Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 3
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (103)

Devilian 

všechny recenze uživatele

Seriál The Boys jako takový je prostě úkaz na dnešním seriálovém poli, respektive tomu tak aspoň bylo. Od 1. sezóny si tuhle ujebanou jízdu užívám a zatím mne nikde nic nezklamalo, i když tam byly třeba nějaké menší slabší chvilky - ale 4. série hodně přibrzdila a donutila mě se dost zapřemýšlet. S každým dalším dílem téhle série byl v mojí mysli ten neonový nápis "WHAT THE FUCK" čím dál větší a jasnější - a tentokrát bohužel ne v dobrém. Odfláknutý a líný scénář s jasnovidnými postavami, postavami které mají najednou úplně jiné nebo pozměněné charakterové vlastnosti či jsou mnohem stupidnější (WTF Frenchie, a nemluvím o jeho nově nalezené orientaci nebo jeho pokání), chaotický narativ, nesmyslné a nenavazující dějové linky, respektive to, že si divák má domýšlet, co na tom má dávat smysl nebo co má souviset s čím... Implementace naprosto idiotských postav, v čele se "superinteligentní" Sage - absolutně nechápu význam této postavy, kromě toho, že je otravná a rádoby strašně cool a "empowering" - u čehož jsem jako feministka neustále neskutečně kroutila očima v sloup a nedivím se, že je už tohle násilné cpaní absolutně debilně napsaných "silných" ženských postav tolika lidem proti srsti. Celá "hlavní" příběhová linka je v podstatě kopírující poslední 3-4 roky toho, co se událo ve světě - od jasného navážení se do Trumpofilů, rednecků, plochozemců, odpíračů vakcín, po COVID, dezinfo, extrémně vyhrocenou politiku obecně a tak dál - naprosto zbytečná, líná, o ničem, byť cením, že to některým celkem duplo na jejich kuří oko a nastavilo zrcadlo, že si z nich seriál dělá vlasně prdel. Homelander jako nosná postava celého seriálu je tady teď prakticky bez jakékoliv akce, pokud zrovna nemá záchvat a nebrečí - kde jsou jeho slavné superpowers, se kterými by hned tušil, co se mu kde děje pod čumákem? Nechutné scény tu jsou jen aby tu byly, i když nedodávají příběhu vůbec žádnou hodnotu - ne že by to někdy byl úplný základ příběhu The Boys, ale tady jsou úplně ale úplně pointless. Twisty zhruba tak tajemné a šokující, že mě víc šokovalo, že mi zdražili Radegast. O čem ta story tady ve finále je? Upřímně vůbec nevím a to jsem ji teď viděla. Je to hodně křečovité tahání jakéhosi děje ze zdrojů, kde už tak nic moc není - a tady je toho o to míň. Tak jako byl seriál skvělou parodií na všechny ty tuny superheroes, tak tady už to bylo celé daleko spíš parodie na samotné The Boys... Slabé 3*. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že se k tomu konci fakt dohrabeme. První půlka sérii byla špatná, chvílemi vyloženě průser. Po tom co se Kripke vysral na ty retardovaný a retardující vedlejší linky, tak to začalo i šlapat. Nakonec možná budeme mít i víceméně komiksový konec. Možná. Jako to že děj už rozfrcali do Gen V, nevěstí nic dobrého, ale snad se to dotočí včas, aby to mohlo skončit s grácií jako jeden z nejvýraznějších seriálů. Ono to tam furt je, jen tu hlavní linku roztáhli z 25-30 na 40 epizod a je to vidět. Tak uvidíme, jestli nakonec po dvou slabších sérií to skončí, jak to začalo. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři brutální série jsou najednou zazděné komorní čtvrtou, která má jediný cíl - vystavět cestičku do finální řady. A je to znát - každý díl se přifukuje něčím, co má být zajímavý, stejně jako celý děj a jako třešničku se tvůrci snaží do všech epizod nacpat sem tam nějakou epickou chuťovku, aby se divák příliš nenudil. Takže jak to celé pojmout? Má to pár skvělých momentů ale zkrátka vidíš, cítíš, vnímáš tu celou snahu nadojit toho diváka za ten jeho cecík pokud možno co nejvíce a vidíme se v další sérii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…PROTOŽE DNES ZAČÍNÁ NOVÁ ÉRA SUPERHRDINŮ…“  Klasika – fajn krvavá a místy vtipná záležitost, která se v boji proti superhrdinům nebojí zajít za hranici sexuálních (a jiných) zvráceností. Už je pětka?     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Děj se odehrává 6 měsíců od událostí předchozí série. 2.) Natáčení akční scény v sedmé epizodě trvalo 10 dní.  3.) Thx za titule „Lucie Mandziuková a Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju když někdo napíše, že takhle série je nejslabší. Jenže ta hlavní věc na tomto tvrzení je ta, že i "nejslabší" série The Boys je kvalitativně o několik dimenzí jinde, než veškerá seriálová tvorba od konkurence (jestli se vůbec Mrvel za konkurenci dá považovat). 4. série v žádném případě nezklamala a nabídla nám především ve své polovině vysoce kvalitní (a někdy i perverzní) podívanou. Díly 4-6 se řadí opravdu k tomu nejlepšímu, co lze v současnosti v seriálové tvorbě vidět. Asi se shodnu s většinou, že rozjed byl pomalejší než jsme byli zvyklí u předchozích řad, a že seriál chvílemi vykrádal sám sebe, ale nebylo to nic dramatického. Osobně jsem měl problém i s finální epizodou, která sloužila opravdu jako výtah k 5. řadě. Nezbývá než si počkat na finále a na rok 2026. Bude to velkolepá rozlučka. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (36)

  • Tým pro speciální efekty použil paviána jako vzor pro to, jak mají ovce vypadat, když otevírají ústa a křičí. (NiWi)
  • Před zničením Flatiron Bulding pro tuto masivní sekvenci se herci a štáb sešli na place, aby uctili minutou ticha památku zesnulého scénografa Arva Greywala, který ji navrhl pro 3. sérii. (NiWi)

Reklama

Reklama