Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nenašla jsem jediný důvod, proč bych se na tenhle film měla chtít dívat. Ve skutečnosti jsem během sledování nacházela čím dál víc důvodů, proč bych se na něj dívat neměla. Ale protože už jsem patologický pesimista, dodívala jsem se do konce, abych mohla napsat negativní komentář. Ach, svět je tak krásný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko sledovatelné, ukřičené, místy sice působivé a slušně zahrané, ovšem místy zase směšné a k závěru navíc příliš dlouhé. Takový pokus o Trainspotting CZ. "Jako amatérská" kamera, kterou je film natočen, mi ani nevadila, zato zvuk byl mnohem podivnější - postavám kolikrát nebylo rozumět, herci huhňali a ještě k tomu potichu. ()

Reklama

ad 

všechny recenze uživatele

Experiment, jistě...Realita, ani náhodou (ale ta není ani v knižní předloze nijak valná)Za svou osobu musím přiznat, že jsem se většinu filmu bavil (jen scény z J.A.R, nebo kde se to točilo, byly opravdu dloouhé a nudné), a to už kvůli dobrým hercům (nezapomenutelná mrcha Evy Holubové, z té mi šel vážně mráz po zádech) a celkově zajímavé audiovizuální složce filmu. ()

Matts 

všechny recenze uživatele

Mám pro Michálka slabost. Co snímek, to úplně jiný styl. Anděl Exit je skvěle odvedená experimentální práce. Na poprvé jsem měl trochu problém zorientovat se v ději, ale na druhý pokus už jsem si tento trip užil na sto procent. Z rolí Evy Holubové a Věry Galatíkové jsem měl pár nocí zlé sny - skvělé výkony. Dávám 4 a 1/2 hvězdičky a to jen proto, že Michálek vytvořil takové skvosty jako Zapomenuté světlo nebo Je třeba zabít Sekala...a to je pro srovnání hodně vysoká laťka. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

V mích krásných studentských letech, ve věku kdy je dospívající člověk nejnáchylnější k různým experimentům, ať už v sexu, názorech nebo seznamování se s omamnými a psychotropními látkami měl tento film pro mě dokonalý odrazující účinek. Tak jako hlavní "hrdinové" bych dopadnout nikdy nechtěl. Neříkám že ten efekt byl zásadní, ale byl jedním ze střípků tvořících mladého jednoho odpůrce drog, kouření a ve své podstatě i alkoholu - mě. Asi nejlepší feťáckej film kterej česká kinematografie stvořila. V kině jsem se málem poblil a to rozhodně ne kvůli kuchání kaprů v úvodu. Mimoto má Anděl EXIT i určitou dokumentární hodnotu, dnes kdy je Smíchov mladou čtvrtí a centrem v západním stylu je zajímavé vidět jak to vypadalo na místech kde dnes stojí skleněné kancelářské budovy a nákupní centrum se dvěma multikiny. Kdy z původního xichtu čtvrti zbyl pouze štít Tatrovky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na půlnoční mši měl kameraman kameru schovanou pod kabátem, aby se všichni ostatní chovali autenticky. (HappySmile)
  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)

Reklama

Reklama