Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2025), 40 h 43 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele DanGreyman06 k tomuto seriálu (2)

Banda (2019) 

Nedávno jsem se rozhodl podívat se na seriál the Boys od Amazonu podle stejnojmenného komiksu. A musím říct že je to zatím ten nejlepší seriál co jsem kdy viděl. Seriál je plný akce, humoru, skvělých postav a i té brutality. Seriál má zatím 3 série po 8 dílech a na 4. sérii si zatím musíme minimálně rok počkat.  Ale pokud chcete vidět jak si obyčejní lidé dávají do huby se "superhrdiny" tak toto je seriál přímo pro vás. Navíc i jako komiksový someliér jsem si musel přečíst i komiks, podle kterýho tady ten seriál je a musím říct že seriál je o dost lepší než komiks a dost věcí je v něm jinak než v komiksu, ale jsou to právě ty lepší věci. Taky se mi líbí právě i to ukazování hrdinů v horším světle jako tomu bylo třeba v komiksu Watchmen. Postavy tenhle seriál táhnou dopředu a má skvělé herecké obsazení. Nedávná 3. série je navíc něco co posunulo hranici toho co můžete v (online) televizi vidět. Chtěl bych toho o the Boys říct spoustu, ale to už bych musel spoilerovat a to nechci. Zkráceně je seriál the Boys akční nářez o boji lidí proti superzmrdům a každý by ho dle mě měl vidět. Ještě existuje animovaná série the Boys Diabolical ale ta mě moc nezaujala. A abych teď zaplácl absťák po the Boys tak teď se zkouším koukat na Stranger Things. Mám za sebou půlku první série vypadá to tak že si spíš pustim radši od znova the Boys. ()

Série 4 (2024) (S04) 

Když jsem před dvěma lety narazil na seriál the Boys, tak jsem se do něj okamžitě zamiloval. Projel jsem ho tak rychle, že jsem musel čekat na některé epizody z 3. série, než vyšli. Za ty 2 roky jsem ho zhlédl několikrát. Koncem minulýho roku vyšel spin-off, který mě bohužel zklamal. Na the Boys 4. sérii jsem se těšil, ale po Gen V jsem měl obavy, které se bohužel naplnily. 4. série je narovinu zklamání a za mě nejslabší série seriálu. Jeden z důvodů je to, že tato série je takový vítr před bouří, což ta bouře má být 5. a poslední série. V seriálu se nic moc pořádnýho neděje a dějově je to místy o ničem. Další důvod je zde až komicky cpaná politická korektnost. Jeden příklad za všechny je gay Frenchie. Tři série budujete vztah mezi Kimiko a Frenchiem, jen aby jste to jen tak zahodili a pak v posledním díle, daly zase zpátky. Naprostá zbytečnost. Kdyby jen Frenchie a Colin byli kamarádi, s tím že Frenchie ví, co mu udělal, na funkci rostlináře by to nemělo žádný vliv. Dále třeba, že nejchytřejší člověk planety zde je afroameričanka. Alespoň je Sister sage dobrá postava. Dále že zde lidé s více pravicovými názory jsou zde prezentováni jako totální ovlivnitelný vygumovaný mozky s extrémistickými náboženskými názory v podobě fanoušků Homelandera a levičácká liberální verbež jako ti největší světci v podobě kultu Starlight. Když už je řeč o Starlight, tak chudák Erin Moriarty nemůže otevřít internet bez toho, aby neviděla memy na svůj vzhled. Ikdyž upřímně se takhle zk*rvila sama. Celá Banda je v týhle série rozbitá a rozhádaná. Butcher zde byl lehce upozaděn avšak jeho linka je to co alespoň tahá tuto sérii kupředu, MM byl uplakanej až to bolelo, Starlight škoda slov, Frenchie tuneloval p*del Colina, nebo si ji sám nechal tunelovat a pak taky byl jen ublížený k*kot, Hughie byl naštěstí stejný jako vždy a Kimiko jako vždy nemluvila a byla v pohodě. Supráci se taky bortily jak domeček z karet, ale byli na tom alespoň líp jak Banda. Alespoň že ty bizarnosti byly skvělé jako vždy, ikdyž za mě ani jedna věc nepřekonala Heroga*mus. Vražedné slepice, Tek Knightova jeskyně a sauna. Byly zde dobré epizody a byly zde i bohužel slabé. Suma sumárum je 4. série the Boys za mě bohužel průměrná. Ale vypadá to snad, že by 5. série na tom mohla být lépe. Teď už jen přežít 2. sérii Genu V a dokonce nás i čeká nějaký prequel se Soldier Boyem a Stormfront. ()

Související novinky

Banda fasuje další spinoff o známých postavách

Banda fasuje další spinoff o známých postavách

28.07.2024

Čtvrtá série končí a poslední pátá sezóna úspěšného seriálu Banda nás čeká v roce 2026. Seriál si skrze odlehčený přístup ke komiksovým hrdinům, zábavné postavičky a v neposlední řadě nechutně… (více)

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (více)

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama