Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (297)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Matička Rus má svoje vlastní superhrdiny. Ochránci jsou přepálenou odezvou na zaoceánské komiksové velkofilmy, která má tak trochu problém fungovat i jako oddechová béčková alternativa pro vyplnění čekání na další řež od Marvelu nebo DC. Minimum originálních nápadů a spíše jen recyklace zahraničních žánrových klišé, otravný hlavní záporák a dialogy, za které by se nemusela stydět kdejaká mateřská školka. Tohle je prostě průšvih na všech frontách který nemá moc co nabídnout a zároveň film není tak špatný, aby začal bavit. [30%] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě zážitkem. Byl to sice zážitek negativní, ale pořád lepší než drátem do oka. Alespoň myslím... Ruští tvůrci se sice vrhli do práce s nadšením, to ale zjevně nestačí, pokud není podporováno invencí a schopnostmi. Jednotlivé postavy sice měly nějaké ty úpravy, jinak na nich bylo ale znát, že si jejich autor odskočil pro inspiraci k družebnímu závodu Marvel. Příběh i jeho zpracování ve mně sice místy dokázal vyvolat úžas, ale bylo to jako s cholesterolem, který taky dělíme na dobrý a špatný, a tady to bylo fakt špatné. Digitální efektové měli taky daleko k tomu, aby mě přesvědčili (nejvíc na ně doplácel chudák Míša), ale zase je pravdou, že jsem se díky tvůrčím minelám mohl alespoň dosyta zasmát. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pokud měli být Ochránci parodií na hollywoodské aktuální komiksové trháky, to bych asi bral víc. Ochránci to ale mysleli doopravdy vážně a vůbec se jim to nepovedlo. Stupidní příběh, nepropracované postavy, záporák, který mě akorát rozesmíval, a debilní dialogy. Na začátku očekávaně dostaneme plnou dávku toho, co postavy umí, aby to pak mohli použít v boji. A to jsem nezmínil vizuální stránku. Chápu, je to jejich poprvé, ale snad se poučí a příště to bude lepší a klidně zainvestujte více rublů. Nestačí jen zpomalené záběry a fešné dámy – chce to vše víc propracovat. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sovietska.... Ehm, Ruská verzia Avengerov dopadla katastrofálne. U mňa už iba z toho dôvodu, že nie som milovníkom komiksových filmov a prekonať v mojich kritických očiach Avengers, zase nie je až také ťažké. Zaščitniki má ten problém, že je to lineárna kopírka šablóny z ktorej sú povystrihované charakterové črty postáv.. Dramatické scénky sú smiešne, efekty nie najhoršie ale priemerné a a trvanie strašne krátke. Keby to bolo aspoň až tak zlé, že by si tvorcovia zo seba robili srandu, nič nepoviem ale oni to mysleli vážne. Ani jedna postava sa vám nedostane pod kožu a to trápne prosenie o pokračovanie.... No bieda. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo sa v roku 2017 dožijeme takto zlého komixového filmu? Chápem, že Rusi to vyskúšali prvýkrát, no toto je zlyhanie na plnej čiare. A možno sa budete diviť, no nemyslím si, že za to môžu efekty alebo nejaká zaujatosť z mojej strany. Môže za to neschopnosť rozprávania príbehu, absolútne nevyprofilovaných postáv a nulovej razancie v prípade, že sa niečo udeje. Všetko čo sa dialo mi bolo úplne ukradnuté, postavy ma nebrali a najmä som nemal ani pocit, že by som ich za ten krátky čas stihol spoznať. A iróniou je, že na to aký je tento film krátky, tak jeho tempo spôsobí, že pôsobí absolútne natiahnuto a nekonečne. Efekty sú trochu mix, no to by som dokázal odpustiť. No nemôžem filmu odpustiť pokusy o kópie dizajnov postáv alebo zbraní z Marvel filmov. Dokonca tu máme aj scénku medzi titulkami, ktorá má asi indikovať sequel. Kvalitatívne by som tento film asi prirovnal k Fant4stic z roku 2015. Mám pocit, že tvorcovia asi netušili v čom sú dobré filmy od spoločnosti Marvel a rozhodli sa spraviť svoju vlastnú verziu akčných hrdinov a výbuchov. Ale pokiaľ nie som zaujatý našimi postavami a pokiaľ mám pocit, že celý ich príbeh bol neskutočne skrátený, pretože sme sa museli rýchlo hrnúť do akcie, tak niečo zlyháva. Je mi to ľúto, ale "Zaščitniki" je pre mňa jeden z najhorších filmov so superhrdinami, aký som kedy videl. Absolútne nevie podať svoj príbeh a predstaviť svoje postavy. Plus Knah vyzerá ako Winter Soldier a zbraň Lera pôsobí ako elektrický bič Ivana Vanka z Iron Man 2. Film ma nebavil, tie pokusy o kópie Marvelu ma iritovali a výsledne je to len pre mňa mizerný komixový film, ktorý sa tvári, že je niečím, na čo reálne nemá a je míle vzadu oproti filmom, ktorým sa snaží vyrovnať. Hodnotenie: F ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)

Reklama

Reklama