Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (232)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Netuctový film poskytne netuctový zážitek. 1)  Komentář obsahuje mnoho spoilerů. Čti až poté, co jsi dílo viděl. Čím méně budeš o filmu vědět před jeho začátkem, tím lépe pro tebe._____ 2)  Spoiler. Kvalita snímku spočívá v tom, jak si tvůrci pohrávají s divákem. Jeho vnímání věci se během sta minut několikrát změní stejně jako sympatie k postavám a vůbec vnímání toho, kdo jsou ti hodní a kdo ti zlí. Postupně zjistíme, že na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět a že je všechno složitější, než se zdá._____ 3)  Spoiler. Monstra umějí létat, umějí přimět druhé, aby udělali, co chtějí včetně zabití a umějí dokonce zastavit čas. Ve světle těchto skutečností, které se vyjeví až ke konci, mi zápletka připadá kapku nesmyslná._____ 4)  Tuctový příběh je ozvláštněn optikou sedmiletého dítěte, což ději zvláště zpočátku dodává jakýsi až mysteriózní opar._____ 5)  Protože nesnáším agresivní holčičky, tak jsem Chloe příliš nefandil._____ 6)  Snímek jsem sledoval se zájmem a bez nudy, což se počítá._____ 7)  Líbil se mi 33letý Emile Hirsch (otec)._____ 8)  Můj dojem z filmu nejlépe vystihuje stručný koment JohnaCZ*****. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet CAD2,000║ Tržby USA $276,591║ Tržby Celosvetovo $368,410▐   Veru podivná šialenosť. Úvod riadna ponurá psycho depka. Tento skôr komorní snímok  predstavuje všetko možné v očiach diváka. Prvú tretinu to riadne zamotáva rozum, neviete pomaly ktorá bije. Potom ale kameň po kameni to začne zapadať, až to teda riadne zamáva. Výborne prešpikované. Dostalo to do kolien skoro ako podobne nízkorozpočtový Uprgrade. Niekedy je menej viac, oplatí sa vidieť. /80%/ ()

Reklama

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Krvácení z oči? Well... předem říkám, že mi vůbec nesedí tyhle filmy, kde se postavy před něčím schovávají většinou teda v domě, například Tiché místo byla totální pičovina a ještě k tomu to nemělo ani dialogy logicky.. Asi první polovinu jsem prospal, pak přijel děda s dodávkou a lakal děti na zmrzlinu, fakt už nevím, jak víc pedofilní tohle být mohlo..! Celkově mě ten děda sral po celou dobu na scéně, ještě ji dá drogy pro taťku.. nakonec se zjistí že pedofilní je děda je dokonce děda ty malý holky, Klouji nebo jak se jmenovala.. taťka se naštve chce prodat svou dceru sousedům, ti jsou ještě větší frýkz než samotné hlavní postavy, takže se Klouji vrátí domů a přes své velké schopnosti ve skříni osvobozuje matku, s tím že taťka si da peroxid do oči, aby mu nešly vidět slzy.. to bude asi všechno. Tleskám, tohle jsem určitě potřeboval vidět. :) ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma bavila prvá polhodinka, počas ktorej je divák dezorientovaný a pomalým, postupným dávkovaním informácií si musí skladať podobu a pravidlá fiktívneho sveta. Sklamalo ma preto, do akej x-menovskej banality príbeh vykryštalizuje. Najzaujímavejším prvkom tohto filmu je napokon mimoriadne (!) nízky rozpočet 2000 dolárov, ktorý mi príde ako najväčšie sci-fi. Je naozaj možné natočiť za takú sumu takýto indie veľkofilm?? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se v blízké budoucnosti, kde otec z neznámých důvodů nechá svou dceru, aby se nabiflovala svou novou identitu, nesmí chodit ven a dokonce jí zakazuje koukat se z okna. Divák tak nějak stále tuší, že věci nejsou vůbec takové jaké se zdají být. A taky, že nejsou.... Nebudu prozrazovat co z filmu nakonec vyleze a kterým směrem se bude děj ubírat. Podobných snímků totiž není nikdy dost a jejich největší síla právě tkví v absolutní nečekanosti zápletky nebo případně jejího uchopení a jinakosti. 75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama