Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (217)

castor 

všechny recenze uživatele

Spolužáci si myslí, že jediné, co je zajímá, je „absolvovat milion přípravek a dostat se na Yale a (…) nakonec se stát nejmladším soudcem, který byl kdy nominovaný do Nejvyššího soudu Spojených států.“ Jenže ony jsou nejen chytré, ale své okolí hodlají přesvědčit, že i zábavné. Holčičí komedie je typickým příběhem jedné noci, kterou si „chtějí“ užít, protože na sklonku střední školy zjistí, že na solidní univerzity se dostali i spolužáci, jež uplynulé roky jednoduše proflámovali na večírcích, a jak se ony dvě o volný čas okrádaly. Za poměrně upřímným scénářem stojí čtyři ženy, režijně debutuje herečka Olivia Wilde, která se evidentně snažila, aby každý se v někom našel (sympatická rozmanitost postav). Šťastnou ruku totiž měla při výběru (nové) nezkrotné dvojice Kaitlyn Dever a Beanie Feldstein, stěžejní bylo právě i pestré pojetí vedlejších postav. Hlavní devizou podobně laděného snímku má být nicméně humor a ten mi docela scházel. Nikdy nesklouzáváme tak, že bych si vyloženě řekl, že tohle už tvůrci přepískli, ale že bych mluvil o nějaké novodobé teenagerovské klasice, tak to zase určitě ne. Skvělý výběr hudby. A Diana Silvers je k nakousnutí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to trochu drhne, ale postupne sa z noho vykluje najlepsi coming age film za velmi dlhu dobu. Babam budem fandit nech maju pred sebou velku karieru a Olivia Wilde sa predviedla ako velmi schopna reziserka. Snad to uchmatne aspon nejake nominacie na Zlate globy. Mile, uprimne a v poslednej tretine velmi posobive. Skoda toho blbeho (aj ked pochopitelneho) distribucneho nazvu, lebo ide po uplne odlisnej cielovke. 8/10 ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde umí, protože přesně takhle se točí "cool komedie" o současné generaci, bez toho aniž by to vypadalo jakou zoufalá snaha. Promyšlené postavy, které rozhodně nejsou dvourozměrné a výborně vypovídají o dívčím dospívání na střední škole. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že Booksmart není žádný ženský remake Superbad, ten se jednoduše plete a patrně některý z filmů neviděl. “Nejvtipnější komedii všech dob” jsem shodou okolností viděl před pár týdny a tady se opisovalo jedna báseň (scénář navíc prý vznikl už v roce 2009). Bohužel mne to příliš neoslovilo. Olivii Wilde úspěch přeju, ale viděl bych jí raději před kamerou, stejně tak producenta Ferrella. Nicméně není tomu tak a film sází na vesměs neznámé tváře. Za sebe nicméně doporučit nemohu, nejvíc jsem se bavil až na konci. PS : Sudeikis je boží a měl dostat mnohem více prostoru! Zasmál jsem se u jedné scény a byl u ní on. PPS : Beanie Feldstein je sestra Jonaha Hilla (zjevně). Kruh se uzavřel. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se režijní prvotina Olivie Wilde takhle povede. V rámci žánru si vzala více méně jen to nejlepší a zaobalila to do příjemného hávu. Není to až tak hloupé, po většinu času se daří vyhýbat zbytečným vulgaritám a nechutnoste, herci jsou překvapivě příjemní a to nejenom ústřední dívčí dvojice, hudební stránka je velmi povedená a celkově mají Booksmart hodně slušný tah na bránu a drive. Generační kultovka to asi nebude, ale hodně příjemné překvapení je to určitě. Snad jenom ten český název mohli naši distributoři zvládnout lépe. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama