Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

I bez depresivního konce vyplývá pocit beznadějnosti rozumně smýšlejícího diváka z faktu, že celá planeta klouže do toalety ať natočíte cokoliv, napíšete cokoliv, přečtete si cokoliv. Je nám souzeno skončit v průmyslovém znečistěném pekle, vy, ani vlády s tím nic neudělají a na tom nic nezmění ani snaha tvůrců přispět tímhle dílkem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Óda na záchranu přírody, kácení deštných pralesů a problematiku zmenšování se množství zeleně na zemi. Jednoudše, byť úderně podaná, inteligentně odvyprávěná a jakž takž v rámci žánru solidně zahraná. Několik scén je naprosto fenomenálních - slaňování po stromech - přičemž stejně důležité jako jméno režiséra je hlavní hudební composer, kterým není nikdo jiný než legenda filmové hudby Jerry Goldsmith. Přestože je v Šamanovi naťuknutá současná politika a vztah člověka k přírodě, jde spíše o klasický dobrodružný a napínavý příběh o hledání léku na nejhorší chorobu lidstva, takže ono poselství zůstalo tak nějak v půli cesty. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Sotva pár dní předtím než Connery zemřel jsem Šamana viděl poprvé - a bavil se u něj parádně. Samozřejmě film táhne hlavně jeho nekonečné charisma a břitkost, ale McTiernan se se svými schopnostmi také nijak nekrotil, a dokázal velmi slušně prodat i takto na první pohled poněkud podviživený příběh o aktivistických lékařích z džungle. Šaman tak ani trochu nevybočuje z jeho řady filmů v desetiletí mezi Predátorem a třetí Smrtonosnou Pastí, díky kterým byl tehdy na naprostém vrcholu. 8/10 ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený film. Romantický příběh o svérázném vědci, který objevil lék na rakovinu, a zároveň ostrá kritika konzumní společnosti. John McTiernan je mnohem všestrannějším režisérem, než by se na první pohled mohlo zdát, na druhou stranu by ale Šaman byl stěží tím, čím je, nebýt fantastického Seana Conneryho. A také geniální hudby Jerryho Goldsmithe, která jen umocňuje působivost některých - a už tak působivých - scén (např. "cestování" po stromech). Prostě nádhera! ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Krásná, pohodová pohádka z nádhernýho konce světa. Je to o lese, odehrává se to v lese, a ten les je tak kouzelnej, že bych se do něj hnedle přestěhoval. Na chvilku.. Pak příjde bílý muž s buldozerem a chce les sežrat. Hlavní hrdina s hlavní hrdinkou tomu chtěj zabránit, páč v tom lese našli kouzlo kouzel. A tak se to mele, až se to domele. Ale celkově je to fak fajn. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama