Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (382)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Gunnovic bráchové jsou vážně šílenci. Cáklých nápadů mají na rozdávání, a temný Superman je jedním z nich. Překvapila rozhodně brutalita, film se s divákem celkem nemaže a počítá s tím, že si své příznivce najde zejm. mezi zkušeným hororovým publikem. Maska jako vystřižená z herní Amnesie parádní. Moc fajn drsná jednohubka! ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Brightburn je premárnenou príležitosťou na originálny a kvalitný príspevok k superhrdinskej vlne. Namiesto ambícií sa vydal cestou obyčajného hororu, ktorý by mohol zaimponovať nenáročnému násťročnému publiku, ktoré urobilo hity už z omnoho horších filmov. Výsledkom je tak bohužiaľ iba klasická žánrová konfekcia akú sme v 80. a 90. rokoch minulého storočia mali plné videopožičovne.Vraždy však naplno využívajú R-kový rating a útlocitné povahy si oči určite párkrát zakryjú. Tempo je vzhľadom na absenciu rozohrávania potenciálne zaujímavých tém veľmi svižné (film má s titulkami skromných 90 minút) a ten nevyužitý námet je dostatočne dobrý, aby si mal pocit, že sleduješ niečo zaujímavé. Nenudil som sa, ale sklamaný som bol dosť. 5/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film neni špatně provedený, ani natočený. Naopak po vizuální stránce je téměř bezchybný. Bohužel příběh je zde jak přes kopírák a jen do něho naroubovali dítě supermana (tedy pokud by byl zlý). Horor se zoufale snaží zaměřovat na brutalitu a tak s radostí ukazuje několika sekundové scény střepů v očích a odtržených čelistí, ale nějakou hororovou atmosféru zcela postrádá. Pokud vám do obličeje náhle nevlétne obličej s hlasitou hudbou, ani byste nepoznali, že o nějaký horor jde. 45% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Gunn brothers je dobré duo ... všechno, kde se točí tihla dva týpečci by vás mělo zajímat. Koho kdy zajímalo, jak by to asi dopadlo, kdyby Clark Kent byl odeslán směrem k Zemi za účelem absolutní dominance a podrobení lidstva, tak by se měl mrknout na Brightburn. Film a Superzmrd si opravdu s nikým neberou servítky a po dlouhé době se v kině dočkáme i celkem pěkného gore ... navíc tvůrci opravdu nejsou přizdisráči a ukazují politicky korektnímu SJW Hollywoodu ukazováček snad v každém záběru. Více takových filmů ! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (34)

  • V čase 31:52, kdy Brandonova (Jackson A. Dunn) matka zadává do vyhledávacího řádku Googlu slovo „Kansas“, se v seznamu nabízených shod objeví „Kansas meteorite“ a „Kansas Metropolis“, což je mazaný odkaz na postavu Supermana / Clarka Kenta, který vyrůstal v Kansasu a pracoval v Metropolis. (Johnny.ARN)
  • Superman tradičně symbolizuje „pravdu, spravedlnost a americkou cestu“. Esej, kterou Caitlyn (Emmie Hunter) píše, když ji Brandon (Jackson A. Dunn) navštíví, se jmenuje „Úpadek pravdy a spravedlnosti v moderním světě“. (Johnny.ARN)
  • Chlapec vstane z postele (9. minúta), v pyžame má zachytenú červenú prikrývku. V prestrihu na ďalší záber už však prikrývka nikde nie je. (baclajean)

Reklama

Reklama