Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

Jordan 

všechny recenze uživatele

romantický krimithriller, zručne natočený, tak "normálne" a štandardne zahratý, nechápem síce, prečo sa mctiernan pre tento remake rozhodol, ale budiž, ničím iným ako zopár uábermi na nahé russoovej telo a zopár lišiackych nápadov elegantného a sympatického milionára brosnana tento film ponúknuť nemôže a to je na film sakramentsky málo ()

Figu 

všechny recenze uživatele

McTiernan opět boduje! Tahle kriminální lehce romantická komedie je naprosto skvělá! Zamotaný filmy mám rád a můžete mě je solit vo sto6, aspoň mám o čem zase přemýšlet... Pierce Brosnan a jeho suverenita je skvostná, myslím si, že takovej vychcanej arogantní kokůtek bude i v reálném životě, ale tady to prostě sedělo jak mísa na prdel! Doslova s každým vyjebal, skoro tak dobře, jako můj inteligentní vedoucí v práci se mnou! Až jednou budu bohatej a budu se nudit, možná se začnu zajímat o umění a budu loupit obrazy po muzeích. Ne, sranda - nikdy nebudu boh.... teda - umění by mě nikdy nezajímalo... Bohatej už jsem! 80% ()

Reklama

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Na úvod podotýkám, že jsem nedotčen originálem se Stevem McQueenem a Faye Dunaway. Nicméně pět hvězd jsem dát musel. Thomas Crown Affair je dobře natočenej film se skvělou pointou, skvělým soundtrackem, dobrými výkonu herců v hlavních rolích a na konci s úžasnou "kloboučkovou" scénou....to dává dohromady "4", pátá je tam z jednoho prostého důvodu, přijde mi, že tenhle snímek si nezaslouží být v modrejch barvách! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan má v tejto úlohe už asi dosť zarytý Bondovský šarm, takže pôsobí fajn ako zbohatli milionár ale zas na druhej strane má protivníka v nesympatickej žene vyšetrovacej poistováčke ako Rene Russo a to nechápem ako takýto tip ženy môžu obsadiť do role zvodkyne. Príbeh je v celku jednoduchý, krádeže až tak neohúria ako by mali ale na našťastie to nespadá do nejakého až zbytočného gýču. John McTiernan už veru nie je to čo býval. ║Rozpočet$48milionovTržby USA $69,305,181Tržby Celosvetovo $124,305,181 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný, seriózny a relatívne inteligentný snímok, ktorému síce čas už trochu ublížil, ale nie moc, pretože si zachováva svoj štýl a štýlovosť všeobecne. Brosnan bol v najlepšej forme (Bondovky valili) a Rene Russo tiež ušla. Videl som film už viackrát a vždy sa rád naň po nejakej dlhšej dobe pozriem. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Francii. (Terva)
  • Filmový Thomas Crown byl v reálnem životě belgický aristokrat Thomas Van Der Heijden, jehož vášní bylo loupení vzácných uměleckých děl. Nejvíce se proslavil krádeží sedmi obrazů Pierra-Augusta Renoira v roce 1961. (Olík)
  • Monetův obraz, který je ve filmu ukraden, se jmenuje "San Giorgio Maggiore at Dusk" a samozřejmě se jedná o reprodukci. Originál se dokonce ani nenachází na území Spojených států, ale visí v muzeu v Tokiu. (StarsFan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama