Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (498)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Solídne psycho so skvelým soundtrackom, zaujímavou zápletkou, krásnym prostredím a mysterióznou atmosférou. Miestami síce film nedával príliš zmysel a ku koncu sa desivé pozadie akosi vytrácalo, ale inak nemám čo kritizovať A Cure for Wellness mi veľmi sadol. Podobné námety z tajomných sanatórií odrezaných od sveta jednoducho môžem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“MÁME V SOBĚ NEMOC. STOUPÁ JAKO ŽLUČ, KTERÁ NÁM V HRDLE ZANECHÁVÁ HOŘKOU PACHUŤ. JE V KAŽDÉM Z VÁS, KDO SEDÍTE KOLEM STOLU. POPÍRÁME JEJÍ EXISTENCI, DOKUD SE JEDNOU TĚLO MYSLI NEVZEPŘE A NEVYKŘIKNE: "NEJSEM ZDRAVÝ ČLOVĚK...“ /// Konečně zas nějakej film se snovou atmosférou… chlapec chodí, naslouchá, sleduje a vyptává se v tajemstvím narvaným alpským ústavu … jako v těch adventure hrách. Je to tajuplný a díky mysterióznosti to dostatečně udržuje mou pozornost. Nechyběj ani fajn filmový okamžiky (kamerový i kostýmní scény). Tohle všechno bohužel převyšuje příběh, kterýmu by slušela nějaká nevyčpělá pointa. Vizuál parádní, příběh … prostě hodně dobrá trojka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Piju vodu. 2.) Su na místě, ze kterýho se nevodchází. 3.) Thx za titule „vidra„. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Úchylný starý Malfoj nadívá lidí úhořema a pak z nich mačká mulťák, aby mohl vyprcat svou mongoloidní dceru. Je zřejmé, že tupá zápletka jako z osmdesátkového amatérského šestákového braku, situovaná do tisíckrát omleté kýčovité léčebny, kde jako obvykle není zřejmé, komu jebe, z hovna bič neuplete ani s rozpočtem Titashitu. A tak Krevní sraženina, který rozhodně není Marťas, udělal další velkolepý krok ve svém kariérním úpadku, doufejme, že prkenný slizák Dandehán se snad po tomhle trapně urputném, dvouapůlhodinovém přehrávání podívá před kameru už jen jako čistič čoček, no a všichni ti roztoužení klátiči downů si budou příště moci místo do kina chodit hladit svá pokroucená přirození pouze za ploty léčeben vrozených genetických anomálií, kde těch poslintaných Gothů krpatě běhají celá stáda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A Cure for Wellness už od počiatku zaujme sústredením na detail. Púta vonkajšom zrkadliacim snímaním rýchlovlaku, pôsobivým natočením celej autonehody. Neskôr sa nebojí krvi ľudskej ani zvieracie, kamera zaberá nechutné vŕtanie zubov z centimetrovej vzdialenosti. Kameraman tak výborne vyvoláva napätie a vyzdvihuje tento skvelý film. Vďaka tomu nie je Verbinskeho film hlúpym hororom, ale thrillerom inteligentne vyvolávajúcim napätia. Aspoň v prvej polovici, a to aj napriek pomalému rozjazdu a uvedeniu do víru diania v sanatóriu. A Cure for Wellness môže vďaka výbornej kamere, efektnému filtru a zvoleným exteriérom a scénografiou kúpeľov, v ktorých sa pred sto rokmi zastavil čas, zaradiť medzi to najlepšie, čo v rámci žánru vzniklo. Gore Verbinski si svojich divákov rozhodne získa. Skvelá výprava a kamera snímke zasadenej do krásnych švajčiarskych hôr sú hlavným plusom príbehu, inak stojaceho na dobrých výkonoch hercov. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Je magor, asi není, možná tedy je, tak tedy nejspíš ne a na závěr, ty vole magor je režisér! Takové pocity jsem měl při sledování tohoto neobyčejného gotického thrilleru s velmi dobrým prostředím a atmosférou. Napětí bylo dost a hlavně hudba byla bez chyby. Snímek se snaží tvářit inteligentně, ale v samém závěru není. Nejsem sice zklamaný, ale 90% filmu jsem byl nadšený. Možná kdyby se ukončilo vše o něco dříve, například při scéně na lavičce, tak dávám plný počet. Závěr byl na můj vkus šílený a je spíše o chuti člověka .. 6/10 = 65% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně s deprivační nádrží čte zřízenec román Thomase Manna „Kouzelný Vrch“ („Der Zauberberg“) z roku 1924, jehož děj se odehrává v léčebně nemocných tuberkulózou poblíž Davosu ve Švýcarsku. (GigaPudding)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 na filmovém festivalu Butt-Numb-A-Thon v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Při vstupu do hospody ve vesnici hraje na pozadí písnička „Augen auf“ od skupiny Oomph! (Kokosak91)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama