Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žáner vianočne motivovaných filmov, ponúka zrejme najširšie príbehové spektrum, aké kinematografia ponúka. Sci-fi má to svoje, rovnako ako ja horor, či akčný alebo historický film. Ale čo sa týka vianočného bijáku, tu sú vlastne možnosti neobmedzené. Vianoce sú proste téma, ktorá sa dá použiť všade a pri všetkom. A tak som vďačný za to, že som opäť mohol vidieť niečo nové, nie až tak radikálne iné, ale v podstate akosi originálne a nie rovnako pojaté. Atmosféra vianočného Londýna je skvelá, určite je to mesto, ktoré dá obyvateľom Vianoce zožrať aj s navijakom. Scenár od Emmy Thompson je plný vtipu, hlášok, skvelých postáv a v neposlednom rade aj dojímavých situácii, ktoré citlivým osobám zrejme na chvíľu zarosia výhľad na obrazovku. No a čo sa týka hercov, myslím že zostava vyšla na jedničku a každý z nich viditeľne dáva filmu dušu. Soundtrack nekomentujem, Mr. George Michael bol pán. Klasikou Vianočných filmov sa to u mňa ešte nestalo, ale je málo filmov, ktoré to dokážu hneď na prvý pokus. Ale rozhodne sa k tomuto podarenému dielku, určite opäť vrátim. A tak Ladies and Gentlemans, buďme na seba dobrý, nie len v tento sviatočný čas, a pozerajme sa hore, je tam toho viac, ako si vieme uvedomiť a ako naše zahmlené mysle dokážu spracovať. A pozrime sa aj pred seba, pretože tam je to čo máme. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Většinu času se tento film tváří jako roztomilý vánoční romantický fluff, ale pak přijde v poslední chvíli zvrat, který vám zlomí srdce na milion kousků. Aspoň tak jsem si připadala. Část zvratu jsem spíš tak v žertu uhodla docela brzo, ale část až těsně před odhalením. Nevím, jestli to mám brát jako vánoční film, protože jsem po něm byla v depresi s rozmazanou řasenkou, ale jinak to byl krásný příběh a herci byli opravdu skvělí. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak, co si budeme povídat. Jde o slabší film svého "druhu", který ale z průměrného scénáře vytáhlo skvělé obsazení. Zápletku jsem měl už v polovině filmu hotovou, nicméně to čekání na rozuzlení bylo vcelku příjemné. I když, Paul Feig je velice průměrný režisér. Škoda, lepší ruka mohla z tohodle filmečku vytáhnout mnohem, mnohem větší zážitek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S týmito romantickými komédiami už je problém. Je ich strašne veľa a väčšinou je všetko na jedno brdo. Odlišujú sa iba hercami a dejovou linkou, ktorá však ide podľa osvedčenej šablóny. Tento prípad je však iný. Nielenže tu hrá perfektná Emilia Clarke, ktorá svojej postave dokázala vdýchnuť svoj jedinečný šarm a takú milú rozkošnosť, no i príbeh je trochu iný. Bolo vidno, že sa snažil prísť s niečím iným, v tomto kontexte sa niesol napríklad aj záver. Také horkosladké, tak akurát. Lepší priemer. 65/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, kolik lidí oblbnul vizuál vánočního Londýna a kukadla Emilky. Poslední Vánoce by asi moc chtěly být novou Bridget Jonesovou nebo Láskou nebeskou. Ale za oběma filmy stáli lepší filmaři - a ano, dívám se na Emmu Thompson, jejíž scénář je jednoduchoučký, prvoplánový (rozuzlení filmu mnozí na Youtube uhádli už z trailerů), levně moralizující (Brexit, přistěhovalectví, gayové, minority... máte tu všechno) a hlavně - a to bohužel - bez silného vyznění. Emilia a Henry Golding jsou fajn, mají mezi sebou chemii a oba jsou charismatičtí. V lepším filmu by to byla pecka. Ale on tohle vlastně ani není romanťák, jde hlavně o postavu Kate a její vývoj z lůzra v něco víc. SPOILER: Henryho postava se ukáže být jen kolečkem v soukolí příběhu Kate a já pochybuji, že Emma Thompson domyslela, že jeho postavu napsala jako myslící a cítící bytost, aby ji pak odhodila, když splní svůj účel v příběhu, tj. slzičky a šok poté, co se ukáže, že je celou dobu mrtvý. Poplakali jsme si, tak padej, postavy se musí na konci sejít, zazpívat si písničku, aby se vzbudil fajn, nostalgický pocit. Eh... takhle teda ne. Výsledný dojem je stejně levný jako Katin polyesterový kostým elfa. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film sa odohráva v roku 2017 (aj keď bol natočený v rokoch 2018-19). V tomto kontexte by „posledné Vianoce“ znamenali 25. december 2016. V ten istý deň zomrel hudobník George Michael. (Arsenal83)
  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)
  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)

Reklama

Reklama