Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

messiah 

všechny recenze uživatele

V mích krásných studentských letech, ve věku kdy je dospívající člověk nejnáchylnější k různým experimentům, ať už v sexu, názorech nebo seznamování se s omamnými a psychotropními látkami měl tento film pro mě dokonalý odrazující účinek. Tak jako hlavní "hrdinové" bych dopadnout nikdy nechtěl. Neříkám že ten efekt byl zásadní, ale byl jedním ze střípků tvořících mladého jednoho odpůrce drog, kouření a ve své podstatě i alkoholu - mě. Asi nejlepší feťáckej film kterej česká kinematografie stvořila. V kině jsem se málem poblil a to rozhodně ne kvůli kuchání kaprů v úvodu. Mimoto má Anděl EXIT i určitou dokumentární hodnotu, dnes kdy je Smíchov mladou čtvrtí a centrem v západním stylu je zajímavé vidět jak to vypadalo na místech kde dnes stojí skleněné kancelářské budovy a nákupní centrum se dvěma multikiny. Kdy z původního xichtu čtvrti zbyl pouze štít Tatrovky. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

To snad ne??? Jak můžou např. ty Slámovy sračky mít tak vysoké hodnocení a tak brilantní filmový přednes jako tento jen tak málo. Ano bude to jeden z důvodů, proč se u nás z převážné většiny točí filmy nevalné kvality. Když se totiž někdo vychýlí z běžných řad, lidé to automaticky hned nevnímavě odsoudí o to včetně přechytralých kritiků (viď Lipšanský), proto jsem rád za jakýkoliv film tohoto formátu. Skvělý undergroundový počin Vladimíra Michálka podle výbovné předlohy Jáchyma Topola se skvělou dynamickou kamerou. Vyníkající herecké výkony, skvělá hudba a neodfláknutá výtvarná stránka dělají z tohoto filmu, jeden z nejoriginálnějších našich porevolučních počinů a Michálek ukazuje, že je opravdu skvělý režisér (nejlepší současné české kinematografie). Jděte se vycpat s tímto hodnocením!! (někteří:))) Uděluji čestných 95% dokonalé, minimalistické, depresivní a totálně působivé!!!! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem udělal jednu obrovskou chybu - a to, že jsem byl střízliv, prost jakýchkoliv drog a podobných vymožeností, s naprosto čistou hlavou. A proto jsem vůbec nepochopil co mi tímto filmem chtěl Vladimír Michálek naznačit. Že život stojí za hovno? Možná by stálo za to vyjít do ulic, ono to nebude tak zlé. Že všichni berou? Možná byste si měl zkusit najít jiné přátele. Že jediným východiskem je smrt? Probůh, proberte se pane řežisére - zahoďte injekční stříkačky, cigára, chlast a jděte se jen tak projít ven, do přírody... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu strašnou chybu - Vladimírovi Michálkovi se nepodařilo trochu uklidnit a tím pádem zpřehlednit atmosféru, a tak se místy může zdát , že film je chaotický a nepřehledný. Jinak si ale nemyslím, že by mělo jít o špatný film, jen mi místy připadal jako fyzika - chaotický a bez smyslu. Na druhou stranu některé pasáže , zvlášť ty v Thajsku, byli opravdu povedené. Také herecké výkony Zuzany a Kláry byly perfektní. Škoda že Michálek film trochu nezpřehlednil - šlo by určitě o perfektní dílo. Takhle musím hlasovat pouze následovně. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Počáteční scéna byla natáčena v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově - tedy skutečně kousek od stanice metra Anděl. (hippyman)
  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)

Reklama

Reklama