Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (217)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film jak šprtka: je chytrej, je fajn a nemáte důvod pochybovat o jeho kvalitách... ale taky sem tam nudí a vytrvale vyvolává pocit, že nemá čím překvapit. Je to vlastně taková reverzní teenage komedie - Daria vržená do Prciček, sarkastickej partypooper, ironicky využitý klišé. No a ty dvě pindy jsou skvělý, nehádám se. 7/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Lehce feministická (ale zaplať pánbů ne votravně) high school - teen komedie, která do sebe žďobe prvky z filmů jako Superbad a Prci, prci, prcičky. Fóry s hlavními dvěma hrdinkami, které však byly zábavností převálcovány spíše skvělými vedlejšími postavami, jsou často takové "hit or miss". Někdy se to povede, jindy zas člověk cringem svraští obočí. A i když obě hlavní představitelky byly docela fajn, rozhodně bych neřekl, že by byly silnou částí filmu. Ta spíše vězí právě v oněch vedlejších postavách, zejména jejich spolužácích, které bylo radost sledovat, protože většinu dobrého humoru mi poskytli právě oni. Milý přiblblík z bohaté rodiny, který pořádá super párty na jachtě, na které nikdo není, pak super pozérský milovník divadla, s jehož neskutečně velkým egem se pracuje tak vtipně, že jsem musel párkrát vyprsknout, atd. Kdyby se film víc řídil po vzoru Prciček a sledoval by ony vtipně trapné osudy jednotlivých členů maturující třídy, bavil bych se mnohem víc. Přeci jenom je to i částečně film o pařbě, přičemž prostřihy mezi nimi patřily mezi to nejlepší. Celkově to docela funguje, ale toho nevyužitého potenciálu je fakt škoda. Takhle spadá Booksmart do takových těch vcelku dobrých teen komedií, o kterých řeknete něco ve stylu: ,,Jo, bylo to dobrý.", ale pak na to rychle zapomenete. Ovšem na první celovečerní debut Olivie Wild to je asi slušný. Lepší 3* ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Malé hodnocení a český název tomu moc nepomáhají, ale je to ve skutečnosti hodně fajn komedie ve stylu Superbad. Na ten se sice kvalitou scénáře a humoru nechytají, i tak to ale Olivia natočila svěže a asi z toho vyždímala co šlo. Jako jednohubka je to fajn a ústřední dvojice je naprosto boží, holky mají talent. 4* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Já jsem to chtěl původně celkem zhejtit, protože inspirace super Superbadem je víc než zjevná, a já ty holčičí předělávky fakt nemusím. Ale pak jsem si film pustil, a vono to nakonec nebylo vůbec špatný, naopak. Teda né, že bych se furt smál, ale některý scény a hlášky byly až překvapivě vtipný, svěží a vůbec docela i originální. Škoda, že Wildová se před kamerou ani nemihnula, na ní je radost pohledět, ale myslím, že režijní debut se jí podařil náramně, hlavně bych jí do podobného stylu vůbec netypoval. Sudeikis je s plnovousem k nepoznání a je škoda, že nedostal víc prostoru. Takže nakonec hodnotím dost pozitivně, kreativita a občas i opravdu vtipné momenty jsou v dnešní generické ultra přecitlivělé a hatefree době, kdy vznikají scénáře jak přes kopírák, opravdovou vzácností. A Booksmart je mi ještě sympatičtější, protože si dokáže i ve sluníčkovém 2019+ udělat prdel z dnes tak taboo témat (i když si to asi dokáže obhájit jako psychologický rozbor mladé lesby, důležité ale je, že vtipně). PS: kdyby měl Jonah Hill vagínu, vypadal by přesně jako Feldsteinová, ta podobnost je až děsivá (OK, právě jsem se dozvěděl, že jsou sourozenci, to mnohé vysvětluje). PSS: mám po tomhle děsnou chuť pustit si McLovina. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Zasmiala som sa, poplakala si, aj mi to srdiecko pohladilo. Hlavne hrdinky uzasne, ako herecky tak aj samotne postavy. Viac takychto filmov, ktore sa pozru na stereotypy a so smiechom ich zhodia zo stola. Zensku ruku tam citit, aj ked nikdy neviem presne povedat v com to konretne je. Mila ma v zachranovani zenskej komedie zdatnu pomoc. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama