Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim, proč tak malý hodnocení. Podle mě to je dobrej dobrodružnej film s originálním nápadem, kterej je i dobře a zábavně zrežírovanej. Myslim si že McTiernana udělal určitě dobře, že do hlavní role obsadil Seana Conneryho, v tý džungly vypadá naprosto přirozeně, nikdo jinej v jeho věku by se na tu roli nehodil víc. Taky mě docela překvapila Lorraine Bracco, ta byla taky hodně dobrá. Celkově je to peo mě výbornej film, kterej sice svý mouhy má, ale vždycky se na něj rád kouknu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc a moc nádhernej film, který jsem prvně viděl někde v 16. Connery přijíždí do džungle, hašteří se s Braccaovou, samozřejmě se zamilují. Mezitím si hraje golf, zkoumá, bojuje s šamanem domorodců. Celý film se v podstatě nic vážnýho neděje, pohodově to ubíhá ale nenudí a ve finále přijde pro mě jeden z nejsmutnějších konců, co jsem v té době zažil. A i po letech to na mě působí. ()

Reklama

r007 

všechny recenze uživatele

Ráda bych napsala opět skvělý film se Seanem, ale je to jen skvělý Sean v dalším filmu. Nevím, jestli je to scénářem nebo režií, ale scénář mi připadá dost zajímavý na to, aby se z něj vytěžilo víc skvělých scén než ve filmu skutečně je. Třeba jak doktor bojuje se skutečným šamanem, nebo scéna zachraňování doktorky po pádu se svahu, nebo když doktorka píchne dítěti poslední účinnou látku ( poté ji Sean zlehka pohladí po ruce ). Prostě mám v tomto filmu oblíbené scény, které miluju, ale musím protrpět občas nezáživných deset minut. A navíc se nemůžu ubránit dojmu, že oba protagonisté se moc rádi neměli. Lorraine Bracco mi v tom filmu trošičku vadí. Velmi těžce hodnotitelný film. Seana prostě miluju , nádherná příroda nemá chybu, stejně tak jako původní obyvatelé pralesa, ale doktorka Bronxová tam prostě nesedí. Scéna s buldozery je hodně absurdní a ta poslední jakbysmet. Ach Seane, to nebyl lepší výběr pro Tvůj protějšek ? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Connery, Goldsmith a ekorozprávka. V tomto trojuholníku sa nachádza všetko, čo John McTiernan dokázal vtesnať do 106 minút premietacieho času. Nie je toho málo, ale nie je to objavné, ani ničím zvláštne a diváci, ktorí sa v hraných filmoch dokážu kochať krásnou prírodou, primerane krásnou hudbou a nádejou, že niekto alebo niečo zastaví drancovanie Zeme jej najnepodarenejšími obyvateľmi, tak tí diváci môžu byť plne spokojní. Moja spokojnosť je limitovaná tromi hviezdičkami. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

john mctiernan sa zaprisahal po nakruteni predatora, ze uz nikdy nebude nic tocit v dzungli a bum ho par rokov na to sa tam opat vydal, avsak namiesto arnieho a vesmirneho lovca sa rozhodol pre mix romantiky a dobrodruzneho filmu. mctiernanov rezijny styl je tu pritomny i vdaka opatovnej spolupraci s kameramanskym veteranom mcaplineom (s ktorym pracoval prave na predatorovy) sa dockame jeho hratok so strihom a sustavnym pohybom kamery. connery ako doktor snaziaci sa najst liek na rakovinu je vynikajuci (ako i jeho uces ktorym sa inspiroval od skladatela jerryho goldsmitha), ale lorraine bracco a jej sustavne vrestanie zacne po chvily otravovat. podobne ako u mctiernanovho neskorsieho romantickeho filmu "thomas crown affair" mam pocit ze prave tie sladke pasaza su mierne tazkopadne, trocha drhnu a spomaluju cely fim, naproti tomu akcnejsie sceny su nakrutene s lahkostou a prirodzenostou pre akcneho genia mctiernanovho formatu. rozhodne nie najhorsi kusok z johnovej filmografie, ale film ktory ma trochu dalej k jeho najlepsim dielam... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama