Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

Martin741 

všechny recenze uživatele

John McTiernan este v case, ked dokazal natocit fajny film, tentokrat s aktivnym agentom 007 Pierce Brosnanom. Nadpriemerny scenar, vyborne dialogy, obcasne kradeze su fajnym spestrenim a k tomu aj herecka ako Rene Russo /Lethal Weapon 2 a 3/ . Vyborna praca Mc Tiernana snad je este stale v roku 1999 samozrejmostou. 95 % ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Dost velká nuda (nato, že tu hraje Bond). Vlastně je štěstí, že tu hraje Brosnan, protože bez něj by to bylo úplně zabité - o René Russo škoda mluvit. Dokonce i Faye Dunaway je ve svém věku stále hezčí než ona. Pokud jde o film, není to až tak typické heist movie, jak mohlo být - loupež je vlastně hned na začátku a pak je to jen romantická nuda, šeď, nuda, nuda, ... a zajímavější happy end. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemné prekvapenie v podaní vtedy aktuálneho Bonda. Celkom chytrý scenár poteší hlavne vydarenou pointou a niekolkými sviežimi nápadmi (dvojníci) a medzi hlavnými hrdinami to vážne iskrí. Je ale cítiť, že toto nie je McTiernanov žáner a film posobí v porovnaní napr. s Pasťou trochu lacno a občas televízne. Takže hviezdičky hlavne za scenár. Ale určite lepšie, ako originál. Aspoň u mňa. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Na to, jak se vyšetřovatelka od pojišťovny tvářila drsně a profesionálně, tak Thomasi Crownovi moc dlouho odolávat nevydržela (asi tak první schůzku). Čekal jsem, že v závěru vytáhne ještě nějakej bezcitnej trumf z rukávu, aby se síly vyrovnaly, ale tvůrci jí bohužel nechali celou dobu tahat za kratší konec provazu. Jako pohodová oddychovka s ultimátním elegánem Piercem Brosnanem a fullfront odhalenou Rene Russo, která tu i na svůj věk vypadá víc než dobře, funguje Thomas Crown se svými eskapádami dokonale. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nevidel som staršiu verziu so Steveom McQueenom a Faye Dunaway (viem len, že tí dvaja sa na pľace neznášali), no McTiernenov remake sa drží presne stanovenej šablóny "elegantný a šarmantný zlodejíček" verzus "ambiciózna policajtka so slabosťou pre dobrodružstvo". Videl som to mnohokrát, často lepšie, nemálokrát horšie. Toto patrí k tomu lepšiemu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně s havárií lodě veškeré kaskadérské kousky natočil Pierce Brosnan osobně. (StarsFan)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Francii. (Terva)
  • Filmový Thomas Crown byl v reálnem životě belgický aristokrat Thomas Van Der Heijden, jehož vášní bylo loupení vzácných uměleckých děl. Nejvíce se proslavil krádeží sedmi obrazů Pierra-Augusta Renoira v roce 1961. (Olík)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama