Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 2
USA, (2019–2025), 40 h 43 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (13)

Banda (2019) 

Neskutečná šňůra známých tváří pohromadě. Prakticky každého druhého “jsem už někde viděl” (šerif z Banschee, černoch z Timeless, kluk z Šestého smyslu a samozrejmě Simon Pegg, Karl Urban, Billy Zane, Elizabeth Shue...). To vše dává pocit “jako doma”. Taková variace “školního srazu”. To že se seriál neštítí holého masa (s kůží i bez) a bere si na paškál fenomensuperhrdinů (asi takhle by jejich existence vypadala ve skutečnosti), prospívá naprosto fenomenálně. Bohužel... bohužel, není zase tak zábavný jak si myslí, postupem času se stává zbytečně utahaný, má drobné trhlinky v logice (v rámci nastavených pravidel se chová občas hloupě) a chyby maskuje šokem (šokem z toho jak moc velkou úchylárnu si dovolí ukázat). A to je škoda. Potenciál šlo využít lépe. ()

Payback (2022) (S03E01) 

Už jen podle “viděli jste” jsem zjistil, že vůbec nemám ponětí o čem byly předchozí řady. Opravdu nechápu jak moc těžké je točit příběhově uzavřené řady, aby si nebylo nutné pamatovat detaily toho co jsem viděl před bambilionem let. No nic. Asi jsem hodně zapomněl, protože “gay scéna” mi přišla chvilku jako vykrádání Diktátora (scéna s porodem) a pak celkem debilní (jak mohla zmenšená tak rychle běhat po místnosti?). ()

Herogasmus (2022) (S03E06) 

Všichni chrochtají se určitě ptají: “proč ne plný počet?”. Protože už mohlo být vyřešeno a jen díky trapnosti scénáře natahujeme stopáž. Tyhle umělé berličky nemám rád. ()

Bezuzdná zuřivost (2022) (S03E08) 

Tohle teda fakt ne… nejenže většinu epizody se děje naprostý prd, ale ještě když už dojde na nějaký posun, je to jen směrem, který vede k další řadě (ne k uzavření toho o čem byla řada třetí… mimochodem, o čem že to teda vlastně bylo? Naprosto o ničem a nikam… 37minuta posrala komplet smysl celé řady. Pozn.: bart_ to trefil dokonale) ()

Oddělení podpásovek (2024) (S04E01) 

Tohle je špatný… po 3 minutách “viděli jste”, nemám pocit “no jasně… pamatuju”, ale “to tam fakt bylo?”. Definitivně potvrzeno, že seriál tančí v kruhu a jede jen na efekt (prcání chobotnic a explodování hlav) bez výrazné dějové pointy. Prakticky o to víc z toho svítí jen laciná WOKE agitka… A proboha co se to stalo se Starlight? Vždyť ji má být 30 a přitom vypadá jako padesátka po plastice… a od kdy je Franchie teplej? Vždyť letěl na tu asiatku… seriál byl málo WOKE? A proč mám na konci epizody pocit, že krom představení superchytré černošky (a sázím, že je i lesba) se nic nestalo? ()

Život mezi hnilobami (2024) (S04E02) 

Dvanáctá minuta a WOKE útočí v plné síle… šestnáctá minuta zase plně paroduje sama sebe (filmy seriály o superhrdinech)… na co si tedy seriál hraje? Propaganda “moderního diváka” nebo jeho parodie? Prakticky krom úsměvných momentů jako “neboj, odhoď ho” je to spíš přehlídka nudy a idiocie (“hoši” se chovají vážně jako idioti). ()

U nás rudý prapor stále vlaje (2024) (S04E03) 

Tak seriál se asi definitivně “našel”. Místo stavění/vyprávění příběhu se děj zaměřuje na řešení osobních problémů jednotlivých postav (co jsou v současnosti v módě, aby se naplnili povinné DEI kvóty) a náhodné úchylárny nebo gore (co mají šokem balancovat tu trapnou nudu kolem nebo rozptýlit fakt že to OC se děje je debilní). Paradoxně jediné co funguje (jako satira) je show na ledě, která dokonale zesměšňuje moderní trend. Pozn: Jako fakt necítil, že mu jede kapka potu po nose aby ji utřel než kápne? ()

Moudrost stáří (2024) (S04E04) 

Scéna “střikej” je vrcholná ukázka toho kam se Hošani za ty roky posunuli: 1) děj nikam neposouvá (to že je HL magor víme od první řady). 2) scénu je třeba vystavět úchylně nebo perverzně (samotné gore už je málo šokující). 3) je zcela zásadní, aby plac byl genderově i rasově precizně vyvážený a různorodý (každé etnikum na planetě se musí v jednom záběru najít). 4) kauzalita scény je vrcholem idiocie (jako fakt budu trápit a zesměšňovat super-dítě, když mě může kdykoliv rozložit na atomy? Vždyť takhle z toho vychází HL vlastně jako kladný hrdina, co bere jen spravedlnost do vlastních rukou!). Takže celkově pouze čistá hra na efekt bez jakéhokoliv významu pro děj. ()

Pozor na Tlachapouda, synku (2024) (S04E05) 

Jediné co funguje je utahování si z Marvelu a atmosféry Comic-Conu a nová myšlenka “super-zvířat”. Jako sice nevíme k čemu to je (ty zvířata), ale hlavně že jsou zase záminky k nějaké digi úchylárně. Rozhodně 15 hvězd u tak skvělé epizody málo (…asi). Pozn.: tak schválně píšete pětihvezdičkári… proč tatík když “vibruje” skrz zdi a věci (a šmelcuje jen lidi), nevibruje i podlahou a bez potíži po ní chodí? A tak je to v současných Hošanech se vším. Jen na efekt. ()

Špinavá práce (2024) (S04E06) odpad!

Debilní kecy, trapné úchylárny, Hjůí se chová jako vymaštěný debil (logika nula - fakt se nechal ještě svázat? Jako proč? Co se tím mělo dosáhnout?) a nečekaně nula v posunu děje… mimochodem proč vůbec lezli na tu party? Fakt mě vytáčí jak absence schopnosti vyprávění příběhu se neustále nahrazuje snahou šokovat (bez jakákoli pointy). ()

Člověk uvnitř (2024) (S04E07) 

Takže jednou s chobotnicí čumí na televizi a pak najednou 10 sekund po tom co vyleze z vody umře? Proč se A-Vlak provařil? Proč se tomu říká “příprava na finále”, když se zase tak moc neděje a pochybuju, že cokoliv co se příště stane bude možné nazvat slovem “finále”. Pozn.: Hjůí je vážně idiot. Hvězdička za The Muppet show. ()

Finále čtvrté řady (2024) (S04E08) 

Asi nejsmutnější je, že posledních 10 minut se stane víc, než za celou řadu dohromady. Logicky tedy nejde o žádné “finále” a celou čtvrtou řadu degradoval na úroveň vycpávky před řadou další. ()

Související novinky

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (více)

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama