil 👌 Škoda té vaty, která nudila a toho konce, který byl jak od Rosamundy Pilcher...jinak pěkná podívaná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. Postupne a pomaly s rozvahou a s radosťou som si ich pozrel. Bol mi naservírovaný hrozivo dramatický príbeh rodiny Crainovcov. Spoznal som piatich súrodnecov (Steven, Shirley, Theodora, Luke, Nell) , spoznal som rodičov (Hugh, Olivia) a dozvedel som sa, čo sa stalo onej desivej noci, kedy museli v hrôze opustiť starobilé rodinné sídlo Hill House, v ktorom žili. Každým dielom dej seriálu gradoval, až vyvrcholil v orgazmickom finále, pri ktorom som takmer ani nedýchal. ***** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Písnička, která hraje v 9. minutě, je „All You Got Is Gold“ od The Great Escape. Ve 12. minutě hraje „Heavenly Day“ od Patty Griffin, která hraje i v 62. minutě. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama