Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (232)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svěží a velmi originálně pojatý přístup k superhrdinské látce. Tak takto nějak by se dal snímek Freaks popsat v jedné větě, jelikož se jedná o krásně zpracovanou "indie" záležitost, která rozkrývá svůj zajímavý svět velmi pomalu spolu s precizním budováním tísnivé atmosféry. Freaks se vyjma kvalitních příběhových základů může rovněž opřít i o staromilské herecké výkony a povedené CGI, což z tohoto snímku dělá jedno z nejpovedenějších nečekaných překvapení roku. Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste tomuto počinu rozhodně měli dát šanci. Skvělá práce! PS: Rozhodně si k tomuto snímku nečtěte oficiální synopsi a nekoukejte na trailery. Možná i tohle je právě ten důvod, proč jsem si Freaks tak moc užil! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Doporučuji si o ději filmu předem raději nic moc nezjišťovat a nekoukat na ukázky. Freaks tak trochu klame tělem - dá se říci, že první polovinu nechá diváka tápat, co se to ve filmu vlastně děje, a vrší a něj celou řadu matoucích motivů a podivných charakterů (prakticky každá z postav působí znepokojivě a nečitelně), aby v druhé polovině přišel s překvapivým vyústěním, dal předešlému dění smysl a dobře si pohrál s divákovými emocemi. Bruce Dern jako cynický přisprostlý zmrzlinář je neskutečně cool a jeho interakce s Emilem Hirschem zásobuje snímek zejména ke konci vtipnými hláškami a nadsázkou. A mám za to, že o malé Lexy Kolker ještě mnoho uslyšíme. [Sitges 2018] ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma bavila prvá polhodinka, počas ktorej je divák dezorientovaný a pomalým, postupným dávkovaním informácií si musí skladať podobu a pravidlá fiktívneho sveta. Sklamalo ma preto, do akej x-menovskej banality príbeh vykryštalizuje. Najzaujímavejším prvkom tohto filmu je napokon mimoriadne (!) nízky rozpočet 2000 dolárov, ktorý mi príde ako najväčšie sci-fi. Je naozaj možné natočiť za takú sumu takýto indie veľkofilm?? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O Freaks som si vopred nič nečítal a dobre som urobil. Prvé desiatky minút potom divák vôbec nevie, čo ho čaká a zvyšuje to expotencionálne napätie. Vôbec ani nevadí, že scenár pracuje s obohratou témou, pretože pravidlá fikčného sveta sú šikovne vymyslené a aj pri takto nezávislom filme tvorcovia ukázali, ako to ide aj s nižším rozpočtom. Poteší napríklad filozofia akéhosi antihumanizmu, kedy postavy musia konať v rámci prežitia taktiež násilne ako druhá strana a Freaks sa rozhodne nesnažia tento postoj smerom ku koncu upravovať. Nejde pre mňa síce o žiadne extra prekvapenie roka, ale aj tak je pre mňa nepochopiteľné, prečo ide o tak neznámy kúsok. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aby jste si tuto kanadskou lahůdku užili beze zbytku, stačí nemít žádná očekávání...tzn. nečíst synopse a nedívat se na trailery... . Možná budete prvních dvacet minut zmatení, ale odměnou vám bude společně s pochopením oč jde, také gradující akce, emoce i herecký výkon Lexy Kolker...v té době devítileté superherečky. A dohromady s pěknými trikovými scénami, to udělá sice nízkorozpočtové, ale vysokojakostní sci-fi. Společně s australským Upgrade, jde o filmy, které jsou jasným důkazem, že na dobré sci-fi netřeba stovky milionů dolarů, ale "stačí" kvalitní scénář a nechat tvůrce pracovat bez zásahů kravaťáků s kalkulačkami. Originální přístup k látce, je tady zásadní. Velká radost pro fanoušky nejen žánru, ale i dobrých filmů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama