Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík je naozaj dobrý herec, ale mal by zájsť k logopédovi, pretože doteraz sa nenaučil artikulovať a odsýpa slová, ako by to chcel mať čo najskôr za sebou. Alebo nech ho nechajú hovoriť v tej nemčine, tam mu to šlo pomalšie. Príbeh je za mňa dobre zasadený do dedinského, komorného prostredia, kde má ešte stále najväčšie slovo farár. A to ani dnes nie je ďaleko od reality, takže v tomto ohľade je názov filmu mimoriadne trefný. Dejovo ma to zaujalo, len ten koniec mohol byť viac prepracovaný a vyhrotený, pretože týmto záverom vlastne ostal len pri odkaze, pri tom, aby sa divák zamyslel. Lenže dala sa z toho vytĺcť aj poriadna dráma či thriller. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ambice spojit intimní drama o chladné rodině se společenským komentářem dojel právě na příliš široký rozptyl a malý důraz na detaily. Za všechno mluví třeba absentující sound design nebo hodně rozkolísané herectví. Je to nicméně důležitý film, který dokáže slušně skončit v okamžiku, kdy katarzi nechává víceméně na divákovi. Škoda, že Škop začíná být víc režisérem dramatizujícím než dokumentaristicky pozorujícím. Eva Nová byla díky tomu dál a výš. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík zanechal velmi dobrý dojem už v předchozím Škopově filmu Eva Nová, takže nepřekvapuje, že tento snímek stojí pro změnu skoro celý na něm. Ale opět na to není sám, a naprosto přesvědčivě působí i zbytek hlavní filmové rodiny. Režisér je stále velmi dobrý pozorovatel, i když film už působí méně „dokumentárně“ než Eva Nová. Skutečné problémy (nejen) slovenského venkova tu rozvedl do podoby bezvýchodného psychologického dramatu. Možná ne tak skvělé jako Eva Nová, ale za vidění a zamyšlení rozhodně stojí. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím v jakém vesmíru tvůrci žijí ale v mém ne,,a to nemluvím o odflinknutém řemesle, kdy jsem našel tři chyby během 15 minut...Herci otřesní ... Neuschwanstein je zámek v Allgäu (Bavorsko, Německo) v oblasti obce Schwangau u Füssenu, který nechal postavit Ludvík II. Bavorský. Jde o jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších turistických cílů v Německu. Tento zámek se také objevil v několika filmech a inspiroval Walta Disneyho ke stvoření Sleeping Beauty Castle neboli hrad Šípkové Růženky, který se nachází v Disneylandu. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 26: Sympaťák Milan toho má na krku dost. Rodinu s třemi dětmi, sbírku střelných zbraní a za souseda tatínka, který je kandidátem na cenu Otec Roku Slovenského Štátu 1944. Aby to všechno zvládl, jezdí pracovat na stavby do Deutschlandu. Ale nejen penězmi živ je člověk, jak brzy zjistí, když se do jeho života začne montovat místní semináckovská ale poloplešatá skinheadská skupina, v čele se samolibým knězem podobného vzhledu žijícím u maminky. Ale co naplat, když v té skupině jsou úplně všichni. Hlavním tématem je pak vzepření individuality proti skupinovému fanatismu, a následky tohoto činu v sektou prorostlých komunitách. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • „Je to příběh obyčejného člověka, jednoho z miliónu, kterému se navzdory jeho dobrým úmyslům udělat pro svou rodinu to nejlepší, všechno pokazí,“ řekl režisér Marko Škop. (SONY_)
  • Název odkazuje na Bibli Genesis 1:3: „I řekl Bůh: Budiž světlo! A bylo světlo.“ V přeneseném slova významu je světlo myšleno jako dobro. (sator)
  • Ondrík hrá na začiatku filmu hru "War Thunder". (Johnny.ARN)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama