Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (642)

HAL 

všechny recenze uživatele

Záměrně udělat z Harley Quinn, holky která jako jediná aspoň trochu zachraňovala Suicide Squad, otravně nesympatickou píču, co se tady naopak snaží zhnusit skoro vším co dělá? Tak to bylo od Warnerů rozhodnutí vskutku podivuhodné. Retardované, ale odvážné. U toho ale odvaha skončila, fungovalo by to jen kdyby po takovéto relativizaci "hlavní hrdinky" a nabourání diváckých očekávání k ní přišel ten Joker, uvázal ji na obojek, a ukázal jí kde je její místo - a sám pak odtáhl film jako smysluplná hlavní postava. Ale Joker ji nechal a nevrátí se, Harley je opuštěná, ve své zhrzenosti se obklopí ještě zoufale debilnějšími krávami než je ona sama, a dělá bordel který nikoho nebaví a nezajímá. Ten film se vlastně dá chápat jako zajímavý komentář ke vztahům, rozchodům a jejich následkům. Obzvlášť když vedle takto proměněné Harley postaví naopak velmi tradiční macho hrdinku Huntress, která nepotřebuje chlapa protože ona povahou "je" chlap, stojí na velmi klasické backstory, je nekonečně sympatičtější, a která jí s klidem celý film ukradne v každé své scéně. Kterých je tedy dost málo, stejně jako scén s božím McGregorovým záporákem, takže filmu jako celku to zas tak moc nepomůže. Hmm, já se fakt nemůžu rozhodnout, jestli je ten film svým sdělením velmi progresivní (a špatný), a nebo se v něm jeho autorkám nechtěně povedlo natočit oslavu konzervatismu (ale pořád špatnou) 4/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chaoticky vyprávěná banalita o tom jak se holčička potřebovala vysrat. Margot sice role Harley sedí, ale sólové příběhy o ní nefungují ani v komiksu a ve filmu už vůbec ne. Pozérské hlášky a snaha o generování humoru nejsou legrační. Celé je to navíc obalené podivnou girl-power fazónou, která je ve filmech čím dál tím víc otravná. Naštěstí jsou akční scény hodně dobře natočené a nápadité, takže to za vidění pořád stojí. McGregor tu vypadá trochu jako Bono a jeho "Já chci a to je moje" přístup je poměrně osvěžující pojetí padoucha. Ostatní rádoby hrdinky sejdou z mysli dřív než napíšete komentář na ČSFD. Krást se vyplácí. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Snaživá hra s dávkováním příběhu, která bohužel potvrzuje, že jakmile vezmete výraznou vedlejší figurku a dáte ji do středu dění, přijde o velkou část kouzla, protože najednou nestačí jen energické vstupy, ale musí fungovat jako komplexní charakter. A právě ona konkretizace najednou vezme veškeré tajemství a tím i faktor zábavy. Margot Robbie do té role dává všechno, ale jakmile utváří situace a jen na ně vtipně nereaguje, nemá vlastně úplně jak zářit. A zbytek, tam se bohužel sešly jen průměrné prvky, ze kterých nedokázal se ctí vybruslit ani jindy jistý Ewan McGregor. Spálená šance za 50%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nerátal som, že dostanem niečo extra a ani som to nedostal.Suicide Squad ma viac bavil, no napriek tomu som sa nenudil a to sa ráta. Kludne sa to mohlo volať iba Harley Quinn, ale tak čo už, prečo nepoužiť niečo šibnuté, keď je taký aj film. Birds of Prey je predovšetkým zameraný hlavne na Harley na Birds of Prey dôjde až vo finále. Čo sa týka filmu, tak nadväzuje pochopiteľne na Suicide Squad a spomenie sa tu napríklad aj Batman. Horšie je to s príbehom. Nebol síce úplne zlý, ten štýl strihu ma bavil, akurát, že strašne dlho trvá kým sa tam niečo začne diať. Teda ono sa tam deje od začiatku niečo, predovšetkým nám Harley neustále vysvetľuje okolností, čo niekedy už tak zábavne alebo skôr časom nie je. Našťastie je tu skvelý Ewan ako Black Mask. Narozdiel od takých marvelackých záporákov išiel z neho celkom rešpekt, používa brutálne praktiky a Rko to všetko pekne zachytáva, za čo ma film u mňa plusové body. Čo sa týka postav, tak neviem, nebol som s tým úplne spokojný, minimálne ma ta policajtka nebavila a pozrel by som si skôr zaujímavejšiu Hunters, ktorú dobre zahrala Winstead. Veľmi ma potešili a prekvapili akcie. Naozaj sa na to dobre pozerá, choreografia je miestami skutočne vynaliezavá a kamera to veľmi pekne zaberá. Stručne a jasne, chvíľku mi trvalo kým som sa do toho dostal, ale záver to vytiahol o pár percent navrch. P.S.: po-titulkovú scénu budete čakať zbytočne, ale dostane po-titulkový dialóg. 70% - 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Harley, přines sítko!" No, zas taková zábava to nebyla....v žánrové kolonce chybí psychologické drama. Ten film je i přes křečovitou snahu vtipnosti smutný. Postavy zrazují a podráží jedna druhou, a pokud nechcete fandit cáklé Harley, pak není v podstatě komu. Osobně jsem čekal větší nářez a u erkového filmu i více krve. Jo, pár cákanců se najde, ale ani jedno roztržení z filmu drsnou podívanou neudělá. Akce dobré, vata mezi tím nudná. Příjemně comicsově barevné, i když špína v kontrastu k flitrům mohla převládat. Zdánlivá přemíra vulgarismů neznechutí a ni nešokuje, což je škoda, jelikož sprosté slovo může být kolikrát ostřejší než břitva. Jistě, Robbieová si postavu užívala, ale o kousek výš stál McGregor, byť prostoru pro svého padoucha moc neměl. Lepší než Sebevražedný oddíl určitě, jistému zklamání se však neubráním. 3,5* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (32)

  • Scenáristka filmu Christina Hodson prozradila, že podtitul filmu byl dříve zamýšlen jako legrácka a pracovní název. (JORDY)
  • Natáčení započalo v lednu 2019 pod pracovním názvem „Fox Force Five“, skončilo v dubnu téhož roku a díky daňovým úlevám, které poskytl stát Kalifornie, probíhalo celé filmování v Los Angeles – původně zvažované lokace měst Atlanta a Savannah státu Georgie tak filmaři nakonec nevyužili. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama