Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (381)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $17,300,439Tržby Celosvetovo $32,485,127 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ V prvom rade dobrý nápad. Na scénu prichádza temný superman. Nuž je to len nízkorozpočtovka, výzorovo a dejovo nie viac než epizóda z nejakého seriálu ale má to slušné tempo a hlavne dobré napätie, hustú temnú atmosféru. Pre mňa trošku také osvieženie po tých prepálených superhrdinoch posledného obdobia. /videl v kine: 65%/ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná trochu utahané, ale jinak solidně zvládnutý námět, který zajistí minimálně jednu důležitou věc. Když vám na zahradu spadne děcko ve vesmírné lodi, asi se nejednou zamyslíte nad tím, jestli si ho nechat. Mohl by z něj sice vyrůst nový Superman, ale jisté to úplně není. Druhá varianta totiž čítá rozbombardovaný barák a šíleného emzáka, který povraždí každého, kdo by na něj chtěl práskat mamince a tatínkovi. Pokud by se na těchto základech vybudoval nějaký důstojný "gore" komiksový vesmír, asi bych si úplně nestěžoval. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film neni špatně provedený, ani natočený. Naopak po vizuální stránce je téměř bezchybný. Bohužel příběh je zde jak přes kopírák a jen do něho naroubovali dítě supermana (tedy pokud by byl zlý). Horor se zoufale snaží zaměřovat na brutalitu a tak s radostí ukazuje několika sekundové scény střepů v očích a odtržených čelistí, ale nějakou hororovou atmosféru zcela postrádá. Pokud vám do obličeje náhle nevlétne obličej s hlasitou hudbou, ani byste nepoznali, že o nějaký horor jde. 45% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám stupidně napsaný a brakově natočený teoreticky slibný námět. Z nějakého důvodu jsem získala dojem, že film má pověst zajímavé lahůdky, ale bohužel se mi dostalo jen počinu, kde tvůrci snad při každém rozhodování učinili tu špatnější volbu. Nevím, co mi lezlo na nervy víc, jestli nepřirozené expoziční dialogy, přehrávaní herců nebo tone-deaf nesmyslný střih, ale jisté je, že to všechno dohromady vyplodilo opravdu nekonečných devadesát minut. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

S nápadom na nevšedný hororový subžáner supermana naruby celá originalita filmu upadá. Brandon Breyer supermana pripomína iba ak svojím plášťom, nesmiernou silou a telekinetickými schopnosťami. Zvyšok napĺňa šablonovitý horor s detským záporákom, u ktorého ako inak než naivní rodičia vzhľadom k jeho nízkeho veku tolerujú skutočne nemiestne správanie príliš dlho. Až na niekoľko nechutných vrážd, pri ktorých tvorcovia zapojili zuby aj očné buľvy a ktoré v poslednej dobe v tomto žánri až tak obvyklé nie sú, využívajú k vydeseniu publika ohrané prvky ako blikajúce žiarovky alebo pomalé zábery snímajúce kladného hrdinu zozadu. Zhruba od polovice je navyše úplne evidentné, kam dej speje, čím film jasne smeruje k mainstreamu. Či tak alebo onak, žiadny zázrak sa v prípade druhého režisérovho filmového počinu nekoná. Nemilý zázrak, mylne považovaný za úžasný, zažijú len bezdetní manželia Breyerovci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra filmu byla původně plánovaná na 30. listopadu 2018. (Varan)
  • Pre scenáristov bol pri vytváraní charakteru Brandona inšpiráciou aj americký vrah Dylan Klebold. Čítali si svedectvá jeho rodičov, čo im malo pomôcť vytvoriť postavu, z ktorej činnosti budú diváci znechutení. (Marceloo)

Reklama

Reklama