Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (297)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme standardní příběh o zhrzeném a zneuctěném vědci, kterého znetvoří vlastní pokusy. Na oplátku chce ovládnout svět. Naštěstí tu CCCP má poschovávané výtvory - zneviditelňující se kozatku (díky aspoň za ni), trhače zelených tílek (určitě má dedikovaný šatník podobně jako Banner na fialová kaťata), vrhače kamenů a rychlíka. Pochopitelně dostanou poprvé na prdel, takže standardně dostanou upgrade od své kundózní majorky, aby mohli zachránit sv.. Moskvu. Ale nebojte, lidé, kteří přišli o obydlí, budou neprodleně přesunuti do náhradního. Akce docela ujde, triky taky, ale jinak je to strašně děravé, snažící se o citové profilování hrdinů (trapné) a kromě těch dvou fešand ničím pořádně nezaujme. Za ty dávám hvězdu,tu druhou za snahu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud z nějakého blíže ne(s)pe(cifi)kovaného důvodu ignorujete comicsové adaptace, X-Men a Fantastická čtyřka vám nic neříkají, můžete to vzít oklikou a stavit se v Rusku na Ochránce. V ruských pokusných laboratořích už bylo vyvinuto za totalitního režimu leccos, třeba hokejová sborná a Viktor Tichonov. A jiný koumák jménem August Kuratov stvořil v dobách Studené války čtyři nadlidi, disponující superschopnostmi. Ve skutečnosti bylo stvořeno více takových subjektů, nicméně jen kameňák Ler, ninja Khan, píchačka Kseniya a medvěd Arsus jsou k dispozici, zbytek se někde zatoulal. A tihle čtyři mají zastavit svého stvořitele, který má choutky, jak jinak, ovládnout svět. Film se příliš nezabývá filosofickými výlevy postav, které by byly nějak mimořádně zkroušené a sužované traumatem z jejich jinakosti. Postavy jsou se svým osudem poměrně smířené, jen Kseniya si nepamatuje své felační schopnosti z dob Brežněva. Film šlape především v akčních a trikových pasážích, kterých je přehršel. Technické zázemí se určitě nedá porovnávat s americkým, ovšem došlo v této oblasti k několika příjemným překvapením. Triků je takové množství, že si z nich vybere každý, leckteré jsou videoherního rázu i stylu, mnohé z nich překvapí svojí troufalou rozmáchlostí ve snaze konkurovat západní produkci. Nejmarkantnější je propracovaný vizuál. Tahákem filmu, alespoň po mě, je účast Aliny Laniny, jejíž půvab mně byl znám, ovšem nic netušíc, že se v druhé polovině hodí do latexu, dostal film sexy rozměr. Pojem "ruský sexappeal" platil i pro Valeriji Škirando, která celé akci velela a postupně se zbavoval\a své "sovětské" komisní upjatosti. Filmu chyběl nadhled, bral se mnohdy smrtelně vážně, odlehčených pasáží je jen zanedbatelné minimum. Finále to také nevytáhne moc do výšin. Celou dobu film diváka připravuje na bombastický závěr, jenže ten se nedostavil. Sarik Andreasjan je velice progresivní režisér, co už má zkušenosti se zámořským stylem natáčení, v jeho filmografii se najde i takový počin, jež není obsazen ruskými herci. Celkově se dá napsat, že se nejedná o nic originálního, film se zřetelně inspiroval comicsovými předlohami, které jsem zmínil v úvodu, z nichž nepokrytě po celou dobu čerpá. Jde ale také o srovnání, že čeští tvůrci to nejdále v oblasti comicsů dotáhli na Čtyřlístek, což by splácal i pětiletý retard. V tom případě jsou Ochránci vrcholným počinem ruské kinematografie. 7/10 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

No scénář je slabý a i režie je taková divná. Ten film na mě působil hrozně hrrr, prostě to všechno šlo rychle a ty scény nebyly dotažené. Prostě filmům od Marvelu se to vůbec nemůže vyrovnat. Tady mi chybělo i jakékoli napětí, prostě se to nepovedlo. Ale třeba herecké obsazení není špatné a hlavně na Alinu Laninu se dobře dívá. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Retard záporák s debilním plánem, nelogický příběh, chabé CGI, postavy bez osobnosti, vojáci bez uniformy, plytké rozhovory, staré ruské vrtulníky a stíhačky s nejnovější technologií, neustálé opakování, že jde o superhrdiny, superhrdinské pózy... Klasický scénář - na poprvé se to nepovedlo, tak přidáme vylepšení v podobě super obleků a už to jde. Chán se mi libí, ale ty jeho zbraně jsou dost nepraktické. Jak s nimi sedí? :-D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Již v éře brežněvismu započala sovětská věda s tajnými pokusy o tvorbu supervojáků s nejrůznějšími superschopnostmi, ale jelikož se projekt posléze vymkl kontrole, dnešní Rusko sklidí z tehdejší setby poněkud hořké plody. Medvědodlak s raketometem, neviditelná kráska, arménský kamenář a ultrarychlý tatarský bojovník se střetnou s nestvůrně zduřelým superzáporákem, který se snaží ovládnout svět z vrcholku Ostankina (které si působivě přemístil o několik verst bokem)... Ochráncům se můžete pošklebovat jako neohrabanému, rádoby mondénnímu pokusu o sexy velkofilm o superhrdinech na ruský způsob, nebo si naopak jeho jinakost můžete dobře užít, shledat ji zábavnou, roztomilou a v záplavě obdobné hollywoodské produkce osvěžující. Mně osobně se Ochránci jeví mnohem záživnější a mému vkusu bližší, než třeba namachrovaní Avengeři, u kterých se koušu nudou. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)

Reklama

Reklama