Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Festivalový film s nenápadným a divácky poněkud nevstřícným rozjezdem, s nevysokým rozpočtem a s málo známými herci (mezi kterými ovšem září jedna úžasná malá holka), no a co se z něj nakonec vyvrbí... Dlouho jsem ani nevěřil tomu že půjde o sci-fi, jako spíš o nějaký rafinovaný psychologický horror. No, popravdě to vlastně pravověrná sci-fi opravdu není, když už tak radši třeba temná fantasy. Pointa je vyjevována hodně hodně pozvolna a když si o filmu nebudete předem nic moc zjišťovat (tak jako já), užijete si ho myslím ještě mnohem líp (tak jako já). Jeden malý spoiler si však neodpustím: zapomeňte na poslední vyměklé a komerční X-Meny pro děti, tohle je strčí do kapsy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Freaks" bude jedno z najväčších filmových prekvapení roku 2019. Nielenže tu máme fascinujúci príbeh s veľmi dobrými momentkami, ale okrem toho je to skvelý thriller, ktorý od začiatku až do konca nepustí. Nemôžem povedať, že by to bol úplne originálny film. Myslím si, že podobné témy už sme mali spracované aj filmovo aj literárne. Mali sme tu Stephena Kinga so svojim "Firestarter", mali sme tu seriál "Heroes" a niekoľko ďalších projektov. Tento film má však veľmi zaujímavú stavbu a v niektorých aspektoch sa líši. Kým v niektorých iných je to veľmi známe. Ale platí, čo som povedal na začiatku. Je to veľmi fascinujúci príbeh. Sledujeme malú 7-ročnú Chloe, ako sa snaží naučiť byť normálnou, aby mohla prežiť vo svete vonku. Pripravuje sa na to, že bude žiť život s normálnou rodinou. Mať mamu a sestru. Lenže dlhé roky, ktoré bola uzavretá od sveta ju stále viac a viac presviedčajú, aby skúsila spoznať svet tam vonku. Nebudem hovoriť viac, lebo myslím si, že najlepšie bude, aby ste si film pozreli a zistili sami čo sa bude diať ďalej, no každopádne platí, že rozhodne to nepôjde cestou, akou by ste si možno sami predstavili. Ja som bol sám prekvapený niektorými scénkami, ktoré nám film priniesol. A hlavne to skvele dáva jednu otázku. Kto je reálne dobrý a kto je ten zlý? Z informácií, ktoré dostaneme a jednotlivých udalostí to nebude úplne jednoznačne jasné. Môžeme to povedať o oboch stranách. A to ma na filme asi najviac fascinuje. Moja prvotná myšlienka po dopozeraní bolo, že takto som si reálne predstavoval, aby vyzeral film "Brightburn". A myslím si, že by to fungovalo. Tento film ma presvedčil. Bol silný, bol dramatický a miestami skutočne prekvapivý. Ak máte radi dobré thrillery, toto určite oceníte. Hodnotenie: A ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud ve zdraví přečkáte podivný a poměrně nudný úvod do děje, který trvá zhruba 20 minut, tak se vám snímek náležitě odmění. Z filmu je cítit spíše nižší rozpočet, ovšem tvůrci z něj vyždímali úplně všechno do poslední kapky. Námět i vývoj příběhu je velmi originální a když je třeba, tak umí být film i hodně drsný, což mu nesmírně přidávalo na kráse. Dětská herečka byla velmi přesvědčivá a místy zastiňovala své dospělé kolegy. Nakonec se z filmu, od kterého jsem zase tak moc nečekal vyklubalo opravdu velmi příjemné překvapení. [80 %] ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Vždy ma poteší, ak sa z ničoho nič dostane ku mne totálne skvelá záležitosť, ktorá ma dokáže prekvapovať po celej dĺžke. Originalita je vzácna a tej je tu dostatok. Pri tomto filme je dôležité nič nevedieť. Nepozri si popis, nezapni si trailer a neotvor žiaden obrázok. Iba si to zapni a užívaj si túto parádnu záležitosť. ;) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alespoň jednou za rok výjde film, od kterého nikdo nic moc nečeká, ale ve výsledku je příjemným překvapením a Freaks byť za menší peníz, tak přináší mnoho muziky. Nádherně vymyšlené mystérium, které je od začátku podivné, znepokojivé, tajnůstkářské, ale zároveň i napínavé a zábavné. Film nastolí několik zajímavých otázek a v průběhu filmu je postupně zodpovídá nečekanými a nápaditými zvraty. Herecký výkon malé Lexy Kolker je snad nejlepší dětský herecký výkon po Jacobu Tremblayovi z Roomu a finále je nečekaně dost akční i krvavé. Pokud by film měl dejme tomu o 20 milionů větší rozpočet, tak všichni sedíme nyní v kině a tleskáme, ale třeba se toho dočkáme u případného sequelu! Čím méně vítě, tím lépe pro Vás. Nejlepší mysterióso letošního roku. 8.5/10. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama