Reklama

Reklama

Goblin Slayer

(seriál)
  • Japonsko ゴブリンスレイヤー (více)
Trailer 4
Japonsko, (2018–2023), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kumo Kagjú (kniha)

Hrají:

Júičiró Umehara, Jui Ogura, Nao Tójama, Júiči Nakamura, Tomokazu Sugita, Jóko Hikasa, Maaja Učida, Juka Iguči, Jošicugu Macuoka, Ikumi Hasegawa, Daiči Hajaši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Mladá kněžka se dostává do party nováčkovských dobrodruhů, kteří se chtějí vydat na úkol zabíjení goblinů. Přestože jsou goblini snad nejslabší monstra v tomto světě, ve skupině tvoří velikou hrozbu a skupina dobrodruhů jeden po druhém umírá. Na pomoc skupině však přichází muž, který oddal celý svůj život zabíjení goblinů... (Gantai)

(více)

Diskuze

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Hej ved v tej gilde v jeho meste bol aj ten s obojručákom, ako sa len volal jáj predsa Guts!!! Čo ten tam robil? :-)

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Ti vole, to je nejaké drsné nie? Som čakal že to bude nejaká pohodovka pre deti, ale toto by malo byt neprístupné aspon do 18 rokov..... 

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Osobně si nedokáži představit, že bych měl rozkoukáno 30 sérií a ještě čekal každý týden na nový díl. Radši si počkám a celou sérii zkouknu najednou, teď už koukám většinou na stará anime a tak to nemusím řešit. Ale opravdu obdivuji diváky, kteří to zvládají a neplete se jim to.

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

Víceméně souhlas Jeoffreym, ať si tu hodnotí, kdo chce, co chce, jak chce. Zkušenější anime divák dokáže mít nějaký odhad po pár epizodách a já osobně též vítám, když vidím prvotní názory. Pozorní divácí ví, že bylo vydáno pár dílů, tzn. to není hodnocení za celek, ale pouze průběžné. Postupně své hodnocení též upravuji.

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Starletka

Agrese z mého pohledu by vypadala trochu jinak, nejspíše se jen neumím vyjadřovat, jak tady na vás koukám :D 

Ale jak řikám, je mi to fuk, pokud se někdo cítil offended, třeba mu tak ^^

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

*napíšu agresivní příspěvek do diskuze*

*někdo mi na něj rozumně odpoví*

*napíšu ještě agresivnější odpověď*

"Plno ostatních by v tomto hned hledalo, jak vyvolat nějaký ten online konflikt a podobné věci"

Pobavilo :D

 

Jinak já jsem taky jeden z těch lidí, kteří hodnotí a komentují brzo a posléze hodnocení i komentář upravují podle vývoje kvality díla, protože v tom tak mám lepší přehled. A na druhé straně když si sama vybírám, na co se dívat, tak mě zajímají prvotní reakce ostatních, co je v sezóně zajímavé a čemu se naopak mám radši vyhnout, na což ČSFD moc ideální není, protože tady dost lidí dává buď 5 nebo odpad jen proto, že je to anime.

Zrovna Goblin Slayer vyvolává na všech databázích docela dost bouřlivé diskuze, ale vesměs jsem viděla spíš konstruktivní kritiku a následné nekonstruktivní nadávky těch, kterým se seriál líbí, jak jsou ti, kterým se to nelíbí, dementi :D No, sama to asi zkoušet nebudu.

na příspěvěk reagoval scartino

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

scartino

Jak jsem psal, některé věci beru až nezdravě vážně a mé koníčky patří mezi ně, ale pravda, že není třeba těžké narazit na lidi, kteří dávají odpad! a při tom třeba viděli (v lepším případě) celý jeden díl (protože tu byli i tací, kteří dávali odpad! už jen čistě proto že je to anime). Dobře, někdy se to dá vážně poznat hned, že jsem narazil na něco hodně špatného (nebo že to prostě nebude pro mě), ale i tohle může někdy v průběhu děje něčím překvapit... Já ale nejsem většinou případ, který to chce zjišťovat, takže to prostě jenom hodím do škatulky nesleduji a teprve když po čase vidím, že to má slušná hodnocení, tak se pak rozhodnu zjišťovat proč (ale jsou i případy, jako třeba Free! kde to zjišťovat asi ani nepotřebuji)...

Co mě třeba vadí na hodnoceních jiných je, když někdo do svého osobního hodnocení zohledňuje hodnocení ostatních (takové to - dávám odpad!, protože nechápu, že tohle průměrné anime má 80%). Každý by měl hodnotit čistě za sebe a na ostatní nebrat zřetel, ale to je zase jen můj marný boj s mými vlastními větrnými mlýny... Zkrátka každý máme něco...

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Výborně tak aspoň, že jsi jeden z těch mála rozumných lidí v této komunitě na které jsem měl tu radost, někdy i (ne)radost narazit ;D. Plno ostatních by v tomto hned hledalo, jak vyvolat nějaký ten online konflikt a podobné věci... Jsem rád, že se to obešlo i bez toho ! Aspoň vím, že i zde se najdou opravdoví fandové anime, jako tady Jeoffrey, kteří dle mého názoru jedou opravdu "hardcore" každou sezónu, a upřímně jim to i trochu závidím ^_^ ale furt si troufám říct, že budeš v mizivém procentu lidí, co si hodnocení opravdu hlída a mění v průběhu série.... Avšak děkuji za objasnění ! 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

scartino

Co mě k tomu vedlo? No tak patřím mezi ty, kteří si něco ohodnotí hned po jednom nebo dvou dílech, pokud mají v plánu to sledovat a chtěl jsem vysvětlit svůj pohled na věc, jestli to vypadá jen jako moralizování, tak to se pak zase omlouvám já - diskuze mi příliš nejdou a občas mě mé monology a snaha vysvětlovat, pochopit všechny úhly pohledu a být korektní tak nějak strhnou... Jinak překvapivě taky beru v potaz pravidlo tří epizod, takže když něco dropnu dřív jak před 3. dílem, tak hodnocení hvězdičkami smažu, ale zase si napíšu komentář, kde si napíšu proč už to nechci vidět a kolik bych tomu podle těch 1-2 dílů dal (tedy kolik těch hvězdiček jsem smazal...). Každopádně asi chápu, co ti na tomto stylu hodnocení nevyhovuje a šlo mi jen o to ukázat, že třeba mě vyhovuje (+ ti to i trochu obhájit), protože mám zaznamenané své průběžné dojmy a když sleduji kolem 30 sérií každou sezónu, tak mi to občas i splývá a někdy se to i plete. Taky mi pak odpadají dotazy některých mých kamarádů na to co se mi v této sezóně líbí a nelíbí a jak moc (i když pro tohle jsem si zavedl i vlastní sekci v deníčku) a tyhle dotazy přicházely zpravidla hned po prvním týdnu nové sezóny. No a jestli tě moje reakce překvapila? Nejsem příliš zběhlý na diskuzích, radši se jim vyhýbám, protože občas beru některé věci asi až nezdravě vážně ;-)

na příspěvěk reagoval scartino, Fordzy

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Co tě k tomuto rozsáhlému moralizování vedlo ? Opravdu sis to vyložil tak osobně ? Pokud ano, tak se z hloubi svého rotten srdíčka omlouvám, nechtěl jsem aby se to někoho dotklo, vůbec v dnešní době plné SJW a jiných(zavání to sarkasmem, ale věř mi, že to myslím vážně).... Jinak máš pravdu, bashuji kolem tohoto stylu hodnocení jen protože to pak bývá velmi zavádějící, chápu každý má svůj názor, který je považován za subjektivní(sám věřím v pravidlo 3 epizod a pokud i tak si to ke mě nenajde cestu, tak dropuji), ale hodnotit 1/12 z celku mi opravdu příjde ještě od věci, o to horší dopad, když vemeš v potaz velikost anime komunity zde na CSFD. Přesně ale jak říkáš, nemám žádné právo a ani chuť někomu diktovat, jak a proč hodnotit. A ještě jednou, nečekal jsem takovouhle reakci, SOWWY 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

scartino

Tak každý si může stále ještě hodnotit po svém a jsou lidi, co si rádi zaznamenají prvotní dojmy (jestli to jsou zrovna experti to nevím, spíš jen obyčejní lidé, co si rádi hned zaznamenávají svoje hodnocení), navíc hvězdičkové hodnocení není žádný pevný bod, ono se dá totiž kdykoli změnit a jsou i lidi co s tím hodnocením opravdu během celé série i hýbou nahoru a dolů podle toho jak se jejich celkový dojem mění... Jednou i anime profily rozdělí na epizody a bude se to hodnotit průběžně po dílech jako u jiných seriálů a pak i tenhle pro někoho velký problém vymizí - takže nezoufej, bude líp a jednou se každý podřídí stejným pravidlům ;-) Do té doby bych si hodnotil po svém a na ostatní se vykašlal, no a že tím tady vyhajpují něco, co podle tebe není tak dobré? Co by si s tím ty udělal, aby si tomu efektivně zabránil? A myslíš že máš právo na to bránit ostatním v jejich podle tebe třeba přehnaných úvodních reakcích (které se jak jsem uvedl můžou klidně do konce seriálu 5x změnit)? 

na příspěvěk reagoval scartino

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Také bych rád hodnotil hned po pilotu, jako zdejší experti. Avšak raději počkám, co z toho nakonec bude. Zatím jsme viděli jen bandu nadrženejch goblinů, co si rádo k večeři dává lidské šlápoty. 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Reklama

Reklama