Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Chundys 

všechny recenze uživatele

Dobřeeee, opět dávám průměr! Jako asi opravdu smekám před Jirkou že skončil... Abych to upřesnil ještě, tak žádný jedno postnutý video jsem neviděl až na tohle byl jsem youtuber, viděl jsem ho jen kdysi ve Farmě, protože u nás doma tyhle reality show frčí (než jsem usedl k počítači a radši začal koukat na seriály, filmy a nebo utíkal ven do reality za zážitky). Takže abych to shrnul Jirko gratuluji! Já youtubery asi nikdy nepochopím i když si taky točím videa, fotím různé fotky a chci se pochlubit světu (viz instagram, úplně jsem opustil facebook), přesto mam asi jinou vidinu toho všeho a ano asi někteří youtubeři jsou hodní, dobří a milí, ale bohužel tak rapidně se to celé rozrostlo, že opravdu není nálada a hlavně HLAVNĚ čas na to sedět u počítače a koukat na videa, streamy na youtubu (nic ve zlém), to si jdu radši ven zaběhat, vezmu ženu na nějaký krásný výlet, dovolenou (sdílet s ní a kamarády zážitky), posedět si u kafe a poklábosit, nebo si prostě jen tak v klidu pustit nějaký film před spaním! Takže Jirko znova gratulace a já jdu třeba koukat na film :-) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

[SPOILERY!] |Byl sem Youtuber je dobrou ukážkou toho ,čo sú YouTuberi schopný spraviť a ako z obyčajného hobby ,kde partia týpkov natáčala Minecraft zo svojej izby sa stal celosvetový trend ,ktorý prerástol na Influencerstvo a z toho sa väčšina z nich dostala na obstojné filmárské posty. | | A Jirka Král je dôkazom ako sa z idiota internetu môže stať vplivný človek ,ktorý na svoju dobu dokázal kladne ovplivniť svojich divákov. Dostaneme tu jeho stručnú históriu ,ktorá začína jeho učinkovaním v seriálu Farma ,cez jeho Minecraft kariéru ,kde sa do rozhovoru zapoja aj iné známe tváre ako Erik Meldík z legendárnych ViralBrothers ,alebo pokojný Matej Slažanský a.k.a Selassie. Dokument nie je spravený nejak profesionálne ,ale je urobený veľmi poctivo ,ale od amatérizmu ma na míle ďaleko a produkcia je dobre vypracovaná. Koniec dokumentu je lemovaný Jirkovou správou ,že končí na YouTube a bude sa stopercentne venovať svojej firme - Zetku. Nie som Jirkov fanúšik ,ale myslím si ,že to rozhodne nebol kdejaký pobuda a pre dnešnú mládež je to dôležitá osobnosť. Len taká priateľská rada - keď do videa dávate videa ,čo sú renderované na 30FPS ,ale vaše videá bežia na 60FPS potom sa modlite ,aby sa vám to nespomalilo a nelagovalo. | | VERDIKT: Čistá a dobre odvedená práca a svoj dokument si Jirka Král za mňa zaslúžil. Dokumentu udeľujem solídnu známku: B ...Tento dokument Milenialisti a staršie generácie moc nepochopia... | ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Všeobecná stigmatizace Youtuberů nezná hranic. Ale už to dávno není banda neumětelů, kteří během pěti minut natočí video, hodí ho na Youtube a desetitisíce jim skáčou na účet. Ohromný tlak publika - ano, i toho primárního, což je věková kategorie 13 - 19 - způsobuje, že živit se youtuberingem, ergo dělat to kreativně, dobře, kvalitně a marketingově správným způsobem, znamená pořádně si to odmakat, hodiny denně. Díky konkurenci je dnes youtubering skoro jako herectví či jiná umělecká činnost. Na to, aby se člověk stal úspěšným Youtuberem, mu vážně už dávno nestačí jen iPhone s kamerou. Potřebuje talent, schopnost zaujmout, nastavit standard a především jej udržet. Nevidím důvod, proč by herec, bavič, malíř či zpěvák měla být respektovaná povolání, ale Youtuber nikoli. Je to jiné, je to nekonvenční, pro konzervativce je to jako drátem do oka, ale zkrátka je to tak a dává to smysl. Trh se přirozeně vyvíjí. Měli bychom s ním. A Jirka Král tomuto faktu nastavil zrcadlo. Polidštil ten zdánlivý sen a zdemoloval všeobecnou představu, že youtubering je hodně peněz za málo muziky, bez práce, bez tlaku a bez schopností. Co na tom, že obsah je zpravidla povrchní a spíše zábavného, než inspirativního rázu; myslím, že většina těch, kteří youtubering odsuzují, jim závidí to, že se, oproti nim, našli ve své době. Že jim spadlo do klína něco, co je baví, naplňuje, něco, čím baví ostatní, díky čemu jsou u ostatních oblíbení, a zároveň mají možnost se tím i slušně živit. Ano, spadlo do klína. Příležitost jim spadla do klína. Ale oni se jí museli chytit a celkem tvrdě na ní pracovat. Nejčastější výtka odpůrců je, že Youtubeři vlastně nic neumějí a jen využívají mezery na trhu, aby vydělali balík za nic. Proč to tedy neuděláte taky, když je to tak jednoduché? Vše, co bylo řečeno, tento dokument krásně potvrzuje, a potvrzuje to na formátu tak atraktivním a bezchybně zpracovaném, že nelze jinak, než dát do plných. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem si na Youtube pustil holku, ktera chodila po drogerii a davala rady co si lide maji koupit. To je moje jedina zkusenost s timto trendem a zadneho Youtubera z filmu neznam. Dokument mi prisel zajimavy a celkem dobre natoceny. O nametu si kazdy muze myslet sve, ale davat tomu odpad je na povazenou.-). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že Jiří Král byl nejúspěšnější český youtuber, je naprosto fascinující, když si to člověk porovná se zahraničím. Král není energický, není vtipný, není chytrý ani vychytralý (a to nejsou nějaké urážky, on se o nic z toho ani nepokouší, naprosto nijak se neprofiluje) - prostě tak nějak je před kamerou, apaticky se usmívá, dělá small talk a sledují ho tisíce dětí. Když se díváte na zahraniční influencery, vždycky chápete, co dětem nabízí. Nelíbí se vám to, ale chápete to. Ale proč chce někdo sledovat tohle? V duchu prázdnoty Krále je prázdný i tenhle sebedojímavý dokument, po kterém je ještě víc fascinující, že tak nudný a obyčejný chlápek někoho zajímal. Česká youtube scéna je vážně svojí nulovou kinetickou energií a ospalostí bizár. Vezměte si, že tenhle film byl natočený v režii youtuberů, není to žádný externí pohled, ale něco, co vzniklo ze samotné komunity - a bere to na sebe podobu rutinních, unylých mluvících hlav, co se navzájem korektně chválí a plácají po zádech. Co to probůh je? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Dokument překročil hranici jednoho milionu přehrání po 30 hodinách od zveřejnění. (don corleone)
  • Jako poslední účinkujícící se natáčení zúčastnil Pedro. První rozhovory se natočily už v říjnu 2017, konkrétně s Youtubery Vláďou, Gogem, Mentem a Selassiem, aniž by tušili, že se stávají součástí dokumentu. Někteří z nich to zjistili až v kině na premiéře. (don corleone)
  • Natáčení trvalo jeden rok. (TheSlezy)

Reklama

Reklama