Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měňavec má spáchat atentát na Roberta Singera a s podobou Starlight se dostane až přes Bandu. Butcher mezitím leží v nemocnici a vyzve Ryana, aby s ním mohl ještě promluvit. Homelander mezitím odhalí pravou totožnost Vicky a věci se dají rychle do pohybu. (FrankSusta)

Recenze (42)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr, který se nám natáhl jako kšandy a pátá série je to očekávané spuštění a šleha, která nás čeká. Upřímně, minulá série se Soldier Boyem mi přišla opravdu jako (zatím) vrchol a závěrečný střet všech se všemi, kdy Soldier Boy jediný dodržel slovo a postavil se proti Homelanderovi, než ho vypnuli a uspali a uzavřeli do komory byl some trully epic shit (a Soldier Boy příběhu skutečně dodal šťávu svojí staromódní mentalitou, říznutou typickými traumaty, drogami). úvod téhle série byl přinejmenším rozpačitý, woke shit, motání se v kruzích bez vývoje po snad první polovinu série, ale o to víc si to pak tvůrci, jak je jejich zvykem, vystupňovali a vynahradili v posledních pár epizodách. Ani v závěru s04 se nevyhneme pár skvělým twistům, jedné absolutně out of nowhere smrti (navíc u postavy, ke které jsem začal cítit víc a víc empatie pro její motivaci) a taky Kimiko a Frenchie reunite in love (as they fucking should entire show!), aby, jak je tomu ostatně vždy, vše krásné nemělo dlouhého trvání, tentokrát nebudu příliš spoilovat, jen to, že nás v závěrečné sérii asi čeká solidní big bang a situace pro hlavní hrdiny vypadá absolutně bezvýchodně, zatímco vše padá dolů, za zvuku Heart-Shaped Box od Nirvany (od nového Batmana další Nirvana) stejně jako jde cítit silná a jistá paralela s aktuálními volbami v USA. Ale upřímně, jsem rád, že se tvůrci v absolutním potitulkovém závěru rozhodli udělat ten tah, který jsem doufal, že se stane trochu dříve, ale buďme rádi, že vůbec bude. Za posledních několik epizod jsem ochoten ten rozjezd přehlédnout. Ale člověk už definitivně tak trochu i cítí jistou vyčpělost, takže je snad i velmi dobře, že bude nadcházející série příběh uzavírat. ()

Winczak 

všechny recenze uživatele

Tak nám spadly sračky do větráku... ovšem myšleno v dobrém slova smyslu! Díky této epizodě už je jasné že nás v páté( a závěrečné) řadě, čekají velké věci. I když já osobně považuji čtvrtou řadu Bandy za nejslabší, nemohu jí upřít obrovské kvality, zejména ve finále. A proto POZOR SPOILERY! : V první řadě musím (stejně jako zbytek internetu) vypíchnout výkon Tony Starra( už jen jeho jméno je krásně superhrdinsky meta) jako Homelandera. Ten chlap by měl začít sbírat ocenění po desítkách. Dále bylo fajn vidět jak by vypadal filmový Venom, kdyby ho dělal někdo kdo má koule( Narážím samozřejmě na Butchera a jeho kámoše "Kesslera"). Emoce stříkaly proudem, viz. scéna Frenchieho s Kimiko a jejich francouzáku, u kterého jsem radostí zavřískl. Pátou sérii musím vidět, už jenom proto abych zjistil v co zmutovala Ashley, která mě v této řadě až nečekaně bavila, a to samé mohu říct i o Ryanovi. Konečně zde byl dost vytěžen i Deep, ze kterého se stal už naprostý bad motherfucker (nebo octofucker?). Nejvíce ale potěšil teasing na návrat Jensena Acklese, do role Soldier Boye. Ta postava je vážně úžasně zvrácená! No, sečteno a podtrženo, finále bylo opět kvalitní, a čekání na poslední řadu bude jistě nekonečné. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrzí mě, že nesdílím to všeobecné nadšení ze závěrečné epizody. Finále jsem spíše dokoukal, než že bych si ho vysloveně užil (třeba jako epizody 4-6). To, co se dalo očekávat se stalo, tedy že to bude spíše takový výtah k 5. sérii, ale i tak jsme se zde dočkali pár zajímavých a nečekaných momentů, ale i chvil, kdy jsem si klepal na čelo. Hledat logiku v seriálu o suprácích není dobré, ale občas je to tak hloupé, že se tomu nelze nesmát. Třeba když Starlight stihne utéct z vězení a okamžitě je na hlavní bitevní scéně v hlídaném podzemním bunkru. Jsem zároveň zvědavý jak v budoucnu zamíchají kartami postavy z Gen V, které byly v této sérii spíše do počtu a "...a aby se neřeklo". Pětihvězdičky si tak schovám na závěrečnou sérii, která bude bezesporu nejočekávanějším seriálovým počinem roku 2026. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné, avšak pro mě osobně nedostatečně uspokojivé finále. Příprava na poslední sérii sice probíhá v plném proudu, ale tato série to prostě neuchopila úplně dobře. Končíme v podstatě happy endem pro panáky a tragicky pro většinu klaďasů. Některá rozhodnutí tvůrců obalená do zvratů prostě nemohu hodnotit pozitivně (konec Neumannové, chování Ryana). Nedává mi to smysl prostě a čekal bych lepší vývoj postav. Jinak skvělé napětí a rozhodně to čekání na další díly bude dlouhé... ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkové zakončení jinak zatím nejhorší řady. Vytknout mohu jen zbytečnou smrt postavy, která toho měla pořád hodně co nabídnout. Teasovaný návrat Soldier Boy navíc dává naději, že by pátá řada pořád mohla Bandu spasit nějakým fakt kulervoucím finále. Potenciál tam je. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama