Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 10

Recenze (946)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavila (poirotovských detektivek s výbornými herci, kteří si své role vyditelně užívají, není nikdy dost), problém ovšem je, že mi bylo vše jasné dávno před Blancem; identita vraha, středový zvrat a pomalu i každý drobný hint (převlekem počínaje a nožem konče). Víc jak 3,5* dát nemůžu, protože moment překvapení je pro daný žánr klíčový, zhlédnutí ale přesto doporučuji. P.S.: Unikl mi autor titulků, ale překlad některých výrazů byl vážně tragický... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé rozhodně lepší. Když už jsem nečekal, že mě odhalení překvapí (to se filmu nepovedlo ani minule a stále trvám na tom, že to je až moc okaté), mohl jsem více užít všechny herecké výkony, bavit se tím ohňostrojem lží a vědoucím úsměvem Daniela Craiga, jehož Blanc všechno trpělivě poslouchá a čeká, kdo a co mu asi zalže příště. Na společnou scénu Any de Armas a Christophera Plummera bych se mohl dívat pořád dokola, v té je naprosto všechno. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho rozporuplné pocity, místy mi ta přehnanost nesedla, i když je samozřejmě jasné, že absurdita zde byla záměr. Jenže mi trochu vadilo, že to bylo dost na hraně - na jednu stranu se to místy tvářilo docela realisticky, na druhou stranu vždycky přišel ten WTF moment... Přiznám se, že především mi tam vadil Daniel Craig. Možná jsem trochu předpojatá, protože je mi obecně dost nesympatický, ale myslím si, že mu tento typ role moc neseděl. Chtělo by to někoho, kdo má větší komediální um, a zrovna Daniel Craig mi na to přijde dost herecky nezajímavý. V téhle roli bych si představovala někoho jako Ryan Gosling, který umí být nejenom distingovaný, ale i vtipný. Daniel Craig téměř způsobil, že bych tomuto filmu dala jen 3 hvězdy. Naštěstí film ale velmi zachraňuje konečné rozuzlení, které bylo opravdu originální, neotřelé i zábavné. Takže i když je za mě hodnocení dost na hraně, nakonec se přece jenom přikláním ke čtyřem hvězdám. ~(3,5★)~ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Od KNIVES OUT jsem nic neočekával, ani jsem nečetl předlohu. Trailer mě moc nechytl, obával jsem se moderního humoru a ujeté nadlehčenosti. Nicméně, poté, co jsem film dokoukal, jsem byl příjemně překvapen, že se mé obavy naštěstí nenaplnily. Přeci jenom detektivky beru všema deseti, tak tu reálná šance, že se mi to bude líbit, musí být. Odkud začít? Dějově je to vcelku jednoduché a to nastínění situace okolo vraždy, které se nám v průběhu filmu několikrát z různých úhlů pohledu promítalo, bylo hezky natočené – a HLAVNĚ takovým způsobem, aby se v tom divák mohl jednak dobře orientovat a jednak, aby se moc nenudil a udrželo si to jeho pozornost až do konce. Samozřejmě, na každého to zapůsobí jinak. Mě to vtáhlo do děje hned od začátku. Možná tak první 15 min je méně záživných, ale co už. Nevím, jak mám dále pokračovat, aniž bych nic nevyspoileroval, ale zkusím to. Hlavním pointu případu už tu máme víceméně z části odhalenou ani ne v polovině snímku, ke konci je ještě nějaké dovysvětlení a zaklapnutí puzzlí, aby vše sedělo, takže v tomto ohledu jsem byl zpočátku trochu zklamaný, ale vzhledem k tomu jak to bylo vše chytře natočeno, vysvětleno, tak si nemohu více stěžovat. Prostě to mohlo mít lepší pointu, ale chápu, nemusí mít každá detektivka šokující rozuzlení. Jen mi to přišlo takové předvídatelné. Ale nevadí. Přesto jsem spokojen s režií filmu a s jistou originalitou. Ta nadlehčenost zde byla pojata v rozumné míře. Herecké obsazení bylo výborné, včetně jejich postav. Za mě excelovala nejvíc hlavní dvojice Ana de Armas a Daniel Craig. Craig mě téměř nadchl, jeho herecký výkon byl excelentní. Byl vtipný, sarkastický – prostě se do role skvěle vžil. Oceňuji i Ch.Plummera, který na svůj věk (90 let) vypadal docela svěží. Líbila se mi i netradiční filmová hudba. Co k tomu víc dodávat? Jsem spokojen, jen by to chtělo lepší pointu, holt mám nakoukáno a načteno už dost detektivek. Prý má být pokračování? Určitě jsem pro! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na nože nakonec nejsou taková pecka, v jakou jsem doufal. Oceňuji hravost a invenčnost scénáře a stejně tak způsob, jakým Johnson boří očekávání a kombinuje zdánlivě nekombinovatelné, ale ono to bohužel ne vždy funguje. Craig je ve své roli výtečný, ale současně se do ní absolutně nehodí a tak je to v tomto filmu prakticky se vším. Škoda poslední třetiny, kdy se scénář svoji vlastní vynálezavostí dostává do úzkých a chtě nechtě nemá jinou možnost, než se stát překombinovaným. Bojím se dvojky... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Harlanův (Christopher Plummer) obraz nebyl v době natáčení ještě připraven, proto bylo vždy v jeho rámu zelené plátno, do kterého byl obraz v postprodukci digitálně dokopírován. (TaNya_)
  • Scéna, ve které Benoit Blanc (Daniel Craig) promlouvá k matce Harlana Thrombeyho (K Callan), měla být původně bez hudby. Rian Johnson se ji ale později rozhodl doplnit úryvkem z opery „La Traviata“ od Giuseppe Verdiho, který poskytuje vodítka k zápletce filmu. (MartinS96)
  • V závěrečné konfrontaci Marta (Ana de Armas) pozvrací Ransoma (Chris Evans), který má celý obličej od zvratků. Následně, když se ji pokusí zabít, je vidět, že má tvář téměř celou čistou. (Guilemot)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama