Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2024), 54 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo bohužel zklamání, nevtáhlo mě to, neměl jsem komu držet palce, a ve výsledku mě to nudilo. Napadají mě slova jako bezradost, přeplácanost... Body plus za queer linku (dos madres!), i když ani ta se nevyhne zbytečným berličkám typu nemoc... Zvládnul jsem dvě série a ano, ta druhá je ještě slabší. Vyjímečně musím pochválit trailer, který jsem si expost pustil. Kdybych si ho pustil rovnou, mohl jsem si ušetřit dost času. Klidně si trailer pusťte a když vás nadchne, Elite je pro vás. Ze španělských seriálů mě typově mnohem víc bavil Merlí, z dalších pak dneska už klasická Sex Education, případně švédský Young Royals, nebo ano, i česká TBH. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Naraziv na Elite náhodou na Netflixu a nejsa již řadu let cílovou skupinou, zaujalo mě na popisu seriálu prostředí elitní střední školy a do děje usazená vražda. Pustil jsem si to tedy, a nelituju. Po dokoukání třetí série dokonce zvažuju i 5* a možná bych je i dal, kdyby to touto sérií skončilo. Všechny tři série totiž dohromady tvoří ucelený a díky poslednímu dílu třetí série zcela vyřešený příběh. Takže se bojím, že to čtvrtá série zbytečně pokazí, ale třeba překvapí. Ve třetí sérii jsem si užil především to, jak se jednotlivé postavy vyvinuly a zejména jak se vyvinuly vztahy mezi nimi, takže pokud někdo ukončil sledování seriálu po první sérii, tohle není schopný ocenit. De facto ke všem postavám jsem měl ambivalentní vztah. Trochu mi už časem lezl na nervy počet těch pártís. Taky je tam dost sexuálních scén, což úplně nemusím, ale Španělé je umí podat. Samozřejmě jsou tam obligátní sexuální a národnostní menšiny. Žádný jiný seriál z high school prostředí jsem neviděl, předpokládám u nich určitou povrchnost, ale tento mi povrchní nepřipadal. Jako jo, všechno to drahé oblečení, luxusní obrovské vily a život smetánky určitou povrchnost předpokládá. Ale na jednu stranu si to prostředí člověk vizuálně užije, na druhou i v tomhle prostředí postavy občas projevují až překvapující lidskost. --- Edit po čtvrté sérii: Čtvrtou sérii moc nepokazili. Elite není v mnoha směrech dokonalá, v mnoha jiných leze na nervy (všechny série). S odstupem tedy zůstávám u čtyř hvězd, i když je to za mě subjektivně skoro na pět. ()

Reklama

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Jako asi to má celkem potenciál, ale herci jsou dost nesympatičtí. Hodně jsem sázela na Miguela Herrána, protože jako Rio v La Casa De Papel mě celkem bavil, ale tady prostě ne. Zato bych ale vyzdvihla Ester Expósito, protože roli "ledový královny" hraje velmi dobře. Zápletka docela zajímavá, ale trochu víc bych na to přitlačila, chvílema se to dost táhne. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Předpokládám, že velkou roli tu hraje i španělština, myslím si, že v angličtině by seriál nebyl tak dobře hodnocený. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami a nakonec jsem se rozhodla pro pět. Seriál Élite mi přirostl k srdci, postavy jsem si oblíbila a už teď se těším na další řadu. Příběh je zajímavý a dá se říct i rozzuzlení první řady. Za mě obrovský potlesk za hudbu v seriály, ty songy jsou úžasně zvolené. Myslím, že španělský Netlix zabodovala už teď se těším s čím dalším se vytasí. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tak karanténa přeci jen měla něco do sebe. Odmítám chodit do seriálů s více  řadami už dopředu, protože na to prostě není čas a bojím se neverending story. Teď jsem ale delší dobu doma sám a tak sem si řekl proč ne. Španělská produkce, hodnocení a herci z Casa de papel mě přemluvili. A ejhle, střih, za tři dny jsem dal všechny 4 řady. Paradoxní na tom je to, že jsem si nikoho neoblíbil, spíše mi většina svým chováním pije krev. I tak se ale od toho nemůžu odlepit. Vyhovuje mi způsob, kterým je to natočené. Začátek v podstatě konce a postupné rozkrývání. Jako žánrově úplně nevím kam to zařadit, ale rozhodně to není Superdrbna ani kriminálka. Prostě neco mezi tím, po španělsku. Další řady nutností! ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama