Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh, orámovaný Vánocemi, příliš vánočně nezačíná. A když se lehká komedie z úvodu přehoupne do melodramatu a na chvilku i do dramatu, tak už jsou Vánoce pouhou kulisou. Nakonec se ale vizuál Vánoc a dění na plátně propojí a máme roztomile sentimentální a hřejivý konec pravého vánočního filmu. ____ Mě se líbilo špičkování ústřední dvojice v začátku filmu – bylo fakt vtipné a trochu sršaté. Ale zarazil mě ten náhlý zlom do depresivní nálady, i když to bylo jasně odůvodněné. Chování dívky mělo zdůvodnění v její minulosti, a tak i když třeba divákovi ze začátku připadá bezmyšlenková, sobecká a místy protivná, když zjistíme, proč tomu tak je, najdeme i pochopení. Její princ na kole je nádherná vymyšlená postava, opravdový princ z pohádek, až na …. a to už bych spoilerovala. Co mi opravdu vadilo, bylo však zobrazení hrdinčiny matky, která byla nepříjemnou až urážlivou karikaturou „jakože“ Chorvatky, ovšem zde podané jaké nějaká etnická kuriozita pějící nyvé písně, vařící podivná jídla a zdobící si byt ruskými malovanými lžícemi. A konec nemusel být tak sentimentální. Jedna oslava, kdy se všichni objímají a miluji, by stačila. Dvě už byly zbytečně moc. SHRNUTÍ: I vánoční elf může cítit smutek. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná vánoční romance, ze které je cítit více britský než americký humor, za což může bezesporu scénář vynikající britské herečky Emmy Thompson. Tu bych si v hlavní ženské roli uměl představit daleko lépe než právě Emilii Clarke. Filmu nicméně nejvíce ubližuje chybějící ztotožnění diváka s hlavními postavami, ty nedokáží vyvolat takové emoce, jaké by si vánoční film zasluhoval. Ve finále tak "Last Christmas" působí jako obyčejná posmutnělá romance s vánočními kulisami, a to mě opětovně vidět neláká. 😕 (11.10.2020) ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně doposud nejpříjemnější (tj. neuřvaná, neotravná a neagresivní) komedie Paula Feiga, ale i tak to vystačí sotva na průměr. Vánoční písničkou inspirovaná romance, kterou pohání ohraný příběh-klišé o nesympatické, sobecké a nezodpovědné hrdince, která se díky lásce a radám toho pravého muže stane lepším člověkem, usmíří se s rodinou a začne mít konečně ráda i sama sebe, působí od začátku do konce jako poslepovaná z motivů a scén vypůjčených z jiných filmů, které byly podstatně lepší. Lze ocenit snaživé herce a atmosféru světélkujícího Londýna, ale celkově film shazuje nejen nedostatek neprimitivního humoru (veškerá komedie týkající se hlavní hrdinky spočívá v tom, že třeba jde a upadne do odpadků nebo že se jí pták vykadí do obličeje, přičemž opravdu vtipné je ve filmu obecně jen máloco), ale i neuvěřitelně tupý a kýčovitý (a bohužel i značně předvídatelný) závěr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S týmito romantickými komédiami už je problém. Je ich strašne veľa a väčšinou je všetko na jedno brdo. Odlišujú sa iba hercami a dejovou linkou, ktorá však ide podľa osvedčenej šablóny. Tento prípad je však iný. Nielenže tu hrá perfektná Emilia Clarke, ktorá svojej postave dokázala vdýchnuť svoj jedinečný šarm a takú milú rozkošnosť, no i príbeh je trochu iný. Bolo vidno, že sa snažil prísť s niečím iným, v tomto kontexte sa niesol napríklad aj záver. Také horkosladké, tak akurát. Lepší priemer. 65/100 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke sa úspešne vymanila zo škatuľky Daenerys a hoci to jej postava divákovi nijak neuľahčuje, vďaka svojmu okúzľujúcemu výkonu si ho nakoniec dokáže získať na svoju stranu. Škoda len, že scenár je zbytočne rozkročený do viacerých strán a v snahe o zakomponovanie väčšieho presahu až príliš kostrbatý a nie úplne vierohodný. To sa vlastne týka aj samotného záveru, ktorý mi je na jednej strane sympatický svojim umeleckým zámerom, no jeho podanie je ťažkopádne - nehovoriac o istej predvídateľnosti. Príjemná romantická komédia, ktorá je vo výsledku i niečim viac, no možno by jej neuškodilo, ak by sa držala trochu viac pri zemi. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)

Reklama

Reklama