Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Henry James (kniha)

Hrají:

Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Katie Parker, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Amelia Eve, Martin McCreadie, Tahirah Sharif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa týka hororových prvkov, tak sa Flanagan moc nepredviedol, ale natočené je to pekne. Po obsahovej stránke je to dosť nevyrovnané a miestami trochu zbytočne komplikované, no záver celkom fajn ulahodí romantickým dušiam. Vzhľadom k tomu, že sa Flanaganovi podarilo natočiť iba dve solídne záležitosť (ostatné samé hovadiny), tak tento počin nie je vôbec zlý. 60/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „The Haunting of Bly Manor“ je rozhodně originální horor, to se mu musí nechat, jenže já jsem měl problém v tom, že vlastně vůbec nešlo o horor, ale o romantické drama s nadpřirozenými prvky, což pravda relativně zapadá do žánru ghost stories, které měly především atmosféru, nemusely nutně být děsivé. Ale u moderního seriálu mi to prostě nesedlo. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Still better lovestory than Twilight - což by asi nemělo být smyslem hororové série. Místo dusné atmosféry děsivého domu, strašení a posedlostí démony jsme dostali 9 dílnou sérii o zamilovaném páru. Táhlé, nudné, dlouhé a hned několik věcí nedávalo smysl nebo nebyly vůbec objasněny. Jestli tohle někdo považuje za hororový skvost, tak je něco špatně... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O Hill House jsem slýchal zvěsti, že je tím nejlepším hororovým výplodem televize/VOD služeb za poslední dlouhá léta a se sérií jsem byl vesměs spokojený, byť jsem se zastavil na 80 % a dál už jsem jít nemohl. Haunting of Bly Manor je už potom ale bohužel slabým hororově laděným příběhem, u kterého se vůbec nešlo bát, vyvíjející se zamotané napětí se vleklo tak dlouho, že už mě ani nebavilo se snažit o pořádné pochopení a ve finále se mi nepozdávalo ani hraní ústředních postav. Možná si dovolím nemastnost neslanost celého Bly svést jako i jiní na absenci Mike Flanagana u většiny epizod série. [viděno na Netflixu] ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další velký sídlo s dalším děsivým tajemstvím. Akorát to tajemství mě přestalo bavit už během první epizody. Druhá řada neděsí, protože když už chce, sází na stejný postupy, jako řada první. Takže temný siluety pečlivě ukrytý v koutě, abych je neviděl, jenom abych se posral, když si jich všimnu, mě tady nijak nestraší. Příběh sám o sobě navíc postrádá napětí nebo cokoliv zábavnýho/zajímavýho (horor naroubovanej na tragickou love story mnoha lidí, jehož květy opadají dřív, než stihnout plně vykvést). Nemá ani žádnou nosnou myšlenku, ani adekvátní drama mezi postavami (v tom vynikala jednička). A tak sledujeme dvě otravný, divný, socipatický děti, kterak pobíhají po sídle a chovají se jako idioti (ne jako děti!). Hill House byl hlavním charakterem první řady. Jeho chodeb jsem se bál stejně, jako ti, kteří ho obývali. Bly Manor ale nemá tu atmosféru, nedějí se tam žádný větší paranormálna, než který prožívám u sebe doma. Místo rozvoje původního, rozjeli tvůrci všechno od nuly...a všechno hůř. Myšlenka první řady tak přišla vniveč a nápady do ní investovaný zůstaly nevyužity. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Výroba seriálu skončila presne mesiac pred opatreniami, kvôli vírusu Covid-19, pri ktorých bolo mnoho seriálov pozastavených. (Game90)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama