Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Když spojíte Bridget Jonesovou s Láskou nebeskou, přidáte obchůdek s vánočními předměty v zasněžené Covent Garden, hity George Michaela a jednu životní smolařku, co možná konečně našla tu pravou lásku, musí z toho vzniknout báječná britská vánoční komedie! A když k tomu ještě navíc přidáte jugoslávské uprchlíky, černošské lesby, brexit, mulaty a černochy, bezdomovce, transsexuály, transplantace srdce, dějové twisty, mystiku, primitivní "americký" humor (ptačí trus v oku, pád do odpadků), love story mezi Číňankou, co se jmenuje Santa, a podivínem s neustále otevřenou hubou, co je profesorem přes zelí, spoustu scén a nápadů vykradených z jiných filmů a přehrávající obočí Emilie Clarke, které roli trapné smolařky nevěříte ani na vteřinu..., tak to možná celé úplně poserete a zbude jen podivný ezoterický miš maš, co vánoční atmosféru nenavodí ani kdybyste si ho pustili čtyřiadvacátého večer pod stromkem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Max na jedno zkouknutí, ale i kdybych těch zkouknutí měl 0, tak bych o nic zásadního nepřišel, ve výsledku jsem měl dojem, že to nesplnilo ani základní pravidlo pobavení. Jediný, co je na filmu trochu nadstandardní a zanechá dojem, je úsměv Emilie Clarke. Tradiční film pro Vánoční pohodu to fakt nebude. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hneď úvodná geniálna pesnička navodí tú krásnu vianočnú atmosféru, ktorá dnes už existuje skôr vo filmoch, než v realite, nakoľko Vianoce sa zmenili na nakupovacie obludárium. A na to slúžia takéto filmy, ktoré majú ďaleko od dokonalosti, ale aspoň nás zavedú do toho sveta, kde sa to má skončiť dobre. Zároveň film je spríjemnený pesničkami Georgea Michaela, a to sa fakt už dá počúvať. Prehliadnem aj to, že Daenerys aj s rastúcou dvojitou bradou zas neskutočne prehráva a tá jej mimika s krúteným obočím do všetkých strán je všade okrem Game of Thrones uletená. Neviem, kde sa učila herectvu, ale na toto by mala urýchlene zabudnúť. Okrem toho sladkého má film aj veľa vtipných momentov, čo je pre mňa veľké plus. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Normální neexistuje. Je to hloupé slovo." Už pro tu titulní píseň, kterou miluju a vlastně celý soundtrack, se tomu filmu dá hodně odpustit. Naštěstí tohle není třeba, byť je to docela podpásový emoždímač. Ale Emiliin úsměv prostě za to stojí. Vánočního gibbonka chci! "Napíchnu si tě na ptáka!" 3,5* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vlastne som v skutočnosti nečakal, že Feig natočí tak pekný vianočný doják, a nečakal som to až do úplného záveru, pretože ono sa to tak ani väčšinu stopáže netvári. Blúdenie uličkami a ulicami (snáď 70 percent scén je exteriérových), oddychová zábava a jednoduchá, otvorená multikulti (resp. remain eu) agitácia, výstižne reflektujúca súčasný Londýn, taký, aký v súčastnosti je; rôznorodý, plný rôznych ľudí, plný ľudí. A potom sa to dopracuje k záveru, ktorý sa dal čakať, ale nečakáte ho, viete jak to myslím. A Emma Thompson a Emilia Clarke sú najroztomilejšia juhoslovanská prisťahovalecká rodinka ever. Určite sa k tomu ešte niektoré Vianoce vrátim, rovnako ako k Serendipity, alebo Láske cez internet. Slza na krajíčku. Vo vianočnej atmosfére za 4*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film sa odohráva v roku 2017 (aj keď bol natočený v rokoch 2018-19). V tomto kontexte by „posledné Vianoce“ znamenali 25. december 2016. V ten istý deň zomrel hudobník George Michael. (Arsenal83)
  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama