Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (118)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Detektívka, čo sa sľubne rozbieha v štýle kultového „Seven“ vás spočiatku pohltí. Potom však nastáva prudký zlom a príbeh sa zvrtne do neuveriteľného vyústenia a prekombinovaných dôvodov zločinu. Niektoré scény (utekajúce kone) sú až amatérske. Výsledok – premrhaný potenciál v mnohých filmárskych oblastiach – obsadenie, dialógy, kamera, strih. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na riadnu somarinu (selfie policajta s obeťou). No potom sa to našťastie poriadne rozbehlo a ja som sa nestihol čudovať, čo to tí Poliaci natočili!!! Perfektná tvrdá krimi, kde nieje núdza ani o poriadne gore zábery. Film odsýpa, nenudí ani chvíľu, všetko do seba pekne zapadá...Neskrývam nadšenie, bravo poľskí bratia! My s našou kinematografiou sa môžme tak ísť zahrabať. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taký poľský Se7en. Možno by to chcelo viac rozviesť a pridať na psychologii. Začiatok nahovado! Hned' úvodný nástup šupa; temne hororová a znepokojujúca muzika, blesková zoznamovačka s hlavnými postavami (okamžité sympatie s policajtkou Helenou v podaní Malgorzaty Kozuchowskej) a úvodná brutálna vražda , ktorá vyšla z mozgu psychopata, avšak dokonale premakaného psychopata, ma totálne a mocne chytili za jaja a pustili až pri záverečných titulkoch! Rád by som dal aj päť hviezdičiek, ale zdalo sa mi to príliš krátke na to, aby sa odohrala nejaká väčšia psychologická hra so šokujúcim odhalením. A práve toto mi tam chýbalo. Vega si zachováva svoj osobitý štýl a i teraz častuje diváka dávkou čierneho a drsného humoru, ktorý tentokrát fungoval perfektne. Za mňa 85%! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Postavy mají draw, celý snínek je velmi osobitý, patřičně temný, tak proč mě to tak hrozně nebavilo? Možná proto, že všechny hlavní postavy byly děsně nesympatické, možná pro tu severskou strohou brutalitu či proto, že žádná z postav nebyla nějak výrazněji psychologicky propracovaná. Dialogy by se daly označit přinejmenším jako divné. Za mne tak 35% max. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

SPOILER ! Thriller po vzoru Fincherovy Sedmičky. Tajemný vrah čistí město od moru podle středověkého vzoru. Když Fridrich II. Veliký dobyl v roce 1741 Dolní Slezsko, chtěl z Wroclawi udělat evropskou kulturní metropoli. Ale věděl, že to nepůjde, dokud město neočistí od nejhoršího moru. Zvrhlosti, krádeže, pomluv, úplatkářství, útlaku a nečestnosti. A tak zavedl morový týden, během kterého místní kat každý den v šest hodin na očích lidem umučil jednoho provinilce. A tak v pondělí umírali zvrhlíci, v úterý zloději, a tak dále. Podle této legendy vraždí i člověk v dnešní Wroclawi. A jeho oběti jsou umučeny nejvynalézavějšími způsoby. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)
  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)

Reklama

Reklama