Reklama

Reklama

Já, padouch 4

  • USA Despicable Me 4 (více)
Trailer 17

Obsahy(1)

Čas se nedá zastavit a platí to i pro padoucha Grua, který lehce „zfotrovatěl“ a místo geniálních zlodušských plánů vymýšlí, jak se vetřít do přízně svého malinkého synka, Grua juniora. Ten má totiž výrazně raději maminku Lucy a tátu permanentně vytáčí. O něco hlubší vrásky však Gruovi způsobuje darebák jménem Maxime Le Mal, který ho šikanoval už na základce. Právě utekl z vězení, kam se dostal s Gruovým velkým přispěním, a ze všeho nejvíc se touží pomstít. A protože Anti-velepadoušská liga v tom vidí hrozbu z nejhrozivějších, zařadí Grua s rodinou do programu na ochranu svědků, což znamená nové identity a poklidný život na předměstí. A jako by to nestačilo, zapojí se pět mimoňských dobrovolníků do speciálního programu, který je má vybavit superschopnostmi pro případ, že by se Gruovo krytí provalilo. Ambiciózní plán má samozřejmě mouchy obřích rozměrů, protože Super-Mimoňové jsou super-magnety na katastrofy nejrůznějšího druhu a protože vedle Gruova nového domu bydlí puberťačka, jež touží po kariéře superpadoucha a Grua okamžitě pozná. A touží po tom, aby ji tenhle mistr zaučil. Zapomínat nesmíme ani na pomstychtivého Maxima, který čeká na svou šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 17

Recenze (9)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Já, padouch 4 je zrodem ultimátního Megaversu, který tvoří pětice kopií ze slavnějších komiksových stájí. Tenhle neortodoxní tým je složený z DC "Plastic man" Tima, X-Men "Cyclops" Mela, Fantastic Four "Thing" Jerryho, MCU "Dr. Strange" Guse a Street Fighter "Blanka" Dejva. A právě tahle pětka superhrdinských Mimoňů na sebe, zejména u dětského publika, strhává tu největší pozornost. Jejich eskapády slouží jako výplň pro hlavní akčně laděný příběh, který je po scénáristické stránce velmi prostý a přímočarý. Vyjma zmíněného nápadu s představením nové partičky, která by v případě úspěchu mohla dostat vlastní sérii filmů, nic nového Já, padouch 4 nenabízí. Ve své 94-minutové stopáži nicméně neurazí a nějaký ten úsměv na tváři vykouzlí. Hodnocení na pomezí tří/čtyř hvězd, za první polovinu, která mě lehce nudila se přikláním k tomu nižšímu. 🙂 (24.06.2024) ()

Wineeee 

všechny recenze uživatele

Ten film má dva příběhy, nebo spíš jeden hlavní a druhý mini příběh. Ten film byl jako v poho, kdybych měl stále 10 let tak by se mi to logicky líbilo, ale takhle nedobrovolně to bylo prostě meh. První příběh byl že Gru zatknul a zesměšnil svého soupeře ze střední a ten potom uteče z věznice a jde Grua hledat a najít jeho syna (ano Gru má syna), kvůli tomu Gru odjíždí se svou rodinou do jiného města a snaží se zapadanout pod jinou identitou, jedna dcera jehou souseda zjistí že to je on Gru a vyhrožuje mu, že jestli s ní neukradne random zvíře z jeho střední tak vyzradí všem že je Gru. Gru souhlasí, ukradnou zvíře, ale zvíře má v sobě tracker a najde ho ten jeho soupeř ze střední, je bitva a bla bla, stejně ho Gru zase chytne. Pak ke konci filmu je koncert s jeho soupeřem protože prej Gru umí zpívt líp a tak jeho soupeř řekl ať si dají talentovou soutěž ve vězení ať se zjistí kdo zpívá lépe. Ve vězení můžeme vidět všechny padouchy z Já padouch-mimoň universa a pak sou asi kámoši I guess, idk po písničce na té talentovce to skončilo. Film je zajímavej ale není to ono, zatímco na 1 a 2 se klidně rád podívám i teď, dvě další pokračování již prostě nejsou to co byly a proto je to procento co dávám ješte dobré hodnocení. /50%/ ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

První dva díly Já padouch jsou pro mě srdeční záležitostí, protože byly doby, kdy jsem jedničku mohl vidět každý den (:D) a dvojka byl před jedenácti lety první film na kterém jsem byl sám v kině (jako bez rodičů.D) Tvůrci ale vůbec na takové odrostlé diváky, co by si rádi zavzpomínali, vůbec nemyslí. Chvilka nostalgie je jenom v závěru zkaženém dost debilní písničkou. Jinak to  jako dívat se na několik dílů nějakého seriálu souběžně a přepínat mezi tím. Některý věci posloužily vyloženě jen jako chvilková výplň, aby to natáhli na těch 90 minut (karate, Lucy a zákaznice.) Postavy už nemají žádné interakce. Z ,, dílů seriálu" se mi nejvíce líbil asi ten s tou loupeží se sousedovic holkou a celkově všechno s těmi sousedy. To mi trochu připomnělo Babičku drsnačku, kterou jsem rád četl, v době kdy jsem ujížděl na Padouchovi..D Ale vlastně třeba ta sousedka, mi až moc okatě připomněla postavu Giliam, která ve dvojce dohazovala Gruovy ženský. Ještě mě trošku pobavila ta zlá ředitelovic babčka s vozíkem a poplachem.  A jinak asi nic...hlavní padouch totální katastrofa a celou dobu jsem přemýšlel, proč chce všechny proměnit v červy. To fakt nebylo žádný Vacho! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Prázdninová kino jízda začíná a prvním filmem je Já Padouch 4. Oproti předchozím dílům musím zkritizovat poměrně nevýrazného záporáka i celou základní šablonu, která je úplně holá a nevybočující ničím navíc, takže nám zbývá pouze úderný humor. Ten (ačkoliv se najdou scény, které mi připomínaly stokrát viděné klišé jak z Disneyovek, které jsou jednak okoukané a druhak nevtipné) je naštěstí ale dostatečně fajn a musím říct, že kdykoliv jsou na scéně Mimoni, smál jsem se jak malé dítě. Zase nám přinesou hromadu absurdit, záchvatů smíchu a hlavně celá "pětka Mega Mimoňů" je fajn okořenění. Ve výsledku si nový díl stále zaslouží opatrné 4*, a to i přesto, že místy mi přišel krapet horší než díly předchozí a že celá hlavní linka se záporákem byla taková nepříliš zajímavá, ale naštěstí to celé zachraňuje solidní humor, u kterého se řehtalo celé kino. Pro děti jackpot, pro dospělé fajn zábava. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Já Padouch 4. Šílené pokračování ságy, která se střídá mezi filmy Mimoňi a Já padouchem, takže se ti v kebuli přemítá, proč jednou je Gru teenager a potom dospělák. Čtvrté pokračování prakticky je opět nadupané všemi gagy šílenými návrhy, jak okořenit tento film, aby byl co nejbláznivější a postrádal sebevětší logiku praktického života, což je bohužel u mě obrovský problém, protože já většinou požaduji, aby tyto filmy měli i něco, co prostě může být i v reálném životě zakomponované. U Mimonů jak jsme zvyklí je to jak u hvězdných válek ve městě. Vozidlo nadupané ostmi pro stařenku, šílený švábochňapač, létající kočár jak ze Shreka a další magořiny. Sranda s Mimoni je, ale pro dospěláky je tohle prostě bohužel už spíše ohrané, takže na opakovačky ve smyslu plácnu tě přes p**el to platí asi jen pro děti. Ale rozumím, má to stále grády, co se boxu týče, proto se Mimoni stále vrací. Za mě zůstává stále průměr. ()

Galerie (34)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama