Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Naprostá katastrofa! Je sice pěkný, že se tvůrci této podívané nechali inspirovat skutečnými událostmi o největší zpronevěře v rámci školství na území USA, ale nemyslím si, že jde o natolik zajímavé a výrazné téma, aby si zasloužilo svůj vlastní film, a pokud už se tedy někdo rozhodl, že ano, tak ona celá kauza měla být alespoň pro ono zfilmování pojata zajímavým a výrazným způsobem. Nic z toho se ovšem nestalo, a nebýt skvělých herců Hugha Jackmana a především Allison Janney v ústředních rolích, rovnou bych tomu napálil Odpad!, jelikož by si tento snímek nic jiného nezasloužil. Tomu filmu totiž chybí vážně naprosto všechno. Nudná, otravná a hlavně nezajímavá zápletka, odpovídající svým obsahem zhruba čtvrthodince, je tu zoufalým, šnečím tempem, roztažená do sta minut, které pekelně neutíkají, postavy, stejně jako děj, buď stagnují, či se vyvíjí způsobem, který uspí diváka i po pěti Red Bullech, nějaké napětí, či poutavější scény nemá cenu očekávat, nefungují zde dramatické situace, o emocích ani nemluvě, a ke konci to nemá ani žádnou gradaci a závěrečné vyústění je jen nudným cákancem do prázdna. Film nedokáže zaujmout ale ani jakoukoliv tvůrčí stylovostí, či atmosférou, prostě celé to působí jen jako mdlá televizní hříčka, v jejíž přítomnosti ovšem nedoporučuji strávit ani minutu. Fakt strašná bída! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Schéma: Akékoľvek odvetvie ľudskej činnosti slúžiace verejnému blahu, či ide o zdravotníctvo, školstvo alebo sociálne opatrovateľstvo, trpí často nedostatkom kvality i peňazí. Napriek tomu sa nájdu schopní jedinci, ktorí dokážu lokálne svoje zariadenie spravovať tak, že funguje oveľa lepšie, než pred ich príchodom. Zároveň sa často stáva, že títo schopní manažéri a vo svojom fachu odborníci sa cítia byť nedocenení za zásluhy, ktoré dosiahli. A tak si prilepšujú po svojom, plne presvedčení o oprávnenosti svojich bočných príjmov. Bránia svoje správania zo všetkých síl, neštítiac sa akéhokoľvek úskoku, lži, presviedčania, či zastrašovania. Napriek trestu, ktorý občas na takéto typy dopadne, necítia, žeby urobili niečo zlé. A ono často, to čo dosiahli, spoločenským prínosom vysoko prevyšuje ich zlodejiny. No a túto schému popisuje Zlá výchova. Miestami trochu schematicky, občas pôsobí ako tv inscenácia. 70%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nenápadně vytříbený film, který dokáže s pomocí ostrého osvětlení a několika chytře zvolených nápadů vykomunikovat komplexní příběh muže, o jehož svatozář nechceme přijít, i když se hroutí před našima očima. Vyjadřuje se to ale i k důvěře v systém, dokonce se najdou i nějaká intimnější témata, Jackmanova postava je svojí neuchopitelností hypnotizující a vynikající práce filmařů s dávkováním informací to hodně buduje - v tomhle ohledu je v tom filmu několik velmi nečekaných voleb, které pro mě dělaly sledování nesmírně zábavným a zneklidňujícím zároveň. Vešlo se toho dovnitř celkem moc a já to rozhodně nečekal, protože s Finleym nemám nejlepší zkušenost. Tenhle film ale nemůžu dostat z hlavy. PS (spoiler): Ten moment, kdy Jackman nonšalantně přijde v půlce filmu domů a ukáže se, že žije se stálým partnerem, který doposud pro diváka neexistoval a jeho přítomnost tedy obrací na ruby vše, co jsme o Jackmanově postavě věděli, je absolutně geniální vypravěčský okamžik, který rozbíjí jakoukoliv diváckou jistotu a představu o možnosti poznání Jackmana jako člověka. Je to tak jednoduché a přitom naprosto zdrcující. Je to jeden z těch filmových okamžiků jako roztažení obrazu v Mommy, kdy jsem úplně zahlcený. PPS: Myslím, že důvod celkem nemastného přijetí ze strany širšího publika je očekávání komedie, kterou evokují i trailery. V tom filmu je hodně cynicky úsměvných momentů, ale rozhodně to není komedie. Převládající emoce jsou negativní, konflikt zakomplexovaného antihrdiny místy vyvolává až existenciální tíseň. Naprosto chápu, že někdo, kdo si ten film pustil na základě kampaně s představou, že se bude smát a bavit, je z toho zmatený a zklamaný, ale samozřejmě to není chyba toho filmu - je ale asi dobré na to upozornit. Někdy je hodně těžké opustit škatulku, kterou jsme pro film připravili, a když do ní nepasuje, vnímáme to jako chybu. Proto je lepší dopředu si přerovnat očekávání. PPPS: Baví mě, kolik lidí propadlo tomu, jak moc je Jackmanova postava chudák a v právu, a že krádež 200 milionů kč na osobní účty byla adekvátní odměna za dobře odvedenou práci - ten film je natočený tak dobře, že dovoluje sociopaticky narcisisnímu patologickému lháři oblbnout část publika. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Má to své mouchy, nebo spíš je to moucha, co má své světlé chvilky a neotravuje vůbec.. chci tim říct, že je to film, který nenudí. Těch zápletek je tu trochu víc, není to jednorázovka, herecký talent, vizuál, kamera dost nice.. ale má to tak dva-tři momenty, který mě fakt zaujaly.. nic víc, co by mě fakt vzalo. Můj verdikt prostě zní: Vůbec to není špatný, ale ani uplně dobrý.. nebo to téma není moc pro mě. Song od Mobyho na konci dost potěšil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní jednohubka,která bez větších problémů zabaví,nicméně až po jejím skončení divákovi dojde,že celou dobu spíš jen tak lehce klouzala po povrchu a vzala to všechno hezky letem světem.O nějaké hlubší psychologii postav tak bohužel nemůže být řeč.Přitom Jackman tyhle nejednoznačné postavy celkem umí a tady to mohl rozjet naplno...60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Vzťahy Franka Tassoneho (Jackman) sa zdajú byť historicky presné až na jeden malý detail – Kyle nebol jeho bývalý študent. (Real Tom Hardy)
  • Jackman počas filmovania spolupracoval s koučom dialektov Jess Platt, s ktorým spolupracuje už vyše 20 rokov. (Real Tom Hardy)
  • Skutočná Rebekah Rombom (študentka, ktorá celý podvod odhalila) uviedla, že jej filmová postava urobila viac vyšetrovania, než ona samotná v skutočnosti. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno