Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (232)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se v blízké budoucnosti, kde otec z neznámých důvodů nechá svou dceru, aby se nabiflovala svou novou identitu, nesmí chodit ven a dokonce jí zakazuje koukat se z okna. Divák tak nějak stále tuší, že věci nejsou vůbec takové jaké se zdají být. A taky, že nejsou.... Nebudu prozrazovat co z filmu nakonec vyleze a kterým směrem se bude děj ubírat. Podobných snímků totiž není nikdy dost a jejich největší síla právě tkví v absolutní nečekanosti zápletky nebo případně jejího uchopení a jinakosti. 75% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* z kanadské provenience jsem byl zvyklí na béčkové až céčkové akční sci-fi kousky a tento rozhodně nezapadá do toho ranku. Je originální, nápaditý, plný hutné atmosféry s mnoha dějovými zvraty a navíc s výborným výkonem hlavní dětské hrdinky, Já jsem poslechl komentáře druhých a šel jsem do něj naslepo a vyplatilo se, protože trailer zbytečně moc odhaluje. Za mě má tenhle nenápadný malý "nezávislý" film 4 hvězdičky a dovolím si ho doporučit dál. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Divný táta Debile Hirš, který se konečně naučil aspoň trochu předstírat a kreace Jacka Blacka s tasemnicí mu docela jde, krutě nezvládá svého fantasticky hrajícího divného fracka. A je to vůbec celé takové divné, než se na scéně objeví divný pedofilní zmrzlinář a poté divná máma. To náhle divné dílky skládačky zapadnou, objeví se precizně narýsovaný homixový kosočtverec a vy se kocháte dobře naolejovaným, zábavným a nápaditým nízkorozpočťákem, který s ocasem v ruce vyučuje Holý úd, jak měl vypadat správně propečený Brajtbérn. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku som si pomyslel, že to bude zas ten istý námet o ochrane dieťaťa pred vonkajším svetom (to už tu bolo viacero krát). Ale samozrejme, veril som, že sa príbeh nejako rozvinie a prinesie niečo originálne. A tak sa aj stalo - originálne to rozhodne bolo, avšak vôbec nie tým spôsobom aký by som dokázal oceniť. Nemám nič proti sci-fi, keď dokáže ponúknuť dobrý koncept bez extrémov. Ale toto žiaľ nebol ten prípad... Také tlačenie na pílu s totálne absurdným postapokalyptickým konceptom, to som už dlho nevidel. Maximálne hlúpa a trápna zlátanina. Po veľmi dlhej dobe dávam hodnotenie Odpad! (toto dávam fakt ojedinele, ale teraz nemôžem inak). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alespoň jednou za rok výjde film, od kterého nikdo nic moc nečeká, ale ve výsledku je příjemným překvapením a Freaks byť za menší peníz, tak přináší mnoho muziky. Nádherně vymyšlené mystérium, které je od začátku podivné, znepokojivé, tajnůstkářské, ale zároveň i napínavé a zábavné. Film nastolí několik zajímavých otázek a v průběhu filmu je postupně zodpovídá nečekanými a nápaditými zvraty. Herecký výkon malé Lexy Kolker je snad nejlepší dětský herecký výkon po Jacobu Tremblayovi z Roomu a finále je nečekaně dost akční i krvavé. Pokud by film měl dejme tomu o 20 milionů větší rozpočet, tak všichni sedíme nyní v kině a tleskáme, ale třeba se toho dočkáme u případného sequelu! Čím méně vítě, tím lépe pro Vás. Nejlepší mysterióso letošního roku. 8.5/10. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno