Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (380)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A takový to mohl být parádní pětihvězdičkový kousek... Téma bylo perfektní, konečně se objevilo superschopné cosi, které by mě bavilo sledovat při všech jeho antihrdinských akcích. Tvůrci bohužel drželi týpka na příliš krátké lonži, takže ho omezili jen na teritorium jednoho městečka nebo spíš shluku domů a farem. Děj se držel příliš při zdi, doufal jsem v mocnější akci a ve výsledku jsem se dočkal vlastně jen typického vyvražďovacího horůrku. Škoda, tohle mělo fakt na víc. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jedinečná kompilace scénáristických a režijních chyb, které pečlivě vybělují fakt, že všechno, co vidíme je jen úzkou součástí toho velkopanského konceptu "superhrdinského hororu". Nic tak ve filmu neexistuje mimo scénu a nic tam nemá jakýkoli charakter. Tvůrci to alespoň přiznávají tím, že aby byli schopni probudit v divácích vůbec nějakou responsi, tak ve správných momentech ohulí zvuk a postavy umírají v dost slušných gore cirkusech jak od Aji. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že jsem nikdy neholdoval a neměl v oblibě žádné komiksové superhrdiny ani nejnovější sračkoidní Marvelácké megaprojekty. Možná v dětství se mi líbil animovaný Spiderman či Batman, ale zfilmované kousky považuji za (ne)pěkné sračky. Všichni ty „supergayové“s nejrůznějšími nadlidskými schopnostmi a „číči“ v latexových oblečcích mi lezli krkem už po několika minutách a já toto odvětví považuji za zbytečnou ztrátu času a peněz. Jediný důvod proč jsem se nakonec rozhodl pro tento film, byl ten, že já dost často fandím spíš záporným postavám a tohle zpočátku slibovalo netradiční podívanou. Netradiční hlavně v tom, že se zdejší hrdina rozhodl ztrestat všechny okolo sebe a raději zvolil pytel přes hlavu, než aby běhal po okolí v latexových kalhotách a slipech přes ně natažených. Kostra příběhu moc záživná není a divák si musí počkat dost dlouho, než se tam začne dít něco opravdu koukatelného a zajímavého, ale alespoň neodcházím úplně zhnusen. Malý Brandon se s tím moc nesral a počáteční škádlení (zlomená ruka spolužačky, pozabíjená drůbež) se změní v nečistý masakr alespoň několika osob, které mi byly během celého filmu totálně u prdele. David Yarovesky je ovšem co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat velký ocas, který z toho dokázal vytěžit jen obyčejný průměr, přestože mohl divákům nabídnout ještě mnohem záživnější podívanou. To by však nesměla psát scénář rodinka Gunnových, kteří se v podobných super hrdinských sračkách již několik let vyžívá. Nechtěli však tohoto anti Supermana zostudit úplně a tak se nakonec několika lehce brutálních záběrů taky dočkáme. Smrt otravného strýčka byla asi tím nejlepším, co nám zde bylo nabídnuto. A jak vidno ani mateřská láska nezabrala. Jen doufám, že se z toho zas nestane nějaká další těžko poživatelná série, protože příště bych už tak milostivý nebyl. Snad jedině, když si dají více záležet na budování atmosféry a přibyde více zajímavých mordů. Slabých 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A nejvíc posraný potenciál filmu za rok 2019 vyhrává....tadá : David Yarovesky!!! Luxusní námět o zlém Supermanovi z vesmíru, který nemá sebemenší chuť své super schopnosti využívat k dobru, ale lidi trhat na kusy, propalovat skrz na skrz, drtit je a kuchat je....ty vole nápad století. Bohužel pan David Yarovesky nemá styl, nemá chuť vyprávět, nemá cit pro drama natož pro horor. Jediné co mu jde, je akce a krvavé smrti, kterých je bohužel ve filmu zatraceně málo a atmosferických momentů strachu ještě míň. Režírovat tohle člověk s vizí, stylem a talentem, mohlo se jednat o béčko roku, možná desetiletí. Těšil sem se strašně moc, bohužel prvních 50 minut se nic moc neděje, film střídá pochyby rodičů, občas nějaký úlet hlavního hrdiny jinak nic. Nemá to atmosféru, šťávu ani tah na branku. Jen střih scén které vedou k neodvratnému konci. Díky bohu za něj, jinak bych šel s hodnocením mnohem níž. Potenciál zadupaný do země, kurva.50%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Překvapuje mě dost nízké hodnocení. Možná od toho byla moc vysoká očekávání. Jak by to asi vypadalo, kdyby na Zemi přistál zlý Superman? To se nám snaží ukázat tento film. Začátek je pomalejší, a pak to začne, jedna velká vyvražďovačka. Možná to není moc originální, ale minimálně si ten kluk umí dost dobře hrát na svatouška. Kromě Elizabeth Banks tu žádné hvězdy nenajdeme. Ruka Jamese Gunna tu moc patrná není. "Vždycky budeš maminčin chlapeček." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Scény ze střední školy byly natáčeny na střední škole Patricka Henryho ve městě Stockbridge ve státě Georgia, USA. Jedná se o stejnou školu, ve které se natáčely obě série seriálu Stranger Things (od r. 2016). (MeanWhile)
  • Chlapec vstane z postele (9. minúta), v pyžame má zachytenú červenú prikrývku. V prestrihu na ďalší záber už však prikrývka nikde nie je. (baclajean)

Reklama

Reklama